in ,

Αν το καλοκαίρι δεις αυτό το πανέμορφο μοβ πλάσμα στην παραλία, γύρνα από την άλλη και τρέχα μακρυά!

Το όνομα του είναι ο Πορτογάλος Άντρας του Πολέμου ΄ή αλλιώς πορτογαλική καραβέλα και θεωρείται ένα από τα πιο θανατηφόρα είδη μέδουσας που υπάρχουν στον πλανήτη.Παρόλο που φαίνεται όμορφο στην όψη και διαφέρει πολύ σε σχέση με τις συνηθισμένες μέδουσες, τα πλοκάμια του μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην υγεία των ανθρώπων.

Ξεχωρίζει καθώς έχει ένα χαρακτηριστικό μπλε χρώμα και μοβ αποχρώσεις στις άκρες του, εκεί όπου βρίσκονται τα δηλητηριώδη πλοκάμια του. Έτσι και το δεις είτε μέσα στη θάλασσα είτε και έξω στη παραλία να το αποφύγεις πάση θυσία. Ακόμα και μέρες αφού το κύμα το έχει ξεβράσει έξω στη στεριά μπορεί να τσιμπήσει και να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο.

Ένα και μόνο τσίμπημα του πορτογάλου άντρα του πολέμου μπορεί να προκαλέσει αδυσώπητο πόνο, πυρετό, καρδιακό επεισόδιο δύσπνοια, μερική παράλυση και πολλά άλλα. Σε περίπτωση τσιμπήματος μη το κατουρήσετε το σημείο όπως πολύ υποστηρίζουν! Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να το ξεπλύνετε με νερό και να βάλετε πάγο στο σημείο. Κατευθείαν μετά το τσίμπημα επισκεφτείτε κάποιο ιατρικό κέντρο για να σας παρέχουν σωστές πρώτες βοήθειες και θεραπεία.

Ακολουθούν Βίντεο και φωτογραφίες της επικίνδυνης αυτής μέδουσας. 

 

24 πολύ δυνατές φωτογραφίες του ανθρώπινου γένους

Ποτέ η αλλαγή δεν είναι εύκολη.