in ,

Κάψτε αυτό το απλό υλικό και καταπολεμήστε την κατάθλιψη, προστατευτείτε από την αρνητική ενέργεια και φέρτε τύχη και πνευματικότητα στη ζωή σας!

To λιβάνι, με βοτανική ονομασία Boswellia thurifera και Boswellia carteri, Frankincence στην αγγλική γλώσσα, προέρχεται από τον μικρό όμορφο θάμνο του γένους Boswellia. Έχει φύλλα με μυτερό σχήμα και παράγει το ρετσίνι του λιβανιού, άσπρο σαν γόμα, που όταν ξεραθεί παίρνει ένα πορτοκαλοκαφέ χρώμα. Το λιβάνι είναι μια λευκή δενδρόκολλα που πρέπει να αποσταχθεί για να πάρουμε το αιθέριο έλαιό του. Για χιλιετίες, τα γαλακτοειδή σταγονίδια αυτής της ρητίνης ήταν τόσο σημαντικά για την οικονομία της Αραβίας όσο είναι σήμερα για τον δυτικό κόσμο το πετρέλαιο!

Το «μαργαριτάρι της ερήμου», όπως αποκαλείται στη Μέση Ανατολή, μεγαλώνει εδώ και αιώνες σε άγονες περιοχές και ημι-ερήμους. Προέρχεται από την Κόκκινη θάλασσα και η παραγωγή του γίνεται στη Σομαλία, την Αιθιοπία, την Κίνα και την Ανατολική Αραβία.

Μπορεί το λιβάνι να είναι γνωστό περισσότερο από την εκκλησία και από… τα δώρα των τριών μάγων στο θείο βρέφος, όμως, φαίνεται ότι …διαθέτει ξεχωριστές θεραπευτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με το Medical News Today, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leicester στη Βρετανία, με επικεφαλής της Κάμλα αλ Σαλμάνι, το λιβάνι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως αντιφλεγμονώδες και είναι χρήσιμο για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων όπως του άσθματος, της γαστροεντερίτιδας και δεματικών νοσημάτων.

Παράλληλα, άλλη έρευνα είχε καταδείξει ότι το λιβάνι μπορεί να φανεί χρήσιμο για την ιάση τύπων καρκίνου, όπως του μαστού, του εντέρου και του προστάτη. Κι αυτό χάρη σε μία ένωση που περιέχει (acetyl-11-keto-beta-boswellic acid – AKBA).

Επίσης το λιβάνι έχει  καταπραϋντικές και αγχολυτικές ιδιότητες! Δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιείται σε τελετές της εκκλησίας με σκοπό να ηρεμήσει τον άνθρωπο και να διευρύνει την πνευματικότητα του!

Η παράδοση αναφέρει πως το λιβάνι και οι μυρωδιές που αναδύει όταν το καις προσφέρουν  προστασία από το κακό μάτι και την αρνητική ενέργεια,καθαρίζουν το πνεύμα και γαληνεύουν τη ψυχή,ενισχύουν την πνευματικότητα και είναι μαγνήτης καλής τύχης.

Επίσης οι πιο πρόσφατες ιατρικές έρευνες αναφέρουν πως το λιβάνι αποτελεί ένα φάρμακο της φύσης το οποίο μπορεί και καταπολεμά και τα πιο σοβαρά συμπτώματα της κατάθλιψης, χωρίς παρενέργειες σε αντίθεση με τις συμβατικές θεραπείες, με παυσίπονα και αντικαταθλιπτικά  φάρμακα, που χρησιμοποιούνται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το λιβάνι αποτελεί το αντίδοτο στα δυσάρεστα συναισθήματα, δημιουργεί χαλαρότητα και ίσως περιέχει μέσα του πνευματικά στοιχεία που κάνουν το πνεύμα πιο καθαρό και την ψυχή στιγμιαία πιο αγνή! Βάλτε το στη ζωή σας καθώς άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν με σοφία από την αρχαιότητα! Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε..

Μαγνητίζεις τη δυστυχία και ο λόγος είναι απλός..

Δείτε σε ποιες ασθένειες ανάβει κόκκινο το θαυματουργό καρπούζι και ποια τα οφέλη του στον οργανισμό!