in

Προσδιορίστηκε “Μαγνητικό Πεδίο 6ης αίσθησης” το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να εντοπίσουν πράγματα που δεν μπορούν να δουν!

Στα αγγλικά ονομάζεται magnetoreception και στα ελληνικά μεταφράζεται ως μαγνητική υποδοχή.Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι η αίσθηση η οποία επιτρέπει σε έναν οργανισμό να εντοπίζει τα μαγνητικά πεδία της γης και να τα χρησιμοποιεί ως οδηγούς. Πολλά είναι τα ζώα τα οποία έχουν αυτήν την ικανότητα (όπως τα μεταναστευτικά πουλιά) και έτσι μπορούν να βρίσκουν το δρόμο τους εύκολα στις μετακινήσεις τους.

Η ικανότητα αυτή είναι επίσης προνόμιο πολλών βακτηρίων, αρθρόποδων και μιας μεγάλης ομάδας σπονδυλωτών. Οι επιστήμονες πίστευαν για πολύ καιρό πως η αίσθηση της μαγνητικής υποδοχής δεν υπήρχε στους ανθρώπους, αλλά σύμφωνα με τελευταίες έρευνες μία πρωτείνη του ματιού (κρυπτόχρωμα) αναταράσσει την αντίληψη αυτή καθώς υπάρχει άμεση σύνδεση που μπορεί να συνεισφέρει στη λειτουργία αυτή!

Ο επικεφαλής της έρευνας για την ύπαρξη μαγνητικής υποδοχής στους ανθρώπους , γεωφυσικός βιολόγος Joe Kirschvink αναφέρει πως όντως η υπόσταση αυτού του μηχανισμού είναι υπαρκτή στη φυσιολογία των ανθρώπων. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις για το αν και το πως ακριβώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι αυτή την 6η αίσθηση.

Επιπρόσθετα το ιατρικό πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης σε παρόμοιες έρευνες τονίζει τη μεγάλη σημασία της πρωτεΐνης αυτής και αναφέρει τη μαγνητική υποδοχή ως μία διαισθητική ικανότητα των ανθρώπων που είτε αποτελεί μέρος της εξελικτικής διαδικασίας του ανθρώπινου είδους είτε υπήρχε ανέκαθεν ως αναπόσπαστη αίσθηση της φυσιολογίας μας.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πειράματα του Kirschvink ήταν το εξής. Τοποθέτησε ένα περιστρεφόμενο μαγνητικό πεδίο γύρω από ανθρώπους οι οποίοι ήταν καλωδιωμένοι ώστε να γίνονται μετρήσεις των εγκεφαλικών τους κυμάτων. Όταν άλλαζε η φορά του μαγνητικού πεδίου προς έκπληξη όλων, οι εγκέφαλοι παρατηρούσαν την αλλαγή αυτή καθώς υπήρχε έντονη αλλαγή στις μετρήσεις των εγκεφαλικών πεδίων.Άρα το συμπέρασμα είναι πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να εντοπίζει μαγνητικά πεδία και να επηρεάζεται από αλλαγές στα πεδία αυτά.

Το συμπέρασμα αυτό γέννησε τα εξής σπουδαία ερωτήματα! Ο εγκέφαλος του ανθρώπου μπορεί και επεξεργάζεται τις πληροφορίες των μαγνητικών πεδίων ή απλά τις αναγνωρίζει και μόνο αυτό?

Επίσης αν όντως τις επεξεργάζεται, με ποιον τρόπο γίνεται αυτό και για ποιο λόγο χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες?

Και το πιο βασικό, που ακριβώς βρίσκονται οι υποδοχείς στο σώμα του ανθρώπου μέσα από τους οποίους εντοπίζονται τα μαγνητικά πεδία?

Πέρα από τα ερωτήματα η υπόθεση της ύπαρξης αυτής της 6ης αίσθησης στους ανθρώπους προβάλει και μεγάλα συμπεράσματα πρωτόγνωρα για τη φυσιολογία των ανθρώπινων οργανισμών τα οποία αλλάζουν εντελώς την αντίληψη και τον τρόπο με τον οποίο αντικρίζουμε την πραγματικότητά μας. Τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

  • Το μαγνητικό πεδίο της γης είναι άμεσα σχετικό και συνδέεται με όλους τους ζωντανούς οργανισμούς που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη.
  • Κάθε άτομο λοιπόν επηρεάζει και  επηρεάζεται από το πεδίο αυτό.
  • Άρα η συλλογική ανθρώπινη συνείδηση μπορεί να επηρεάζει αλλά και να επηρεάζεται από το μαγνητικό πεδίο της γης.
  • Δηλαδή υπάρχει ένας δεσμός ανατροφοδότησης μεταξύ των ζωντανών οργανισμών και του μαγνητικού πεδίου.
  • Καθώς το μαγνητικό πεδίο είναι υπεύθυνο για την προστασία και τη διαμόρφωση του οικοσυστήματος της γης, έτσι παίζει ενεργό ρόλο στη φυσιολογία και τη δομή των οργανισμών.

Ακόμα είμαστε στην αρχή αυτής της σημαντικής ανακάλυψης αναφέρουν οι επιστήμονες. Στο μέλλον ίσως να έρθουν στο φως περισσότερα στοιχεία για τη σύνδεση του μαγνητικού πεδίου και των ανθρώπων. Πιθανό είναι να επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά,ίσως να οδηγεί διαισθητικά τους ανθρώπους ή ακόμα και να αποτελεί μεγάλο παράγοντα τηλεπαθητικών ιδιοτήτων που κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί πειραματικά ανάμεσα σε ανθρώπους αλλά και ζώα. Όλα αυτά θα τα δείξουν οι έρευνες και η αδιάκοπη δίψα της επιστήμης για τη γνώση της Δημιουργίας.

Αρχαίος ελληνικός γρίφος μας βοηθά να κατανοήσουμε τις σύγχρονες ανθρώπινες νόσους

Πως να χακάρετε το προφίλ κάποιου σε λίγα λεπτά με ένα τηλεφώνημα..από την Jessica Clark, μία από τις πιο γνωστές χάκερ του κόσμου!