in ,

Σκουληκότρυπα που οδηγεί σε άλλο γαλαξία μπορεί να υπάρχει στον Γαλαξία μας

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία και θεωρίες, μια χωροχρονική σήραγγα θα μπορούσε να υπάρχει στο κέντρο του Γαλαξία μας και θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε μέσα από αυτη, ισχυρίζονται οι επιστήμονες σε μία νέα μελέτη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η σκοτεινή ύλη στο κέντρο του γαλαξία μας θα μπορούσε να διατηρεί μια σκουληκότρυπα. Οι σκουληκότρυπες είναι περιοχές όπου ο χώρος και ο χρόνος κάμπτεται έτσι ώστε και τα πιο απομακρυσμένα σημεία που απέχουν πολύ μεταξύ τους να πλησιάζουν το ένα το άλλο σε πολύ κοντινή απόσταση.

Ο Αϊνστάιν τις προέβλεψε στη θεωρία της Γενικής Σχετικότητας, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πώς θα μπορούσαν να παραμένουν ανοιχτές, έτσι ώστε κάποιος να μπορούσε να ταξιδέψει μέσα. Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν φυσιολογικά στο σύμπαν. Θα χρειαζόταν μια τεράστια μάζα, σαν ένα άστρο νετρονίων, για να δημιουργήσει μια κάμψη στο χρόνο που θα μπορούσε να κάμψει τον χωροχρόνο αρκετά για να συναντήσει μια άλλη σήραγγα, από την άλλη πλευρά. Τέτοια φυσικά παραδείγματα δεν έχουν ποτέ εντοπιστεί.

Όμως, οι αστροφυσικοί από το International School for Advanced Studies στην Τεργέστη, στην Ιταλία, ισχυρίζονται ότι είναι μαθηματικά δυνατό μια πύλη να έχει δημιουργηθεί από την σκοτεινή ύλη στο κέντρο του Γαλαξία μας.

“Αν συνδυάσουμε το χάρτη της σκοτεινής ύλης στο Γαλαξία μας με το πιο πρόσφατο μοντέλο του Big Bang για να εξηγήσουμε το σύμπαν και εμείς υποθέσουμε την ύπαρξη των σηράγγων χώρου-χρόνου (χωροχρονικές σήραγγες), αυτό που έχουμε είναι ότι ο γαλαξίας μας θα μπορούσε να περιέχει πραγματικά μία από αυτές τις σήραγγες και ότι η σήραγγα θα μπορούσε ακόμη και να έχει το μέγεθος του ίδιου του γαλαξία “, είπε ο καθηγητής Paolo Salucci.

“Αλλά υπάρχουν και άλλα. Θα μπορούσαμε ακόμη και να ταξιδέψουμε μέσα από αυτό το τούνελ, δεδομένου ότι, με βάση τους υπολογισμούς μας, θα μπορούσε να είναι πλωτός. Ακριβώς όπως αυτό που όλοι έχουμε δει στην πρόσφατη ταινία «Interstellar».

687883034_3884351108001_interstellar-black-holeΟ ίδιος δήλωσε ότι η έρευνα ήταν εκπληκτικά κοντά σε αυτό που απεικονίζεται στην ταινία του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, για την οποία ο θεωρητικός φυσικός Kip Thorne παρείχε τεχνική βοήθεια.

«Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε στη μελέτη μας ήταν να λύσουμε την εξαιρετική εξίσωση που η αστροφυσικός Murph «δούλευε», δήλωσε ο καθηγητής Salucci. “Είναι σαφές ότι το κάναμε πολύ πριν η ταινία κυκλοφορήσει.”

Οι σκουληκότρυπες κάμπτουν τον χωροχρόνο και επιτρέπουν σε απομακρυσμένες περιοχές να συναντηθούν
Όλες οι σκουληκότρυπες που υπάρχουν στη φύση έχουν προηγουμένως υποτεθεί ότι είναι μικροσκοπικές pinpricks (ακίδες) στην ύφανση του χωροχρόνου.

Αλλά αυτή που πιθανώς βρίσκεται στο κέντρο του Γαλαξία μας θα είναι αρκετά μεγάλη για να καταπιεί ένα διαστημόπλοιο και το πλήρωμά του.Ο καθηγητής Paolo Salucci, προσθέτει: «Προφανώς δεν υποστηρίζουμε ότι ο γαλαξίας μας είναι σίγουρα μια σκουληκότρυπα, αλλά απλώς ότι, σύμφωνα με τα θεωρητικά μοντέλα, η υπόθεση αυτή είναι μια πιθανότητα.”

Άλλοι “σπειροειδείς” γαλαξίες παρόμοιοι με το Γαλαξία μας – όπως και ο γειτονικός της Ανδρομέδας – μπορεί επίσης να περιέχει σκουληκότρυπες, πιστεύουν οι επιστήμονες .
Θεωρητικά θα μπορούσε να είναι δυνατόν να ελεγχθεί η ιδέα συγκρίνοντας τον Γαλαξία μας με έναν διαφορετικό τύπο του κοντινού γαλαξία, όπως τα Νέφη του Μαγγελάνου.

Στο έγγραφό τους, οι επιστήμονες γράφουν: «Τα αποτελέσματά μας είναι πολύ σημαντικά, γιατί επιβεβαιώνουν την πιθανή ύπαρξη σκουληκότρυπας στους περισσότερους των σπειροειδών γαλαξιών ..

Πυρηνικό εργοστάσιο μεταμορφώθηκε σε λούνα παρκ!

Τα 6 κορίτσια με τα 5 ζευγάρια πόδια!Η φωτογραφία-οφθαλμαπάτη που έχει τρελάνει το Ίντερνετ!Πως γίνεται αυτό?