in , ,

Τεράστια σαρκοφάγος-τάφος ανακαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια: Μαντέψτε τι κρύβεται μέσα της…

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο πρόσφατα ανακάλυψαν μια πολύ μεγάλη σαρκοφάγο φτιαγμένη από μαύρο γρανίτη σε βάθος 5 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Το περίεργο είναι πως ακόμα δεν έχουν ανακαλύψει ποιο σώμα βρίσκεται μέσα, παρόλαυτα αλλά ένα αγαλμάτινο κεφάλι φτιαγμένο από αλάβαστρο που βρίσκεται στον ίδιο τάφο δίνει κάποιες ενδείξεις για το ποιος μπορεί να βρίσκεται μέσα. .

Το φέρετρο πιθανότατα δεν έχει παραβιαστεί από τότε που σφραγίστηκε δηλαδή για κάτι περισσότερο από 2.000 χρόνια, καθώς το στρώμα κονιάματος μεταξύ του καπακιού και του κορμού του τάφου είναι ακόμα άθικτο.

 

Τα ευρήματα  χρονολογούνται σύμφωνα με τους επιστήμονες γύρω από την Πτολεμαϊκή περίοδο μεταξύ 305 π.Χ. και 30 π.Χ.

Όπως σχεδόν όλες οι αρχαιολογικές ανασκαφές γύρω από τις αρχαίες αιγυπτιακές τοποθεσίες κρύβουν πολλά μυστικά και μυστήριο  έτσι και αυτή  η τεράστια μαύρη  σαρκοφάγος από γρανίτη που μόλις ανακαλύφθηκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας, στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου προκαλεί αντίστοιχα τεράστιο ενδιαφέρον και είναι αίνιγμα για τους αρχαιολόγους ερευνητές!

Αυτό που πραγματικά προκαλεί δέος και θαυμασμό  είναι το τεράστιο μέγεθός της σαρκοφάγου.. Έχει ύψος 185 εκατοστά, μήκος 265 εκατοστά και πλάτος 165 εκατοστά και είναι η μεγαλύτερη σαρκοφάγος που βρέθηκε ποτέ στην Αλεξάνδρεια.

Επίσης μέσα στον υπόγειο τάφο βρέθηκε και ένα μεγάλο αγαλμάτινο κεφάλι από αλάβαστρο. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι αντιπροσωπεύει αυτόν ο οποίος είναι θαμμένος στη σαρκοφάγο, αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Είναι ένα συναρπαστικό εύρημα για τους αρχαιολόγους. Ο Ayman Ashmawy από το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου λέει ότι το στρώμα κονιάματος που είναι ακόμα άθικτο ανάμεσα στο καπάκι και στον κορμό του φέρετρου δείχνει πως ο τάφος δεν έχει ανοιχτεί από τότε που σφραγίστηκε περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο σε τέτοιους χώρους – οι αρχαίοι αιγυπτιακοί τάφοι συχνά λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων με αποτέλεσμα οι αρχαιολόγοι σπάνια βρίσκουν έναν ταφοειδή χώρο ανάπαυσης άθικτο όπως φαίνεται να είναι και αυτός στην Αλεξάνδρεια.

Ο τάφος ανακαλύφθηκε τυχαία κατά την εκκαθάριση του χώρου για κατασκευή ενός νέου κτιρίου. Τώρα βρίσκεται υπό την προστασία φρουράς ενώ παράλληλα οι ειδικοί προσπαθούν να καταλάβουν ποιος ή τι βρίσκεται μέσα στη μαύρη σαρκοφάγο.

Θα μπορούσε να είναι σχεδόν το σενάριο μιας νέας ταινίας Indiana Jones.

Οι αρχαιολόγοι ερευνητές συγκεντρώνοντας τα έως τώρα στοιχεία για το νέο εύρημα αναφέρουν περήφανα πως μία σαρκοφάγος αυτού του μεγέθους σημαίνει πως λογικά ανήκει σε κάποιον με πολύ υψηλό στάτους για την εποχή εκείνη.

Φυσικά οι πιο τολμηροί μίλησαν και για την ενδεχόμενη ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς ο τάφος συμπίπτει χρονολογικά με το θάνατο του αυτοκράτορα. Επίσης η Αλεξάνδρεια ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον ίδιο και στην ακμή της αποτελούσε μία από τις επιφανέστερες εστίες πολιτισμού.

Κάθε αρχαιολογική ανακάλυψη ζωγραφίζει όλο και περισσότερο τις λεπτομέρειες για το πώς οι άνθρωποι έζησαν και εργάζονταν σε αυτούς τους αρχαίους χρόνους. Θα παρακολουθούμε προσεκτικά αυτή τη σαρκοφάγο για να δούμε τι θα μπορούσε να αποκαλύψει..

Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να βρίσκεται μέσα στον τάφο αυτό??

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Διαβάστε επίσης:  Τι πραγματικά ισχύει σχετικά με τις ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις του Παρθενώνα;
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
loading...