in

Άμα είσαι ζωντανός σε 30 χρόνια, τότε είναι πιθανό να ζήσεις και για άλλα 1000 χρόνια!

Η επέκταση της ζωής δεν πρόκειται για αστείο. Κολοσσοί όπως η Google με επικεφαλής τον Ray Kurzweil ερευνούν επί του θέματος σε συνεργασία με γιατρούς και επιστήμονες.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η ραγδαία επέκταση του προσδόκιμου της ανθρώπινης ζωής απέχει μερικές δεκαετίες μακρυά καθώς ήδη στο παρών γίνονται έρευνες για αναδόμηση του DNA, παραγωγή της τελομεράσης ώστε ο οργανισμός να διατηρείται νέος και υγιής.

Ενδέχεται στο μέλλον να υπάρχουν γενετικές θεραπείες μέσα από τις οποίες το άτομο να διατηρείται αιώνια νέο και σίγουρα ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων θα ξεπερνάει κατά πολύ τον αιώνα.

Άμα μπει και στην εξίσωση η τερατώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την επιταχυνόμενη πρόοδο της πληροφορικής και των εφαρμογών του προγραμματισμού τότε να περιμένετε θαύματα αναφέρουν οι επιστήμονες. Συγκεκριμένα στο μέλλον λύσεις θα μας δίνουν οι ίδιοι οι κβαντικοί υπολογιστές  οι οποίοι θα έχουν υπερ ξεπεράσει τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό προβλέπει και το διάγραμμα που ακολουθεί.

Ο Ray Kurzweil σε πρόσφατο βιβλίο του, αναφέρει πως οι άνθρωποι θα ξεπεράσουν την Βιολογία τους και ίσως να πλησιάσουν μία μικρή μορφή αθανασίας σε σχέση πάντα με το μέσο όρο ζωής των ανθρώπων στις μέρες μας. Ίσως στο μέλλον οι γιατροί να είναι οι ίδιοι μας οι υπολογιστές και τα φαρμακεία οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές. Ίσως στο μέλλον ένας άνθρωπος 150 ετών να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τη νιότη ενός 30ρη.

Επομένως κάντε λίγη υπομονή ακόμα. Ίσως το μέλλον να προμηνύεται φρέσκο, γεμάτο νιότη και ζωή στους αιώνες για όλους.

Αυτό είναι το πιο φρικιαστικό μέρος στο ορατό σύμπαν μας..Τι συνέβη εκεί πέρα???

20 φανταστικές κοντινές φωτογραφίες που θα σας αποκαλύψουν έναν άλλον συναρπαστικό κόσμο!