in ,

Αυτά είναι τα εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία, αν κοιμάσαι με την αριστερή πλευρά κάθε βράδυ!

Πολύ συχνά ακούμε πως ένας καλός βραδινός ύπνος είναι ότι καλύτερο για την υγεία και το σώμα.Αυτό που ίσως να μην έχουμε αναλογιστεί είναι πως ο τρόπος με τον οποίον κοιμόμαστε ίσως να αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την καλή υγεία και ευεξία του οργανισμού.

Ειδικοί αναφέρουν πως υπάρχουν ορισμένες στάσεις ύπνου οι οποίες προκαλούν πόνο στο σώμα και από την άλλη άλλες στάσεις προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία!

Σύμφωνα με τον Dr. John Douillard,όταν συνηθίζεις να κοιμάσαι με την αριστερή πλευρά αυτό μπορεί να έχει ευεργετικά μακροχρόνια αποτελέσματα στην υγεία του οργανισμού.

Αν και είναι συνηθισμένο να στριφογυρνάμε στον ύπνο είναι καλό να μας παίρνει ο ύπνος στην αριστερή μας πλευρά! Έτσι και αυτό γίνει συνήθεια, τα θετικά για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού θα είναι πολλά σύμφωνα με τον  Dr. John Douillard.

Συγκεκριμένα τα εντυπωσιακά οφέλη του να κοιμάσαι με την αριστερή σου πλευρά είναι τα εξής:

1.Υποστηρίζεται και ενισχύεται το λεμφικό σύστημα!

Σύμφωνα με την αγιουρβέντα που θεωρείται ένα από τα από τα αρχαιότερα συστήματα παραδοσιακής ιατρικής, αν κοιμάσαι με το αριστερό σου πλευρό τότε γίνεται καλύτερο φιλτράρισμα του λεμφικού υγρού μέσω των λεμφαδένων καθώς στο αριστερό σου πλευρό είναι κυρίαρχο το λεμφικό σου σύστημα.Έτσι το λεμφικό σύστημα υποστηρίζεται καλύτερα και λειτουργεί πιο αποτελεσματικά!

2.Βελτιώνεται η πέψη

Η ενίσχυση της πέψης όταν κοιμάσαι στο αριστερό σου πλευρό είναι κάτι που μπορεί να εξηγηθεί με τη βαρύτητα!Συγκεκριμένα πλαγιάζοντας αριστερά τα απόβλητα της τροφής μεταφέρονται εύκολα από το παχύ έντερο στην  φθίνουσα του παχέος εντέρου.Επίσης το στομάχι και το πάγκρεας “κρέμονται” όταν κοιμάσαι από τα αριστερά ώστε να ενισχύεται η δημιουργία ενζύμων του παγκρέατος τα οποία βελτιώνουν με τη σειρά τους τη διαδικασία της πέψης.

3.Κάνει καλό στην καρδιά

Οι γιατροί εδώ και χρόνια συμβουλεύουν τις έγκυες γυναίκες να προτιμούν να κοιμούνται με την αριστερή τους πλευρά γιατί έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος από και προς την καρδιά!Ακόμα και να μην είσαι έγκυος γυναίκα, το να κοιμάσαι με την αριστερή πλευρά έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του αίματος στην περιοχή της καρδιάς κάτι που μπορεί να σου προσφέρει έναν πιο χαλαρό και ήσυχο ύπνο.

4.Είναι ιδανικό για τις έγκυες γυναίκες. 

Ο ύπνος με την αριστερή πλευρά δεν βελτιώνει μόνο την κυκλοφορία του αίματος των εγκύων αλλά απελευθερώνει την πίεση της πλάτης, δεν αφήνει τη μήτρα να πιέζει το συκώτι και αυξάνει την ροή του αίματος προς τη μήτρα, τα νεφρά και το έμβρυο. Γι’αυτό το λόγο οι γιατροί προτείνουν στις έγκυες γυναίκες να κοιιμούνται όσο το δυνατόν περισσότερο από την αριστερή τους πλευρά.

5.Μειώνει την καούρα

Μία έρευνα που εκδόθηκε στο περιοδικό της κλινικής Γαστρεντερολογίας αναφέρει πως όταν κοιμάσαι με την αριστερή σου πλευρά μειώνονται τα οξέα του στομάχου. Συγκεκριμένα η έρευνα τονίζει πως αν νιώθεις έντονη καούρα μετά από γεύμα προσπάθησε να ξαπλώσεις για δέκα λεπτά με την αριστερή σου πλευρά! Άμεσα τα συμπτώματα της καούρας θα υποχωρήσουν αισθητά.

6.Μειώνει τον πόνο της πλάτης.

Όταν κοιμάσαι στα αριστερά μειώνεται η πίεση στους σπονδύλους της πλάτης.Έτσι οι άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνιο πόνο στην πλάτη ίσως να ανακουφιστούν αρκετά εφόσον συνηθίσουν να ξαπλώνουν κατά αυτόν τον τρόπο.Θα μειωθεί ο πόνος τους και θα απολαμβάνουν τον ύπνο τους καλύτερα!

Σημείωση: Πάντα να συμβουλεύεστε πρώτα τον γιατρό σας σε σχέση με το ποιες είναι οι καλύτερες θέσεις για τον ύπνο σε σχέση με την πάθηση που μπορεί να αντιμετωπίζεται.Άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα, με γλαύκωμα ή με σύνδρομο διαταραχής ύπνου ίσως να μην επωφελούνται από αυτήν τη στάση ύπνου. Πάντα λοιπόν να ρωτάτε και να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας!

Καθαρίστε το συκώτι σας με αυτή την απλή συνταγή!

Οικονομικά: Η Μαγεία στη ζωή σας έρχεται μέσω της Ευγνωμοσύνης!