in ,

Αυτές είναι οι 15 τροφές που μας γερνούν γρηγορότερα!

Ρίξτε μια ματιά πιο κάτω και ξεκινήστε να… διαγράφετε από τη ζωή σας το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλκοόλ, τον καφέ και το λευκό κρασί! Το λένε οι ειδικοί…

«Δεινόν τό γῆρας, οὐ γάρ ἔρχεται μόνον»… Όλοι θέλουμε να δείχνουμε νέοι και υγιείς, όμως η γυμναστική, οι κρέμες και οι ειδικές θεραπείες δεν αρκούν για να διατηρήσουμε το δέρμα μας σφριγηλό και αψεγάδιαστο…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού «Time» που επικαλείται τις πολύτιμες γνώσεις ενός γιατρού της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας η διατροφή μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο αλλά και τον ρυθμό με τον οποίο γερνάμε!

Γνωρίζατε ότι σε καθημερινή βάση χρησιμοποιείτε στο τραπέζι σας τροφές που μπορούν να σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτεροι; Ρίξτε μια ματιά πιο κάτω και ξεκινήστε να… διαγράφετε από τη ζωή σας το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλκοόλ, τον καφέ και το λευκό κρασί! Το λένε οι ειδικοί…

1. Ζάχαρη

trofes-giransis-2Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη, σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερος. Σε όσα σημεία του σώματος σου υπάρχει περισσότερη απ» ότι θα έπρεπε ζάχαρη, προσκολλάται στο κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται άκαμπτο και σκληρό. Χάνοντας το δέρμα την ελαστικότητα του, οδηγεί σε ρυτίδες. Και όχι μόνο αυτό! Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης καταστρέφει και τα δόντια… Μάλιστα, οι οδοντίατροι συνιστούν τον άμεσο καθαρισμό τους, έπειτα από την κατανάλωση γλυκού, έστω και με λίγο νερό σαν πλύση.

2. Αλκοόλ

trofes-giransis-3Ο υγιής άνθρωπος έχει και υγιές δέρμα! Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αφυδατώνει το σώμα. Γενικά το αλκοόλ παχαίνει, αφυδατώνει και έχει αρνητικές επιδράσεις τόσο στον εγκέφαλο όσο και στο συκώτι και την καρδιά, οπότε όσο μπορείς να το περιορίσεις, τόσο το καλύτερο. Ειδικά το καλοκαίρι, ο συνδυασμός του με τη ζέστη και τον ήλιο, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τον οργανισμό όσο και για το δέρμα σου. Τέλος, προκαλεί διαταραχές στον ύπνο, κάτι που βοηθά στην ανάπτυξη ρυτίδων.

3.Λευκό κρασί

trofes-giransis-4Κι όμως, ναι! Το λευκό κρασί διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες κατηγορίες κρασιών, λόγω του ότι προκαλεί, έπειτα από έρευνες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, τεράστια βλάβη στα δόντια μας. Συμβουλή; Μετά την κατανάλωση κρασιού, βουρτσίστε αμέσως τα δόντια σας.

4. Υπερβολικά ψημένο (καμένο) κρέας

trofes-giransis-5Το καμένο κρέας πέραν του ότι είναι γνωστό ότι είναι άκρως επιβλαβές για τον οργανισμό, καταστρέφει το κολλαγόνο και επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.

5. Αλάτι

trofes-giransis-6Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα. Η αφυδάτωση σε κάνει να αισθάνεσαι κόπωση και να φαίνεσαι κουρασμένος και χωρίς ενέργεια. Ακόμη, το περιττό αλάτι οδηγεί σε προβλήματα στο συκώτι, υψηλή πίεση και επιδρά αρνητικά στον μεταβολισμό των οστών. Οπότε την επόμενη φορά που θα πας να βάλεις λίγο ακόμα αλατάκι στις ήδη αλατισμένες πατάτες ή στον.. γύρο σκέψου το καλύτερα! Και μην ξεχνάς ότι αλάτι υπάρχει σε ΟΛΕΣ τις τροφές…

6. Επεξεργασμένα τρόφιμα

trofes-giransis-7Κρατηθείτε μακρυά από λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον.Όχι μόνο κρύβουν πολλά λιπαρά, αλλά και μεγάλες ποσότητες σε αλάτι. Μην ξεχνάτε, ότι τέτοιου είδους προϊόντα ευθύνονται για πολλά καρδιακά επεισόδια.

7. Γυναίκες, καυτερό φαγητό και εμμηνόπαυση

trofes-giransis-8Δεδομένου ότι τα πικάντικα τρόφιμα διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία οι καυτερές λιχουδιές κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορούν με το χρόνο να καταστρέψουν το δέρμα.

8. Κόκκινο κρέας

trofes-giransis-9Το πολύ κόκκινο κρέας όχι μόνο κόβει χρόνια ζωής, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας καρδιοπαθειών και καρκίνου, αλλά χαλάει και το δέρμα μας…Τα υψηλά επίπεδα σιδήρου που εντοπίζονται στο κόκκινο κρέας φαίνεται να είναι εκείνα που, μεταξύ άλλων, το ενοχοποιούν.

9. Ενεργειακά Ποτά

trofes-giransis-10Τα Energy drinks αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών σου 8 φορές περισσότερο από ότι τα αναψυκτικά! Η διάβρωση αυτή είναι που κάνει τα δόντια σου να φαίνονται κιτρινισμένα και άρρωστα.

10. Λεμονάδα!

trofes-giransis-11Ω,ναι! Είναι ο μεγάλος εχθρός της οδοντοστοιχίας μας. Αν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ποτήρι πορτοκαλάδα ή λεμονάδα, αποφύγετε σε κάθε περίπτωση το δεύτερο.

11. Καφές

trofes-giransis-12Ο καφές και όλα τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη σε αφυδατώνουν σε τέτοιο βαθμό που μπορεί ακόμη και να επηρεάσει το δέρμα. Τα καλά νέα τελειώνουν στο ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα…

12. Ακόρεστα Λιπαρά

trofes-giransis-13Όπως και η ζάχαρη, τα περιττά ακόρεστα λιπαρά, κάνουν το δέρμα να φαίνεται άκαμπτο. Τα λιπαρά αυτά (μπορεί να τα βρείτε και ως Trans fats) βουλώνουν και σκληραίνουν τις αρτηρίες και τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία, με πολλά αρνητικά για τον οργανισμό και δυστυχώς επηρεάζοντας και το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Όπως λένε και οι Άγγλοι «A moment on the lips, a lifetime on the hips»..

13. Μαύρο τσάι

trofes-giransis-15Τα επίπεδα καφεΐνης (τεΐνη / καφεΐνη είναι δύο ονόματα του ίδιου μορίου) στο τσάι δεν βοηθούν τα δόντια μας. Έξυπνο tip… λίγο γάλα στο τσάι μας ή λίγες σταγόνες λεμονιού, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, μειώνει τους λεκέδες στα δόντια.

14. Τηγανητά

trofes-giransis-17Τα τηγανητά φαγητά, συμβάλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος, κάνοντας το σκληρό και άκαμπτο.

15. Αναψυκτικά

trofes-giransis-18Ως ένα ρόφημα πλούσιο σε ζάχαρη, τα αναψυκτικά αφυδατώνουν το σώμα σου, κάνοντας σε να αισθάνεσαι κούραση. Ακόμη και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη όμως περιέχουν γλυκαντικές ουσίες (και ορισμένα καφεΐνη) οπότε η κατανάλωση τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Κάτι που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να παραμένει υγιείς και να καίει γρηγορότερα το λίπος, αλλά και το δέρμα μας να παραμείνει νεότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι να πίνουμε πολύ νερό.

Αξίζει μια μικρή προσπάθεια για μια μεγάλη διαφορά!

Πηγή

Quiz: Τι σας κλέβει τον ύπνο;

Αποφάσισε να πίνει 5 λίτρα νερό για 30 μέρες τα αποτελέσματα θα σας βάλουν σε σκέψεις!