in

Αυτό είναι είναι το «μυστικό» των Θιβετιανών μοναχών για λευκά δόντια; Το έχετε μες στο σπίτι σας

Αν ζηλεύετε τις λαμπερές, λευκές οδοντοστοιχίες, αλλά δεν αντέχετε το κόστος της λεύκανσης στο οδοντιατρείο ή δεν εμπιστεύεστε τις χημικές μεθόδους, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια φυσική οδοντόπαστα.
Χάρη σε αυτήν τη συνταγή, οι μοναχοί του Θιβέτ -από τα αρχαία χρόνια- διατηρούν τα δόντια τους ολόλευκα και υγιή μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Ιδού λοιπόν η «μυστική» συνταγή:

Σε 100 ml νερό, προσθέστε 1 κουτ. της σούπας αλάτι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς το αλάτι.
Αφού αφαιρέσετε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια, βουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας στο αλατόνερο και πλένετε τα δόντια σας ως συνήθως, πρωί-βράδυ. Ακόμη καλύτερα, αν τα πλένετε μετά από κάθε γεύμα.

Τα «αρνητικά»

Στις πρώτες χρήσεις, είναι πιθανό να έχετε μια δυσάρεστη αίσθηση και τα ούλα σας προσωρινά να είναι πιο ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας και στις γρήγορες αλλαγές γεύσης (π.χ., από ξινό σε γλυκό). Ωστόσο, τα ίδια «μειονεκτήματα» έχουν και οι οδοντόπαστες του εμπορίου με την ένδειξη «για ευαίσθητα δόντια/ούλα».
Αν θέλετε σε μία εβδομάδα από τώρα, να έχετε εκτυφλωτικό χαμόγελο, η οδοντόπαστα αυτή θα σας απογοητεύσει. Όπως όλες οι φυσικές συνταγές, έτσι κι αυτή, έχει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Τα θετικά

Ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορος, νάτριο, σίδηρος: αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά ιχνοστοιχεία και μέταλλα που περιέχει το αλάτι. Χάρη μάλιστα στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ιώδιο, το αλάτι δρα αντιβακτηριδιακά, εξολοθρεύει τα βακτήρια και τα οξέα της στοματικής κοιλότητας. Επίσης, προστατεύει το σμάλτο των δοντιών, διορθώνει με φυσικό τρόπο τις μικρές ρωγμές των δοντιών και μακροπρόθεσμα επιτυγχάνει φυσική λεύκανση.

ΠΗΓΗ 

Ξέρατε ότι το θαλασσινό νερό έχει μαγικές ιδιότητες για την υγεία σας;

Δοκιμάστε μια κινεζική συνταγή! Βάλτε ένα παγάκι σε αυτό ακριβώς το σημείο!