in , ,

Αυτό το είδος ομού μελιού εξουδετερώνει όλα τα είδη των βακτηρίων που “εκτόξευσαν οι επιστήμονες πάνω του”!

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ομού μελιού είναι γνωστές και διαδεδομένες.Επιστήμονες όμως στην Αυστραλία έκαναν μία συναρπαστική ανακάλυψη καθώς εντόπισαν τις ιδιότητες ενός συγκεκριμένου μελιού το οποίο μπορεί και εξουδετερώνει αποτελεσματικά ακόμη και τα χειρότερα για την υγεία του ανθρώπου βακτήρια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Ευρωπαϊκό Δελτίο μικροβιολογίας και μεταδιδόμενων ασθενειών τον Ιούνιο του 2009 και ήταν πραγματικά θεαματικά καθώς αυτό το μέλι κατόρθωσε να καταπολεμήσει υπέρ βακτήρια που ακόμα και τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά φάρμακα αδυνατούσαν να αντιμετοπίσουν

Το είδος αυτό ονομάζεται μέλι Μανούκα και παράγεται κυρίως στη Νέα Ζηλανδία.Έχει γίνει τόσο δημοφιλές μετά την έρευνα του 2009 που έχουν παρουσιαστεί ελλείψεις του αγαθού αυτού καθώς και πολλές είναι οι απομιμήσεις που έκαναν την εμφάνιση τους και  που καπηλεύονται την ονομασία του. Μάλιστα οι Νεοζηλανδοί έχουν πάρει δραστικά μέτρα για την προστασία της προέλευσης του μελιού.

Το μέλι μανούκα είναι το νέκταρ του φυτού λεπτόσπερμο το οποίο κατάγεται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία όπου απαντά σαν δέντρο ή θάμνος αειθαλής.

Είναι θαυματουργή υπερτροφή καθώς μπορεί και σκοτώνει ακόμη και τα πιο κακοήθη ανθυγιεινά βακτήρια για τον άνθρωπο και το πιο αξιοσημείωτο είναι πως βοηθούν τον οργανισμό να αποκτήσει άμεση ανοσία από τα βακτήρια αυτά.Να τονίσουμε πως κανένα αντιβιοτικό δημιουργημένο από τον άνθρωπο δεν έχει αυτή την θεραπευτική ιδιότητα.

«Οι επιστήμονες σαφώς καταδεικνύουν για πρώτη φορά ότι η ουσία μεθυλγλυοξάλη (Dietary Methylglyoxal) είναι άμεσα υπεύθυνη για την αντι-βακτηριακή δράση του μελιού Manuka» (Μοριακή Διατροφή και τα Τρόφιμα, Έρευνα, Ιανουάριος 2008).

Μέχρι στιγμής το MGO™ Mέλι Μανούκα είναι το μοναδικό φαγητό στον κόσμο που βρέθηκε με μια τόσο σημαντική περιεκτικότητα σε μεθυλγλυοξάλη ουσία που εξολοθρεύει το σύστημα των βακτηρίων.

Ιδιότητες του Μελιού Μανούκα

-Προστατεύει το σώμα και το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση του καθημερινού στρες και τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας.

-Είναι ιδανικό για όσους χρειάζονται υποστήριξη κατά τη διάρκεια ή την ανάρρωση από κρυολόγημα, ιούς ή κατάπτωση.

-Είναι ιδανικό για τους ηλικιωμένους που χρειάζονται υποστήριξη του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

-Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το αναστατωμένο στομάχι και τα έντερα.

-Είναι πιστοποιημένο με βαθμολογία Βιο-Δραστηριότητας Active 30+.

Που μπορείτε να βρείτε το μέλι Μανούκα στην Ελλάδα?

Σίγουρα εγκεκριμένα σημεία πώλησης βιολογικών προϊόντων μπορούν να σας προμηθεύσουν με άριστης ποιότητας μελιού Μανούκα. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε ορισμένη ποσότητα και διαδικτυακά μέσα από E-shop. Πάντα όμως να προσέχετε τις απομιμήσεις ,τα παραπλανητικά προϊόντα και να είστε σίγουροι για αυτό που αγοράζετε!

Η Γη είναι ένας ζωντανός οργανισμός -. Θεωρία της Γαίας

Ένα μήλο την ημέρα κάνει πέρα και το φαρμακοποιό!