in ,

Αυτό το μωρό πέθανε αβοήθητο επειδή όπως καταλαβαίνετε οι τουρίστες ήθελαν να βγάλουν πρωτότυπες σέλφι..

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, οι σκέψεις που σας έρχονται όταν βλέπετε τις φωτογραφίες είναι ” μη χειρότερα” , ”γιατί οι άνθρωποι να είναι τόσο ασυνείδητοι”, ”μήπως η τεχνολογία μας έχει βγάλει εκτός πραγματικότητας”  και πολλά άλλα παρόμοια..

Το μέρος έιναι σε μία πολυσύχναστη παραλία στην Αργεντινή η οποία κατακλύζεται από τουρίστες όλων των εθνικοτήτων αυτήν την περίοδο του έτους.Σύμφωνα με μαρτυρίες ένα δελφίνι Φρανσικάνα που ξέφυγε από το κοπάδι του, κολυμπούσε στα ρηχά της θάλασσας, εκεί που απολάμβαναν το μπάνιο τους οι υπόλοιποι λουόμενοι..

Οι τουρίστες που είδαν το πανέμορφο μωρό-δελφίνι είχαν τη φαεινή ιδέα να το βγάλουν έξω από το νερό ώστε να βγουν κάποιες σέλφι μαζί του και να μετατρέψουν έτσι τις διακοπές τους σε αξέχαστες.. Μία φωτό στο fb με ένα αξιολάτρευτο νεογέννητο δελφινάκι θα μαζέψει πολλά λάικ θα σκέφτηκαν, καθώς έβγαζαν έξω από το νερό το κακόμοιρο δελφίνι..

Εκτός από το γεγονός κατά το οποίο όλοι οι άνθρωποι με στοιχειώδη μόρφωση γνωρίζουν πως η στεριά δεν είναι το φυσικό περιβάλλον των δελφινιών, τα θηλαστικά αυτά δεν μπορούν να αντέξουν για πολύ έξω από το νερό!! Το δέρμα τους είναι πολύ ευαίσθητο και αφυδατώνεται άμεσα..Πόσο μάλλον να μπορέσει να αντέξει αυτό το μωρό έξω από το νερό με τα χέρια των τουριστών να απλώνονται στο κορμί του βάναυσα για την καταγραφή της σελφο-στιγμής.

Το αποτέλεσμα ήταν το δελφινάκι να ξεψυχήσει όσο γρήγορα αφυδατώθηκε το δέρμα του.

Εδώ βλέπετε φωτογραφίες από το περιστατικό στην παραλία της Αργεντινής.dolphin1

dolphin3

dolphin2Σίγουρα η αναισθησία των ανθρώπων είναι μεγάλη..Πρόσφυγες πνίγονται καθημερινά και λίγους θα αγγίξει η τραγικότητα της κατάστασης. Ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που θα κάνουν πραγματικά κάτι για αυτό.  Σίγουρα η ζωή των δελφινιών δε μπορεί να συγκριθεί με τις ζωές των ανθρώπων, γιατί είναι ανόμοια πράγματα..

Όμως σαν ζώα έχουν και αυτά την ψυχή τους. Και είναι κρίμα να βλέπεις πως η τεχνολογία μετατρέπει τους ανθρώπους σε απανθρώπους, ασυνείδητους και πρωτόγονους που αντί για πέτρες κρατάνε gadgets και αντί για κοντάρια, σελφοκόνταρα..

Ελπίζουμε τουλάχιστον πως τέτοια φαινόμενα δεν θα έρθουν και στην Ελλάδα γιατί ίσως σαν λαός να σεβόμαστε τη φύση περισσότερο και βάζουμε όρια στη λάθος χρήση της τεχνολογίας..

Διαδόστε το..  www.mymind.gr

Με ποιον τρόπο αντιμετωπίζουν οι έξυπνοι άνθρωποι τους αγενείς ανθρώπους?

Γεια σας! Είμαστε από το μέλλον..Το επόμενο στάδιο, είναι η επανάσταση της ΑΓΑΠΗΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)