in ,

ΒΙΝΤΕΟ: Το μέλλον της ανθρωπότητας- Συνθετική βιοτεχνολογία και μηχανική..Πως σας φαίνεται?

Δείτε το Βίντεο που ακολουθεί και τα συμπεράσματα δικά σας…

Η μέλισσα είναι μια απίστευτη βιολογική μηχανή. To  DNA του πλάσματος αυτού καθιστά ικανούς τους νευρώνες της μέλισσας ώστε να κάνει τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο για να ελιχτεί το σώμα της με ταχύτητα και ακρίβεια κατά τη διάρκεια της πτήσης.! Η αποικία των μελισσών είναι ένα αυτόνομο σύστημα προγραμματισμένο να συνεχίζει αδιάλειπτα το έργο του για επιβίωση και παραγωγή μελιού. Κατανοώντας καλύτερα τον κώδικα DNA, κερδίζουμε τη δυνατότητα δημιουργίας νέων  ζωντανών μηχανών οργανισμών με τη βοήθεια μιας μελλοντικής επιστήμης που θα ονομαστεί βιολογική μηχανική.

Ο φυσικός κόσμος είναι γεμάτος με δομικά στοιχεία που σχετίζονται με το λογισμικό του DNA που σε συνδυασμό με τη μηχανική θα ανοίξει συναρπαστικές δυνατότητες και θα διευρύνει εντελώς τους ορίζοντες στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. Κατανοόντας πλήρως αυτόν τον κώδικα θα οδηγηθούμε σε βιολογική πρόοδο που εξωπραγματική για τον τωρινό πολιτισμό μας..

Φανταστείτε να μπορέσουμε να τροποποιήσουμε τον κώδικα DNA των φυτών ώστε να μπορούμε να καλλιεργούμε φυτά σε μορφή κατοικήσιμων κτηρίων. Μπορούμε να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική των κατασκευών μέχρι και την κηπουρική δημιουργώντας ολόκληρες βιολογικές μονάδες με τη χρήση οργανικών υλικών και της μηχανικής.

Το πιο ισχυρό σύστημα πληροφορικής που είναι γνωστό στον άνθρωπο είναι ο εγκέφαλος. Μόλις καταφέρουμε να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε τους νευρώνες μας, θα  μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέους υπερυπολογιστές με εξαιρετική απόδοση και δυνατότητες! Αυτό το παράδειγμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας θα μπορούσε να επεκτείνει τη ζωή πέρα από το πλανήτη γη! Θα μπορούσαμε να κατοικήσουμε το ηλιακό μας σύστημα αλλά και πέρα από αυτό.

Φανταστείτε οργανισμούς διαστημόπλοια βιολογικής διαμόρφωσης που έχουν τροποποιηθεί και κατασκευαστεί ώστε να ταξιδέψουν και να επιβιώσουν σε απομακρυσμένα εξωγήινα περιβάλλοντα. Αυτό το νέο λογισμικό βιοτεχνολογίας θα μπορούσε να φέρει τη ζωή σε ένα νέο επόμενο επίπεδο ύπαρξης.

Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας – Το Όνειρο του Τέσλα για έναν Κόσμο με Ελεύθερη Ενέργεια

Ο Δεκάλογος του Μορφέα