in

Γιατί δεν λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης σε εσένα;

της Αγγελικής Αρβανίτη

Ωραίο θέμα! Πιασάρικο! Ναι, το ξέρω ότι κατά πάσα πιθανότητα το έχεις διαβάσει το βιβλίο, αλλά και τις συνέχειές του. Εάν όχι, τότε σίγουρα έχεις ακούσει την περιβόητη φράση του Coelho «Όταν θες κάτι πάρα πολύ όλο το Σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις» (και όλες του τις χιουμοριστικές παραφράσεις) που συνοψίζει τόσο το βιβλίο, όσο και το Νόμο. Και είμαι επίσης πεπεισμένη, ότι έχεις περάσει εμμονικά ώρες ατελείωτες να ονειρεύεσαι και να οραματίζεσαι τον εαυτό σου μέσα σε αυτό το πανέμορφο AUDI Q5 ή ένα απλό και ταπεινό MX5 για τις καθημερινές και μια Aston Martin για τα Σαββατοκύριακα, μία δίμετρη καλλονή/καλλονό στο κρεβάτι σου, από πέντε δίπιτα την ημέρα και πίτσες με διπλό τυρί χωρίς να παίρνεις γραμμάριο, διακοπές στη Βενεζουέλα, ταχύπλοο 400 ίππων, λεφτά χωρίς δουλειά, δουλειά χωρίς άγχος, επιχειρήσεις, πάρτι και παγκόσμια ειρήνη.

Ίσως να έχεις φτιάξει και τον πίνακα κολάζ που προτείνουν οι συγγραφείς με τους στόχους σου! Φωτογραφίες με χαρούμενες φάτσες, αγκαλιές, αφθονία, αρμονία, υγεία, γλέντια, επιτυχίες! Μπορείς να προσθέσεις και τα δικά σου παραδείγματα στα παραπάνω για να μην μακρηγορώ. Τέλεια!! Κι επίσης τέλειο είναι, να κάθεσαι και να διαβάζεις και μαρτυρίες ανθρώπων που έχοντας σαν εργαλείο αυτό το υπέροχο βιβλίο, τα κατάφεραν και είναι πραγματικά ευτυχισμένοι ζώντας μια ζωή βγαλμένη από έναν συνδυασμό παραμυθιού, Άρλεκιν, Cosmopolitan, Men’s Health, Forbes KAI Rolling Stone!

Α!! Το έχω κάνει κι εγώ!! Κι εσύ, ε; Μα αφού ακολουθείς όλους τους κανόνες!!! Όλες τις οδηγίες!! Ε, μα τότε ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;;;;!!!!! Γιατί σε εμένα δεν πιάνει;;;;;;;;

Και καλά εγώ. Εγώ μπορεί να μην είμαι επιμελής.

Εσύ; Που τα κάνεις όλα όπως πρέπει;

Θα σου πω λοιπόν ένα ακόμα μυστικό! Ή μάλλον δύο.

Είναι δύο απλές σκέψεις. Δύο απλές εξηγήσεις, δύο απλοί λόγοι που πιστεύω ότι ο Νόμος της Έλξης δεν δουλεύει ούτε σε εσένα, ούτε σε εμένα.

ΠΡΩΤΟΝ: Χρονοκαθυστέρηση! Για να δημιουργήσεις το οτιδήποτε χρειάζεται χρόνος. Αυτό σημαίνει ότι για να περάσει κάτι από το πνευματικό επίπεδο στο υλικό, χρειάζεται χρόνος. Να ανέβει ο ήλιος πάνω-κάτω από μία ημέρα έως χρόνια. Και στο εντωμεταξύ να έχεις δημιουργήσει και όλα εκείνα τα ενδεχόμενα που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση των στόχων σου.

Αναλογίσου: Θέλεις λεφτά χωρίς άγχος. Πώς θα γίνει αυτό; Αν κερδίσεις το Τζόκερ. Ναι, αλλά παίζεις Τζόκερ; Όχι ε; Χμμμμμ….

Θέλεις έναν καινούριο σύντροφο. Ναι, αλλά βγαίνεις έξω; Λες «Ναι!» σε προτάσεις και ενδεχόμενα; Όχι, ε; Χμμμμμμ….

Θέλεις μια υγιή ζωή! Ναι, αλλά αλλάζεις τις καθημερινές τοξικές σου συνήθειες; Όχι πάλι;;; Χμμμμμμμμμ (Ε, τώρα έχω αρχίσει και σηκώνω φρύδι)

Αυτό που εννοώ είναι ότι πρέπει να σηκώσεις και το ποπουδάκι σου από τον καναπέ για να αρχίσει να δουλεύει το οποιοδήποτε εργαλείο!! Είναι αυτό το επίσης περιβόητο που ακούγεται εδώ και κάμποσες χιλιάδες χρόνια: «Συν Αθηνά και Χείρα Κίνει»!

ΟΜΩΣ!!! Αν έχεις απαντήσει ΝΑΙ σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις;;; Τι γίνεται τότε; Όταν εσύ ΚΑΙ οραματίζεσαι ΚΑΙ ονειρεύεσαι ΚΑΙ στοχοθετείς ΚΑΙ πράττεις, ΑΛΛΑ και πάλι καταλήγεις κάθε μέρα στην 12ωρη εργασία σου, κάνεις διακοπές στην καλύτερη περίπτωση 3 μέρες το χρόνο στο εξοχικό των πεθερικών σου και κυκλοφορείς με Peugeot του 1987?

Γιατί;;;;

Γιατί αγαπημένε μου πρώτα και κύρια αυτό που ζεις τώρα είναι μια πανέμορφη εμπειρία, ίσως πολύ δύσκολη, αλλά η ΚΑΛΥΤΕΡΗ που θα μπορούσες να ζήσεις ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ και ΑΠΟΛΥΤΑ φτιαγμένη από εσένα τον ίδιο για να πάρεις με τον καλύτερο τρόπο βιώματα, μαθήματα και Σοφία για την εξέλιξή σου. Ναι, ξέρω! «Άσε μας κουκλίτσα μου!!»

Ωραία. Δεν σου αρέσει ΑΥΤΗ η ζωή που ζεις ούτε η παραπάνω εξήγηση που σου έδωσα για την πορεία σου και το σχέδιο της ζωής σου. Δεν νιώθεις ικανοποίηση. Τι χρειάζεται να κάνεις για να έχεις όλα όσα θέλεις;

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ο νόμος της Έλξης λοιπόν λέει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ζουμί!!) ότι αυτό που εκπέμπεις εκεί «έξω», αυτό σου επιστρέφεται. Αν εσύ εκπέμπεις και οραματίζεσαι αφθονία, κανονικά θα έπρεπε να έχεις αυτή τη στιγμή καταθέσεις με πολλά μηδενικά στα Cayman Islands και χρυσές λίρες στο υπόγειο κελάρι της έπαυλής σου, εκεί που κρατάς τα σπάνια κρασιά και τη συλλογή από original Βasquiats και Mondrians.

Οπότε πού χαλάει η εξίσωση; Η εξίσωση λοιπόν χαλάει αγαπητέ, γιατί αυτό που εκπέμπεις ΔΕΝ είναι αφθονία. Αυτό πιστεύεις, αυτό θα ήθελες, αυτό νοητικά προσπαθείς. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό που νιώθεις ΔΕΝ είναι αφθονία. Είναι κάτι άλλο. Το συναίσθημά σου, αυτό που δονεί και κραδαίνει όλη σου την ύπαρξη δεν είναι αφθονία. Είναι ίσως το αντίθετό της. Το μυαλό σου λέει αγαπώ τα χρήματα, είναι χρήσιμα και τα επιθυμώ, αλλά αυτό που νιώθεις απέναντί τους είναι ότι ίσως δεν τα αξίζεις ή κάτι άλλο που εσύ ξέρεις.

Οπότε;

Οπότε θα χρειαστεί να βρεις έναν τρόπο να ανακαλύψεις τα ΑΛΗΘΙΝΑ σου συναισθήματα. Να δεις πέρα από την επιφάνεια. Και μόλις δεις στ’ αλήθεια ΤΙ είναι αυτό που εκπέμπεις, θα έχεις κάνει ένα πολύ όμορφο βήμα προς την εκπλήρωση των στόχων σου.

Το επόμενο βήμα είναι η μετουσίωση αυτών των συναισθημάτων.

Και το τελικό βήμα είναι η πανέμορφη φάτσα σου στο εξώφυλλο του «People» ή του «Time».

Join the (R)evolution

Αγγελική Αρβανίτη.

ΠΗΓΗ

15 εκπληκτικές φωτογραφίες που μας δείχνουν πως ο χορός είναι κάτι πολύ παραπάνω από όμορφες κινήσεις του σώματος!!

Το πρόβατο είπε: «Απλά φάε με· δεν χρειάζεται να βρεις κάποια δικαιολογία»