in

Γιατί οι έξυπνοι άντρες αποτυγχάνουν με τις γυναίκες

Είναι πραγματικά παράδοξο πώς υπάρχουν τόσοι πολλοί έξυπνοι άντρες που αποτυγχάνουν με τις γυναίκες. Θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα έξυπνο άντρα, και για όσους δε με ξέρουν, έχω υπάρξει πάρα πολύ κακός με τις γυναίκες στο παρελθόν. Μου πήρε πολύ κόπο να αλλάξω – δεν υπήρχε κοινότητα να με βοηθήσει και να με υποστηρίξει τότε – και συνειδητοποίησα πόσο το μυαλό μου με βοήθησε αλλά και πόσο με κράτησε τα πρώτα χρόνια πίσω, λόγω συγκεκριμένων συνηθειών μου.

Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, πάντως, ιδιαίτερα ευφυείς άντρες να έχουν τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας με τις γυναίκες. Αν λοιπόν θεωρείς τον εαυτό σου ιδιαίτερα έξυπνο, προικισμένο από τη φύση στο θέμα μυαλού αλλά παρ’όλα αυτά δυσκολεύεσαι πολύ με τις γυναίκες, σίγουρα σε ενδιαφέρει να διαβάσεις τη συνέχεια.

Πριν συνεχίσω αναφέροντας και εξηγώντας τους λόγους, να εξηγήσω πως να νομίζεις ότι επειδή είσαι ιδαιίτερα έξυπνος, αυτό σου δίνει ένα προβάδισμα τις περισσότερες φορές στη ζωή, έχεις δίκιο. Και μπορεί να σου δώσει προβάδισμα και με τις γυναίκες. Αρκεί να μάθεις να χρησιμοποιείς το πολύτιμο όπλο σου – το μυαλό σου – υπέρ σου και σε αυτό τον τομέα. Τι συμβαίνει όμως με τις γυναίκες; Γιατί οι έξυπνοι άντρες αποτυγχάνουν με τις γυναίκες;

  • Κάνει λάθος σε αυτό που λέει ή κάνει, αλλά δεν μπορεί ή δε θέλει να το παραδεχτεί.

Ένας έξυπνος άντρας έχει συνηθίσει να κάνει κάτι σωστά, και σπάνια κάνει λάθος. Όταν κάνει λάθος, η αντίδρασή του είναι να δημιουργήσει μία νέα κατάσταση στην οποία θα τα πάει καλύτερα. Με τις γυναίκες, όμως, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Αν κάνεις λάθος με μία γυναίκα, πρέπει να πας στην επόμενη. Οπότε και αποτυγχάνει και στην επόμενη, δημιουργώντας μια σειρά από αποτυχίες που αναγκάζουν το λογικό μυαλό του να σκεφτεί πιο σκληρά και περισσότερο για μία λύση. Ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Δεν συνειδητοποιεί ότι κάνει κάτι λάθος, πιστεύει ότι η σκέψη του είναι σωστή και ότι με την επόμενη θα τα πάει καλύτερα. Αγνοεί λοιπόν τις περισσότερες φορές ότι μπορεί να κάνει τραγικά λάθη ενώ επικοινωνεί με τις γυναίκες, και εξακολουθεί να τα κάνει.

  • Είναι υπερόπτης σε σημείο που τον τυφλώνει.

Δε δέχεται εύκολα ένας έξυπνος άντρας, συμβουλή από κάποιον που θεωρεί ότι είναι λιγότερο έξυπνος από αυτόν. Με αυτό τον τρόπο, αγνοεί και απορρίπτει προτάσεις και συμβουλές που μπορεί να του φανούν πολύ χρήσιμες. Και εδώ το ερώτημα είναι το εξής: Αν είσαι μέσα στη ζούγκλα της Αφρικής, θα ήθελες για οδηγό σου έναν πανέξυπνο άντρα, ή έναν άνθρωπο των σπηλαίων με IQ 70 που όμως έχει περάσει όλη του τη ζωή μέσα στη ζούγκλα, αν τον κυνηγάνε άγρια ζώα και να έχει ξεφύγει άπειρες φορές τέτοιους κινδύνους; Η απάντηση είναι προφανής. Έτσι και στο θέμα γυναίκες. Δε σε ενδιαφέρει να σε μάθει ο πιο έξυπνος, αλλά ο άντρας που ξέρει να έλκει τις γυναίκες και το κάνει με επιτυχία κατ επανάληψη, και ας έχει ένα μέσο μυαλό.

  • Ελλειπείς κοινωνικές δεξιότητες (poor social skills).

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πώς μερικές φορές γνωρίζω άντρες που απλά δεν καταλαβαίνουν βασικά πράγματα που έχουν να κάνουν με κοινωνικές δεξιότητες. Σαν να τους έχει μάθει κάποιος ότι δεν αξίζει να αναπτύξεις τέτοιες ικανότητες. Οι κοινωνικές ικανότητες, είναι αυτό που λέει η λέξη. Δεν είναι πληροφορίες. Δεν είναι θεωρίες. Είναι ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΄Η τις έχεις και είσαι ελκυστικός και γοητευτικός, ή παλεύεις να τις αποκτήσεις, ή φεύγεις από αυτό τον κόσμο και δε μαθαίνεις ποτέ γιατί πέρασες εξ αρχής. Χωρίς σωστές κοινωνικές δεξιότητες, δε θα μπορέσεις ποτέ να επικοινωνήσεις σωστά με άνθρωπο γενικότερα, όχι μόνο με γυναίκα.

  • Αδυνατεί να πιστέψει ότι θα τα καταφέρει και βρίσκει λόγους για να το υποστηρίξει μέχρι τέλους.

Είναι ένα φαινόμενο που χτυπάει τον μέσο άντρα, όχι μόνο τον έξυπνο άντρα. Ο έξυπνος άντρας, απλά, θα βρει πολλούς περισσότερους λόγους από ένα μέσο μυαλό για να πείσει τον εαυτό του ότι θα αποτύχει με τις γυναίκες όσο και αν προσπαθήσει, όπως έχει αποτύχει μέχρι στιγμής. Αντί να χρησιμοποιήσει την φαντασία του για να βρει λύση στο πρόβλημα, την χρησιμοποιεί για να εξηγήσει τους λόγους που αποτυγχάνει, αλλά και που θα συνεχίσει να αποτυχαίνει, ό,τι και να γίνει. Φαντάζεται απίστευτα αρνητικά σενάρια στο μυαλό του ότι θα αποτύχει, για να μην μπει καν στη διαδικασία να προσπαθήσει. Το μυαλό του, λοιπόν, πολλές φορές τον σαμποτάρει ώστε να μην μπει καν στην οποιαδήποτε διαδικασία. Όταν λοιπόν δεν καταλαβαίνει τις γυναίκες, αντί να χρησιμοποιήσει το μυαλό του για να τις καταλάβει, το χρησιμοποιεί για να πείσει τον εαυτό του ότι οποιαδήποτε προσπάθεια είναι μάταια. Αυτό τον οδηγεί στην απόλυτη αποτυχία.

Όταν έχω ένα πρόβλημα, ψάχνω πάντα για λύση. Για να πετύχω κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να πετύχω, πρέπει να δοκιμάσω να κάνω πράγματα που δεν έχω κάνει ποτέ μου. Όσο κάνω τα ίδια που έκανα μέχρι και χτες, θα συνεχίσω να παίρνω ό,τι έπαιρνα μέχρι χτες.Ήρθε η ώρα λοιπόν για αλλαγές.

Σε αυτό το σημείο θα αναλύσουμε άλλα τρία κρίσιμα σημεία στο οποίο ο έξυπνος – και όχι μόνο – άντρας χάνει το Παιχνίδι με τις γυναίκες.

  • Αναζητά λύσεις ψάχνοντας για περισσότερες πληροφορίες.

Τι κάνει ένας έξυπνος άντρας όταν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα ή πρέπει να βγάλει άκρη με κάτι; Ψάχνει για πληροφορίες, οι οποίες θα τον βοηθήσουν να λύσει το πρόβλημα. Για έναν έξυπνο άντρα, οι περισσότερες πληροφορίες είναι πάντα η λύση. Κόλλησε ιό ο υπολογιστής; Πληροφορίες στο Ιντερνετ για τον συγκεκριμένο ιό. Δεν ξέρει τη σημασία μιας λέξης; Την βλέπει online σε λεξικό και πώς χρησιμοποιείται σε μία πρόταση. Και ούτω καθεξής… Όταν λοιπόν έχει πρόβλημα με μία γυναίκα, θέλει περισσότερες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Πιστεύει ότι εκεί θα βρει και τη λύση. Εδώ όμως είναι που αυτή η στρατηγική κάνει τα πράγματα χειρότερα.. όταν το πρόβλημα είναι συναισθηματικής φύσης το να διαβάσεις 5000 βιβλία θα σε μπερδέψει. Οπότε οι περισσότεροι κολλάνε στο να μάθουν τη θεωρία, να διαβάσουν διαφορετικές μεθόδους, και απλά βρίσκουν νέους τρόπους να αποφύγουν τον μοναδικό τρόπο που θα τους κάνει καλύτερους με τις γυναίκες: Την εξάσκηση. Το Παιχνίδι θέλει και διάβασμα σίγουρα, να μάθει κάποιος μερικές βασικές αρχές και δομές, αλλά οι πραγματικές απαντήσεις θα δοθούν infield – δηλαδή, έξω ενώ συναναστρέφεται με γυναίκες. Είναι ένα φαινόμενο που λέγεται Creative Avoidance. Δηλαδή, για να αποφύγει να αναλάβει δράση, αποφασίζει ότι είναι πιο χρήσιμο να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες και να διαβάσει περισσότερη θεωρία.

  • Συγκεντρώνεται στη λογική αντί να συγκεντρωθεί στο συναίσθημα και στη φαντασία.

Κι εδώ ερχόμαστε στο quote από ένα μου άρθρο, το πιο σημαντικό ίσως όσον αφορά στο πώς να αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες:

Change her mood, not her mind.

Οι γυναίκες δε νιώθουν έλξη με τους άντρες που θα τις κάνουν να σκεφτούν, αλλά με τους άντρες που θα τις κάνουν να ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ! Τι λάθος κάνει λοιπόν ο μέσος άντρας, και ο έξυπνος άντρας; Την κάνει να σκέφτεται. Προσπαθεί να της εκλογικεύσει τα πάντα, με αποτέλεσμα να μην την “χτυπάει” στο ευαίσθητο σημείο της: συναίσθημα και φαντασία.

Μπαίνοντας σε μία λογική συζήτηση με μία γυναίκα, δε θα καταφέρει κανένας άντρας τίποτα. Ελάχιστες γυναίκες – κυρίως δικηγόροι, εμπειρικά – ανταποκρίνονται με αυτό τον τρόπο. Με τέτοιες συζητήσεις όμως, οι άντρες νιώθουν άνετα, αγνοώντας ότι σαμποτάρουν τον εαυτό τους με αυτό τον τρόπο ανεπανόρθωτα. Με λίγα λόγια, όταν ένας (έξυπνος και μη) άντρας ξεκινά μία λογική συζήτηση με μία γυναίκα που μόλις γνώρισε, είναι σαν να υπάρχει από πάνω του μία πινακίδα με φωτεινά κεφαλαία γράμματα, η οποία λέει: ΔΕΝ ΤΟ “ΈΧΩ” ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Τυπικές λογικές συζητήσεις που πρέπει να αποφεύγονται, είναι να μιλάς για τη δουλειά σου, την οικογένεια, το σχολείο, την πολιτική, τη θρησκεία, τον καιρό.. οτιδήποτε έχει να κάνει με μαθηματικά, επιστήμες ή νοημοσύνη – εκτός αν έχει να κάνει με συναισθηματική νοημοσύνη ή αν της μιλάς για κοινωνική ψυχολογία και ανθρωπολογία, που τρελαίνονται πραγματικά. Ενώ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την ρωτήσει: “Πες μου κάτι.. γιατί όλες οι γυναίκες λένε ότι θέλουν ένα καλό παιδί, αλλά τελικά βγαίνουν με τον εγωιστή – κωλόπαιδο που θα τις βασανίζει με τη συμπεριφορά του; Και οποιαδήποτε απάντηση και να δώσει, πείραξέ την. Τώρα έχεις μία emotional conversation – συζήτηση στην οποία κυριαρχεί το συναίσθημα.

Αν ακόμα δεν έχεις καταλάβει τη σημασία όλων αυτών, συνέχισε να διαβάζεις γιατί πιθανότατα χρειάζεσαι περισσότερο βοήθεια από κάποιον άλλο.

  • Δεν είναι συνηθισμένος να δέχεται την πρόκληση της στιγμής.

Ο εξυπνος άντρας συνήθως έχει χρόνο να σκεφτεί τις καταστάσεις και να τις ζυγίσει. Ο έξυπνος άντρας, αν δίνει τεστ, κάθεται και παιδεύεται για τις απαντήσεις. Στα μαθηματικά, στη φυσική, οπουδήποτε. Με τις γυναίκες, δεν υπάρχει χρόνος. Δεν έχει την πολυτέλεια να σκεφτεί αν θα πάει να της μιλήσει και τι θα σκεφτεί η κοπέλα. Αν το κάνει αυτό, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τον κυριεύσουν οι αρνητικές σκέψεις και οι φόβοι ότι όλα θα πάνε λάθος. Αν δεν ξέρει τι να κάνει σε κάθε βήμα της γνωριμίας του με τη γυναίκα, γρήγορα θα νιώσει ότι το χάνει το παιχνίδι.

Και οι γυναίκες, έχουν ένα απίστευτο σύστημα ανίχνευσης του “ποιος το έχει με τις γυναίκες και ποιος όχι”. Κάτι σαν ραντάρ, που ξεχωρίζει τους μέσους αποτυχημένους άντρες σε χρόνο ρεκόρ και αυτομάτως τους απορρίπτει. Και αν δεν το έχεις με τις γυναίκες, να είσαι σίγουρος ότι σε κάποιο από τα τεστ που σου κάνουν θα αποτύχεις και θα σε απορρίψουν.

Το χειρότερο για κάποιον που δεν έχει γνώσεις – θεωρητικές ΚΑΙ πρακτικές – πάντως είναι ότι τις περισσότερες φορές, δε θα ξέρει καν ότι αυτή τη στιγμή η γυναίκα τον τεστάρει. Αλλά ακόμα και αν το έχει καταλάβει, είναι αρκετά σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να περάσει το τεστ με λάθος τρόπο. Είναι ΚΛΕΙΔΙ λοιπόν να μάθεις να διαχειρίζεσαι τέτοιες καταστάσεις και να περνάς τα τεστ των γυναικών

Για να μάθεις όμως να αντιμετωπίζεις τα λεγόμενα shit tests, θα πρέπει πρώτα να μάθεις να επικοινωνείς με τη γυναίκα σε συναισθηματικό επίπεδο, επιδεικνύωντας ότι έχεις μερικά βασικά social skills – κοινωνικές δεξιότητες – και ότι μπορείς να παραμείνεις ψύχραιμος και άνετος ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει και πώς θα αντιδράσει η γυναίκα που έχεις απέναντί σου. Νιώθεις έτοιμος; Αν νιώθεις ότι θέλεις το κάτι παραπάνω, είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε. Στην κατηγορία Bootcamps θα βρεις αυτό που θέλεις.

Πηγή

Κάνε την θετική σκέψη τρόπο ζωής

Σήμερα έχει ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ η έννοια της ύλης, η έννοια του χρόνου και η έννοια του χώρου.