in ,

Δείτε ποια είναι η πιο κατάλληλη εναλλακτική θεραπεία που ταιριάζει στο κάθε Ζώδιο!

Μάθε πώς μπορούν να επιδράσουν θετικά οι εναλλακτικές θεραπείες σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ζωδίου …

Τα ζώδια και οι Εναλλακτικές Θεραπείες

Ολοένα και περισσότερος κόσμος αναζητά να δώσει μια ανακούφιση στο σώμα του και στο νου του μέσα από τις εναλλακτικές θεραπείες που έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Άλλοι δοκιμάζουν αυτές τις μεθόδους για μια και μόνο φορά και άλλοι κατ’ εξακολούθηση σε μορφή συνεδριών, αυτό συμβαίνει γιατί σε κάποιες μερίδες ανθρώπων δεν λειτουργεί ως θαύμα, δηλαδή έτσι όπως το φανταζόντουσαν και σε κάποιους άλλους που συνεχίζουν, λειτουργεί αργά, σταθερά και υπομονετικά μέσα τους η αλλαγή, στην οποία βοηθούν και οι ίδιοι για να πραγματοποιηθεί μειώνοντας την αρνητικότητα και περιμένοντας το χτίσιμο της θετικότητας.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω πως για να σου δώσει κάποιος ή κάτι το οτιδήποτε θετικό πρέπει να μπορέσεις πρώτα να το δεις και μετά να το λάβεις, θα πρέπει να έχεις και συ ανοιχτή την πόρτα σου! Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά κάποιες από τις εναλλακτικές θεραπείες(μερικές), να “μπλέξουμε” τα στοιχεία τους με αυτά των ζωδίων και να βγάλουμε κάποια μικρά συμπεράσματα για το πως επιδρούν στην ψυχολογία τους μετέπειτα….

Reiki (Ρέϊκι): Θεραπεία σώματος-νου και πνεύματος όπου ο θεραπευτής μεταδίδει ενέργεια με το άγγιγμα των χεριών.

Βελονισμός: Ρυθμίζει το ορμονικό σύστημα-το ανοσιακό και το στρες, υπάρχουν διάφορες τεχνικές βελονισμού όπως ο ηλεκτροβελονισμός και ο ωτοβελονισμός.

Βοτανοθεραπεία: Αντί για χρήση χημικών φαρμάκων γίνεται χρήση και μίξη βοτάνων ανάλογα με το τι πρόβλημα υπάρχει στον θεραπευόμενο, δηλαδή…επιστροφή στην φύση!

Σιάτσου: Σωματική και ψυχική ευεξία με πίεση των δαχτύλων στα κύρια “κανάλια” του σώματος όπου ρέει η ενέργεια!

Κρυσταλλοθεραπεία: Τοποθέτηση ημιπολύτιμων λίθων γύρω και πάνω στο σώμα. Μεταφέρουν ενέργεια και ενεργοποιούν φυσικές λειτουργίες του οργανισμού.
Rejuvance: Φυσικό λίφτινγκ προσώπου-Απελευθέρωση μυών και αποβολή τοξινών. Δουλεύεται με απαλό άγγιγμα των δακτύλων και ολοκληρώνεται συνήθως σε 6 συνεδρίες.

ThaiYogaMassage: Ρυθμικό και χορευτικό μασάζ δαχτυλοπίεσης. Οι ρίζες προέρχονται από την κινεζική ιατρική και γίνεται μια απελευθέρωση από βαθιά καρμικά μπλοκαρίσματα.

Ινδικό Μασάζ: Ρυθμικές κινήσεις μασάζ που απαλύνουν την ένταση και το άγχος του ατόμου καθώς επίσης επιδρούν και μειώνουν αισθητά πονοκεφάλους και πόνους στα μάτια.

Yoga: Η πλέον γνωστή σε όλους μας “εσωτερική εξερεύνηση”.. καταφέρνει την αρμονική και ισορροπημένη κατάσταση της ύπαρξης μας. Ενεργεί κατά τους στρες ,της κατάθλιψης, τον πόνο της μέσης και των αναπνευστικών προβλημάτων.

Αγιουβερδική Θεραπευτική: Αποκατάσταση σώματος και νου με διαιτητικές και βοτανικές θεραπείες.

Αρωματοθεραπεία με Μασάζ: Αναμειγνύοντας αιθέρια έλαια και άλλες αρωματικές ενώσεις σκοπεύει στην εναλλαγή διάθεσης. Θεραπεία και πρόληψη ασθενειών.

Ομοιοπαθητική:Φυσική θεραπευτική-Στοχεύει στην μόνιμη θεραπεία επιλέγοντας ουσίες φυτικής προέλευσης.

 

Ποια ζώδια έχουν έντονο άγχος;
Το άγχος χτυπάει «κόκκινο» στους Διδύμους, Παρθένους, Καρκίνους, Αιγόκερους, Σκορπιούς, Τοξότες αλλά και στους Ιχθύες! Λιγότερο άγχος θα συναντήσουμε στους Ζυγούς, στους Υδροχόους και ελάχιστο στα Λιοντάρια.

 

Ποιες ευαισθησίες προκαλεί το άγχος στα ζώδια;

Δες σε ποιο σημείο του σώματος ταλαιπωρεί το άγχος τα ζώδια:

Κριός: Κεφάλι, Μάτια
Ταύρος: Λαιμός, Ψυχοσωματικά
Δίδυμοι: Ώμοι, Χέρια, Πνεύμονες , Δέρμα
Καρκίνος : Στομάχι
Λέων: Καρδιά, Αρτηρίες
Παρθένος : Πεπτικό, Ψυχοσωματικά
Ζυγός: Νεφρά
Σκορπιός : Γεννητικά όργανα
Τοξότης: Ισχιαλγίες
Αιγόκερως: Στομάχι, οστά
Υδροχόος : Πόδια
Ιχθύς: Πεπτικές διαταραχές και προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα

Ποιες εναλλακτικές θεραπείες ταιριάζουν στα ζώδια;

Ας δούμε λοιπόν τι θα ταίριαζε καλύτερα στο κάθε ζώδιο από τις παραπάνω εναλλακτικές ανάλογα με τις αδυναμίες που παρουσιάζονται κατά βάση.

Ο Κριός θα μπορούσε να παρευρεθεί σε συνεδρίες ινδικού μασάζ χαλαρώνοντας κεφάλι και μάτια που λειτουργούν με έντονους ρυθμούς στο συγκεκριμένο ζώδιο.

Ο Ταύρος θα μπορούσε να χαλαρώσει με αρωματοθεραπεία γιατί έχει κάτι που θα του τραβούσε το ενδιαφέρον, γιατί λατρεύει τις μυρωδιές αλλά και την χλάρωση! Μία ακόμα πρόταση είναι και ο βελονισμός που θα τον βοηθήσει να ρυθμίσει και την τάση του για πάχος!

Ο Δίδυμος θα μπορούσε να τα δοκιμάσει όλα και να τα συνεχίσει και όλα. Καλό θα έκαναν στο τόσο έντονο άγχος που τον κατακλύζει, έτσι κι αλλιώς λειτουργεί καλύτερα κάνοντας πολλά και ταυτόχρονα, οπότε μάλλον όλα, με μια μικρή προτίμηση προς το Ρέϊκι που προσφέρει πλήρη ρήξη του έντονου άγχους σε κύρια συνδυαστικά στοιχεία.

Ο Καρκίνος θα μπορούσε να κάνει βελονισμό όπου θα έδινε βάση πολύ στο στομάχι στο οποίο έχει τρομερή ευαισθησία και καλό θα ήταν να δοκιμάσει και λίγο από βοτανοθεραπεία ώσπου να μπορέσει κάπως, με αθώα βότανα να κατευνάσει το σημείο του στομάχου.

Ο Λέων θα μπορούσε να αρχίσει με κρυσταλλοθεραπεία σε συνδυασμό με ρέικι για την ενεργοποίηση των φυσικών λειτουργιών καθώς και βελονισμό όπου θα βοηθούσε στις ευαισθησίες που παρουσιάζει σε καρδιολογικά νοσήματα.

Η Παρθένος θα ήταν καλό να βάλει έντονα στην ζωή της/του την yoga για να ισορροπήσει το έντονο στρες και την ομοιοπαθητική για καλύτερη και μακροχρόνια εξισορρόπηση του.

Ο Ζυγός θα μπορούσε να κάνει συνεδρίες σιάτσου για την ομαλή ροή των “καναλιών”, σίγουρα REJUVANCE γιατί θα τονωθεί πολύ βλέποντας να λάμπει το πρόσωπο του και ίσως κάποιες συνεδρίες συγκεκριμένες για βελονισμό.

Ο Σκορπιός σίγουρα αρωματοθεραπεία αρκεί να μην έχει το νου του στο τι ανάμειξη αρωμάτων μπορεί να έγινε αλλά να χαθεί μέσα από το μυστικό αυτό και για πρώτη φορά να απολαύσει το μυστήριο χωρίς να το λύσει… ίσως τα διάφορα βότανα να βοηθούσαν σε τυχόν προβλήματα γεννητικών οργάνων.

Ο Τοξότης ως γνήσιος τοξότης θα ταίριαζε με όλα όπως και ο δίδυμος αλλά με την διαφορά οτί γι’ αυτόν θα ήταν extreme sport να καταβάλει το σύμπλεγμα σώμα-νου-πνεύμα σε διαδικασίες χαλάρωσης με διαφορετικές τεχνικές..

Ο Αιγόκερως θα πρέπει να βρει κι αυτος μια ισορροπία μέσα από την yoga,καλό θα ήταν να κάνει ένα πέρασμα από το Ρέϊκι και τον βελονισμό για τα οστά και το στομάχι κυρίως και σίγουρα θα τον χαλάρωνε πολύ από το άγχος το ινδικό μασάζ.

Ο Υδροχόος θα ήταν καλό αν υπάρχει πρόβλημα στα πόδια να άρχιζε με βελονισμό και κρυσταλλοθεραπεία για τον ίδιο σκοπό. Εδώ να αναφέρουμε πως επειδή είναι πολύ μπροστά ως οντότητα θα περνούσε και από thai yoga massage για να γυρίσει απλά να διώξει τα παλιά μπλοκαρίσματα και το μέλλον δηλαδή το “μπροστα” να είναι πια μονόδρομος!

Οι Ιχθύς σίγουρα θα έπρεπε να κάνουν την αρχή με thai yoga massage για να απαλλαχτούν από παρελθόν, εμμονές και να σταματήσουν ή να περιορίσουν την ανάγκη τους για διάφορες καταχρήσεις, δηλαδή να φύγει μια δικαιολογία από την μέση.Καλό θα ήταν να γίνουν κάποιες συνεδρίες Ρέικι λόγο ότι έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση και φουλ συναίσθημα οπότε η φάση της μετάδοσης ενέργειας, θα έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και γι αυτούς και για τον θεραπευτή.

Τι ρόλο θα παίξει στην μετέπειτα ψυχολογία στο κάθε ζώδιο αυτό θα δείξει με το κατά πόσο θα είναι δεκτικοί και ανοικτοί σε όλες τις διαδικασίες.Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την δική μας ώθηση προς τον εαυτό μας και σίγουρα τίποτα δεν γίνεται μέσα σε μία και μόνο συνεδρία. Το σταδιακό είναι και το πιο σταθερό,το γρήγορο πάντα χάνεται γρήγορα!

Θα ήθελα να τονίσω πως δεν είναι απαραίτητο κάποιος να έχει προβλήματα υγείας για να ασχοληθεί με τις εναλλακτικες θεραπείες μπορεί απλά και μόνο να ασχοληθεί για τόνωση της θετικότητας προς την ζωή και για ευεξία. Τα κύρια προβλήματα που αναφέρονται ξεχωριστά σε κάθε ζώδιο δεν σημαίνει πως υπάρχουν απλά αναφέρουμε την τάση προς αυτά. Σίγουρα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας θα μετρήσει πρώτα η γνώμη του γιατρού όπως προανέφερα και όλα τα άλλα συνδυαστικά για τόνωση και γρηγορότερη βελτίωση

ΠΗΓΗ

QUIZ: Δείτε τι ψυχικές ικανότητες έχετε, με βάση το χρώμα που σας ελκύει περισσότερο.

Πώς να Κρατάτε το Θυμό Υπό Έλεγχο. Συμβουλές για διαχείριση θυμού