in

Δες ποιο είναι το Αιγυπτιακό σου ζώδιο και ποια είναι η σημασία του για τη ζωή σου?

Όπως το Δυτικό, έτσι και το Αιγυπτιακό Ωροσκόπιο αποτελείται από 12 ζώδια, τα οποία αντιστοιχούν σε συγκεκριμένους θεούς και θεές, καθώς οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι επηρέαζαν κάθε πτυχή της ζωής τους. Έτσι, ο χαρακτήρας ενός ατόμου, η ζωή και η επιτυχία του διέπεται από τις συγκεκριμένες επιρροές της θεότητας που ήταν κυρίαρχη κατά περίοδο στην οποία γεννήθηκαν.

Όμως, παρότι χρησιμοποιούσαν τους ίδιους αστερισμούς, δεν τους ερμήνευαν με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, το έτος τους ήταν χωρισμένο σε 36 δεκαήμερα και αν και κάθε ζώδιο-θεότητα περιλάμβανε όπως και τώρα 30 μέρες, θα δούμε παρακάτω ότι ήταν «σπαστά» καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πολύ αργότερα, κατά την Ελληνιστική περίοδο και τις επιδράσεις που δέχτηκαν οι Αιγύπτιοι από τους Έλληνες, προσάρμοσαν κατά κάποιο τρόπο την αστρολογία τους στην Δυτική και τα ζώδιά τους-θεοί αποδόθηκαν και στα κλασικά ζώδια όπως τα ξέρουμε

Δες σε ποιο ζώδιο ανήκεις και ποια είναι σημασία του:

  1. Ο Νείλος: Ιανουάριος 1-7, Ιούνιος 19-28, Σεπτέμβριος 1-7, Νοέμβριος 18-26

Είναι το πρώτο ζώδιο του αιγυπτιακού ζωδιακού κύκλου. Είναι το μόνο που δεν αντιστοιχεί σε κάποια θεότητα. Συμβολίζει την αρχή και ήταν πολύ σημαντικό για τους Αιγύπτιους.

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι συνήθως παθιασμένοι, αυθόρμητοι και Δημιουργικοί. Τους χαρακτηρίζει η εξωστρέφεια και είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί κ αγαπητοί προς τους άλλους.

2. Ο Αμόν Ρα : Ιανουάριος 8-21, Φεβρουάριος 1-11

Το δεύτερο αιγυπτιακό ζώδιο ανήκει στη θεότητα του Αμόν Ρα. Οι άνθρωποι που είναι γεννημένοι σε αυτές τις ημερομηνίες είναι συνήθως οι πιο ικανοί ηγέτες. Χαρακτηριστικά τους είναι η αυτοπεποίθηση και ο αυτοέλεγχος τους.Προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε ότι και να κάνουν και αποτελούν έμπνευση για τους άλλους. Είναι κάτι σαν μέντορες και οδηγοί των άλλων.

3.Η θεά Μουτ: Ιανουάριος 22-31, Σεπτέμβριος 8-22

Το τρίτο ζώδιο ανήκει στη θεά Μουτ η οποία είναι το ιερό σύμβολο της μητρότητας για τους Αιγυπτίους. Οι άνθρωποι αυτών των ημερομηνιών γίνονται συνήθως πολύ καλοί γονείς,είναι στοργικοί πρακτικοί και πολύ λογικοί άνθρωποι. Ξεχωρίζουν στα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τη διδασκαλία, την ιατρική και τους νόμους.

4.Ο Γκεμπ: Φεβρουάριος 12-29, Αύγουστος 20-31

Οι άνθρωποι που ανήκουν στο τέταρτο ζώδιο του Γκεμπ είναι συνήθως οι πιο καλόκαρδοι και ευαίσθητοι. Οδηγούνται από τη διαίσθησή και τα συναισθήματά τους και επηρεάζονται πολύ από το τι συμβαίνει γύρω τους.Σέβονται πολύ τη φύση και το περιβάλλον και έχουν οικολογική συνείδηση!

5.Όσιρις : Μάρτιος 1-10, Νοέμβριος 27 μέχρι Δεκέμβριος 18

Είναι το σύμβολο νέων ξεκινημάτων! Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι καλοί στα νέα ξεκινήματα. Είναι ιδιαίτερα διαισθητικοί και ικανοί στο να κάνουν μία νέα αρχή στους διάφορους τομείς της ζωής τους.Επίσης είναι αρκετά εσωστρεφείς και καμιά φορά μελαγχολικοί από τη φύση τους

6.Ίσις: Μάρτιος 11-31, Οκτώβριος 18-29, Δεκέμβριος 19-31

Το ζώδιο αυτό ανήκει στους πιο ευθείς και ειλικρινείς ανθρώπους.Αυτοί οι άνθρωποι αρέσκονται στο να δείχνουν την ουσία χωρίς καμία παρεξήγηση.Είναι στοργικοί στους ανθρώπους που αγαπούν.Είναι ιδιαίτεροι ενεργητικοί και έχουν ζωηρή προσωπικότητα!

7. Θόθ: Απρίλιος 1-19, Νοέμβριος 8-17

Ο Θοθ είναι ο θεός της σοφίας σύμφωνα με τους Αιγύπτιους. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι καλοί στο να λύνουν προβλήματα.Έχουν καλή μνήμη και ποτέ δε ξεχνούν το καλό που τους έχει κάνει κάποιος στο παρελθόν.Είναι ρομαντικοί από τη φύση τους, σταθεροί στις σχέσεις και τος απόψεις τους!

8.Όρους: 20 Απριλίου- 7 Μαΐου, Αύγουστος 12-19

Οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου είναι και οι πιο θαρραλέοι! Έχουν το μεγαλύτερο κουράγιο ώστε να παίρνουν ρίσκο και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.Είναι αισιόδοξοι και επιδιώκουν το καλύτερο για τη ζωή τους!Θέλουν να είναι επικεφαλής σε ότι κάνουν και εκπέμπουν την ασφάλεια στους άλλους.

9. Ανούμπις: Μάιος 8-27, Ιούνιος 29 έως Ιούλιος 13 

Αυτό το ζώδιο είναι και το πιο μοναχικό.Οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο του Ανούμπις είναι εσωστρεφής και αναζητούν τα ειρηνικά περιβάλλοντα. Τα συναισθήματά τους μπορεί να είναι έντονα αλλά γενικά είναι ήρεμοι και ψύχραιμοι άνθρωποι.Είναι γενικά άτομα που εκπέμπουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό τους!

10. Σεθ: Μάιος 28 έως Ιούνιος 18, Σεπτέμβριος 28 έως Οκτώβριος 2 

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι τελειομανής και συνεχώς αναζητούν την αλλαγή.Δυσκολεύονται να μένουν πολύ ώρα στο ίδιο μέρος. Είναι καλοί στην επικοινωνία και τους αρέσει να βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής.Έχουν εξωστρεφής προσωπικότητες και τους αρέσουν έντονα οι προκλήσεις της ζωής.

11. Μπαστέτ: Ιούλιος 14-28, Σεπτέμβριος 23-27, Οκτώβριος 3-17

Οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου αναζητούν την ισορροπία και θέλουν τη γαλήνη στη ζωή τους.Έχουν ισχυρή διαίσθηση και μπορούν εύκολα να διαβάζουν τους άλλους ανθρώπους και τα πραγματικά τους κίνητρα.Τους ελκύει το το μεταφυσικό στοιχείο της ζωής πολύ έντονα.Επίσης αυτοί οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί. Εμπνέουν το σεβασμό στους άλλους αλλά και παρακινούν έντονα τους συνανθρώπους τους ώστε να γίνουν καλύτεροι!

12. Σεχμέτ: Ιούλιος 29 έως Αύγουστος 11, Οκτώβριος 30 έως Νοέμβριος 7

 

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι και οι πιο προσγειωμένοι!Είναι ευφυείς και προορισμένοι για θέσεις εξουσίας.Έχουν αίσθηση της δικαιοσύνης και απεχθάνονται την αδικία.Θα ήταν καλοί σε θέσεις δικαστή ή και CEO μιας εταιρίας.

Ενώ περπατάτε στην Έρημο, βλέπετε έναν Κύβο… Αυτό το Τεστ θα αποκαλύψει ΚΑΤΙ που ούτε εσείς γνωρίζατε για τον εαυτό σας!

Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορούν να δουν 2 φωτογραφίες σε αυτές τις εικόνες