in

Δώστε βάση σε 10 συμβουλές που μπορεί να σώσουν τη ζωή σας!

Αφιερώστε λίγη ώρα για να το διαβάσετε…

Μπορεί να σώσει τη ζωή σας ή τη ζωή ενός αγαπημένου σας προσώπου…

1. Συμβουλή από το Tae Kwon Do

Ο αγκώνας είναι το πιο δυνατό σημείο στο σώμα σου. Αν είσαι αρκετά κοντά, χρησιμοποίησέ τον!

2. Αν ένας ληστής σου ζητήσει το πορτοφόλι και/ή την τσάντα, ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ.

Πέταξε το μακριά από εσένα. Το πιο πιθανό είναι να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πορτοφόλι σου ή την τσάντα σου παρά για σένα και θα πάει να το πιάσει. ΤΡΕΞΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!

3. Αν σε πετάξουν ποτέ στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, κλώτσα έξω τα καλύμματα από τα φώτα και βγάλε το χέρι σου από την τρύπα και κούνα το πολύ.

Ο οδηγός δε θα σε δει, αλλά θα σε δουν όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό έχει σώσει ζωές.

4. Οι γυναίκες έχουν τη συνήθεια να μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους μετά από ψώνια, φαγητό, δουλειά, κλπ. και απλά κάθονται (ελέγχοντας κάτι, κάνοντας μια λίστα, βάζοντας λίγο κραγιόν ή πούδρα. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!)

Το «αρπακτικό» θα σε παρακολουθεί και αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να κάτσει στη θέση του συνοδηγού, να βάλει ένα όπλο στο κεφάλι σου και να σου πει που να πας. ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕ.

Αν επίσης κάποιος είναι μέσα στο αυτοκίνητο με ένα όπλο στο κεφάλι σου ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ. Αντίθετα γκάζωσέ το και ρίξε το πάνω σε οτιδήποτε, διαλύοντας το αυτοκίνητο.

Ο αερόσακος σου θα σε σώσει. Αν ο άλλος είναι στο πίσω κάθισμα θα πάθει πολύ χειρότερα. Αμέσως μόλις τρακάρει το αυτοκίνητο, βγες έξω και τρέχα.

Δεν είναι ώρα να σκεφτείς αν η ασφάλεια έχει λήξει. Επιθυμητό είναι να μην το ρίξεις πάνω σε ανθρώπους, στο γκρεμό, σε ρέμα ή στη θάλασσα.

5. Μερικές σημειώσεις για το πως να μπεις στο αυτοκίνητό σου

A. Να είσαι σε εγρήγορση: κοίτα τριγύρω σου, κοίτα μέσα στο αυτοκίνητό σου, 
στο πάτωμα του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα.

B. Εάν έχεις παρκάρει δίπλα σε ένα μεγάλο βαν, μπες στο αυτοκίνητο από την πόρτα του συνοδηγού.

Οι περισσότεροι μανιακοί δολοφόνοι επιτίθενται στα θύματά τους τραβώντας τα μέσα στα βαν τους ενώ οι γυναίκες προσπαθούν να μπουν στα αυτοκίνητά τους.

Γ. Κοίτα το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο δίπλα σου από την πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού.

Αν ένας άντρας κάθεται μόνος στη θέση κοντά στο αυτοκίνητό σου, καλό θα ήταν να γυρίσεις πίσω στο μαγαζί ή στη δουλειά και να πάρεις ένα αστυνομικό ή σεκιουριτά να σε συνοδεύσει στο αυτοκίνητο.

Είναι προτιμότερο να είστε ασφαλείς, παρά μετανιωμένοι. (Και καλύτερα παρανοϊκός από ότι νεκρός).

6. ΠΑΝΤΑ να παίρνετε το ασανσέρ αντί για τις σκάλες.

Οι σκάλες αποτελούν το τέλειο σημείο για εγκλήματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθινό τη ΝΥΧΤΑ!

7. Αν ο εγκληματίας έχει όπλο και είσαι υπό τον έλεγχό του, ΠΑΝΤΑ ΤΡΕΞΕ!

Θα σε πετύχει (έναν κινούμενο στόχο) μόνο 4 στις 100 φορές. Και ακόμα και τότε, είναι πιο πιθανό ότι ΔΕ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ένα ζωτικό όργανο. ΤΡΕΧΑ, καλύτερα σε ζιγκ ζαγκ!

8. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να δείχνετε καλοσύνη.

Μπορεί να οδηγήσει στο βιασμό σας ή στο θάνατό σας. Ο Ted Bundy, ο μανιακός δολοφόνος, ήταν ένας εμφανίσιμος, μορφωμένος άντρας, που πάντα ποντάριζε στην καλοσύνη των ανυποψίαστων γυναικών.

Περπατούσε με ένα μπαστούνι ή κούτσαινε και συχνά ζητούσε «βοήθεια» μέσα στο αυτοκίνητό του ή με το αυτοκίνητό του, με το οποίο απήγαγε το επόμενο θύμα του.

9. Ένα ακόμα σημείο για ασφάλεια.

Κυκλοφορεί ότι κάποια άκουσε ένα μωρό να κλαίει έξω από την πόρτα της την περασμένη νύχτα και κάλεσε την αστυνομία επειδή ήταν αργά και της φάνηκε περίεργο. Η αστυνομία της είπε: «Ό,τι και να κάνετε, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ».

Η κυρία τότε είπε ότι ακουγόταν σαν να μπουσουλούσε το μωρό δίπλα στο παράθυρο και ανησυχούσε μήπως μπουσουλούσε κι έβγαινε στο δρόμο.

Ο αστυνομικός της είπε, «Έχουμε ήδη μία μονάδα καθ” οδόν, ό,τι κι αν κάνετε, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ».

Της είπε ότι πίστευε ότι ένας μανιακός δολοφόνος έχει ηχογραφήσει το κλάμα μωρού και το χρησιμοποιεί για να βγάζει γυναίκες από τα σπίτια τους επειδή πιστεύουν ότι κάποιος έχει εγκαταλείψει ένα μωρό.

Της είπε ότι δεν το έχουν επιβεβαιώσει ακόμα, αλλά έχουν λάβει αρκετές κλήσεις από γυναίκες που έλεγαν ότι άκουγαν κλάμα μωρού έξω από τις πόρτες τους όταν ήταν μόνες την νύχτα.

10. Εξαπάτηση με το νερό.

Αν ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας για να ακούσεις τις βρύσες να τρέχουν έξω ή νομίζεις ότι έσπασε ο σωλήνας, δεν πρέπει να βγείς για να το διερευνήσεις οπότε και είναι πολύ πιθανό να δεχθείτε επίθεση.

Καλό θα ήταν να το διαβάσουν όλες οι γυναίκες και όχι μόνο.

Κοινοποιήστε και μοιραστείτε το άρθρο μπορεί να σωθεί μια ζωή.

Ενδιαφέρον: Πόσα λεφτά κοστίζουν τα πάντα στη γη αλλά και έξω από αυτή?

Ματθαίος Γιωσαφάτ: “Είμαστε στερημένοι. Ο καθένας κοιτάει ό,τι αρπάξει…”