in

Ειδικοί λένε πως αυτοί είναι οι 12 συμβολισμοί ονείρων που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αγνοείτε!

Ένας καλός νυχτερινός ύπνος είναι πάντα απαραίτητος για να επαναφορτίσουν οι μπαταρίες και να προετοιμαστεί κανείς για την ερχόμενη ημέρα. Ωστόσο, επειδή το σώμα ξεκουράζεται περίπου 6-9 ώρες κάθε βράδυ, δεν σημαίνει πως συμβαίνει το ίδιο και με το μυαλό που δεν σταματά να δουλεύει ούτε λεπτό. Καθώς κοιμόμαστε, το μυαλό και οι αισθήσεις μας είναι ικανοί παράγοντες για να μας ταξιδέψουν μέσα από τα όνειρά μας.

Και ακριβώς επειδή υπάρχουν εκπληκτικά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τη φύση των ονείρων μας, αποστέλλονται μηνύματα με κάθε όνειρο. Ο ψυχοθεραπευτής Jeffrey Sumber λέει στο WebMD: «Το νόημα των ονείρων μας σχετίζεται συχνά με τα πράγματα που χρειάζεται να κατανοήσουμε για τους εαυτούς μας και τον κόσμο γύρω μας.» Όταν είδαμε τον κατάλογο με τα σημαντικά χαρακτηριστικά των ονείρων που δεν πρέπει να αγνοήσουμε, εκπλαγήκαμε από όσα μας λέει το υποσυνείδητό μας. Πως μπορούν να συμβούν όλα αυτά ενώ κοιμόμαστε;

Δείτε παρακάτω την λίστα με τα σύμβολα στα όνειρα για να καταλάβετε ακριβώς τι σημαίνουν. Έχετε ονειρευτεί και εσείς μερικά από αυτά;

#1 Κουτιά  Απόκρυψη, μυστικά και απογοήτευση. Αν ονειρευτείτε κουτιά, το υποσυνείδητό σας προσπαθεί να φτάσει στην απόκρυψη. Είτε μπορεί να φοβάστε πως υπάρχει κάτι σημαντικό που κρύβεται από εσάς, είτε μπορεί να κρατάτε ένα μυστικό από τους γύρω σας. Ακόμα περισσότερο από αυτό, αν ανοίξετε ένα παράθυρο στο όνειρο σας, μπορεί να είναι ο τρόπος που σας λέει ότι είστε έτοιμοι να αποκαλύψει ένα μυστικό. Και αν κοιτάξετε μέσα στο κουτί και το βρείτε άδειο, είναι πιθανό να βιώνετε αισθήματα απογοήτευσης στη ζωή σας.

#2 Πτώση-Έλλειψη ελέγχου, κίνδυνος και άγχος. Ένα πολύ συνηθισμένο όνειρο είναι αυτό κατά το οποίο το άτομο αισθάνεται σαν να πέφτει. Αυτός μπορεί να είναι ο τρόπος που το υποσυνείδητο σας λέει ότι τα πράγματα βγαίνουν κατά πολύ εκτός ελέγχου στη ζωή σας. Μπορεί να φοβάστε την αποτυχία ή να είναι ένδειξη πως ορισμένες από τις πιο ριψοκίνδυνες επιλογές της ζωής σας στο τέλος δεν θα σας δικαιώσουν. Αν η πτώση είναι ένα επαναλαμβανόμενο σύμβολο στα όνειρά σας, είναι πιθανώς μια καλή ένδειξη ότι θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε δραστηριότητες για να καταπολεμήσετε το άγχος στην καθημερινή σας ζωή. Τέτοιες δραστηριότητες είναι ο διαλογισμός ή η γιόγκα.

#3 Γάτες – Θηλυκότητα, πνευματικότητα και εξουσία. Ακόμη κι αν δεν είστε λάτρης των γατών στην ζωή σας, οι γάτες μπορεί να εμφανιστούν ως ένα ισχυρό σύμβολο στα όνειρά σας. Το υποσυνείδητό σας μπορεί να σας λέει να έρθετε περισσότερο σε επαφή με την θηλυκή πλευρά σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα μέσα από την εμβάθυνση των σχέσεών σας με άλλες γυναίκες. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσό ενέργειας που σχετίζεται με τη θηλυκότητα. Μπορεί απλά να είναι η σωστή ώρα να αγκαλιάσετε αυτή την εμπιστοσύνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ένα είδος προσωπικής πνευματικής αφύπνισης.

#4 Δόντια -Γήρανση, εμφάνιση και υγεία. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ονειρευτεί δόντια στον ύπνο τους αισθάνονται πως πρόκειται περισσότερο για εφιάλτη με τα δόντια είτε να σπάνε είτε να πέφτουν. Τα δόντια συμβολίζουν τον φόβο του να μεγαλώνει κανείς ηλικιακά και πιθανότατα τον θάνατο. Ένας καλός τρόπος να το αντιμετωπίσετε είναι προσπαθώντας να ζήσετε στο μέγιστο την κάθε μέρα και να σκέφτεστε θετικά τη ζωή. Ίσως το υποσυνείδητο να σας λέει πως ανησυχείτε υπερβολικά για την εμφάνισή σας και όχι τόσο για την υγεία σας. Σημαντικό είναι το πώς αισθανόμαστε και όχι πως φαινόμαστε.

#5 Μυρμήγκια-Υποστήριξη, σκληρή δουλειά και ενόχληση. Σε ένα πολύ επιφανειακό επίπεδο, τα όνειρα με έντομα ή μυρμήγκια μπορεί να δείχνουν ότι κάτι σας ενοχλεί και σας εκνευρίζει καθημερινά στη ζωή σας. Αυτός μπορεί να είναι ο τρόπος του μυαλού να πει πως πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα άμεσα αντί να τα αφήσετε να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Τα μυρμήγκια είναι επίσης πλάσματα που εργάζονται μαζί σε ότι κάνουν. Το να ονειρευτείτε μυρμήγκια δείχνει ότι έχετε μια βαθιά πίστη για την άποψη πως αν εργαστείτε ομαδικά θα γίνουν όσα πρέπει να πετύχετε. Σημαίνει επίσης ότι εκτιμάτε τις σχέσεις που έχετε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

#6 Μαλλιά -Σεξουαλικότητα, κύρος και ελευθερία. Αν ονειρεύεστε μαλλιά, είναι πιθανό να έχετε κάποιες πτυχές στις φυσικές σας σχέσεις που θα πρέπει να δουλέψετε. Το υποσυνείδητο μπορεί να σας λέει ότι είναι ώρα να αγκαλιάσετε την πιο σεξουαλική πλευρά της προσωπικότητάς σας. Επίσης τα μαλλιά συμβολίζουν την επιθυμία να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους εφόσον γνωρίζετε το κύρος σας. Προτιμάτε να ξέρετε ακριβώς που είστε σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους τόσο στην εργασία όσο και στις σχέσεις σας. Αν το όνειρό σας είναι ειδικά για μακριά μαλλιά, φιλοδοξείτε να αποκτήσετε μια αίσθηση ελευθερίας. Μπορεί να είναι ο χρόνος να καταργήσετε τους τεχνητούς περιορισμούς που θέτετε στον εαυτό σας μερικές φορές.

#7 Νερό-Φιλοδοξία, κίνδυνος και ρευστότητα. Το νερό δείχνει ότι είστε είτε ένα άτομο που θέλει να ρισκάρει είτε πως φιλοδοξείτε να έχετε περισσότερες ευκαιρίες. Έχετε μεγάλους στόχους και το υποσυνείδητο σας θέλει να στοχεύσετε στο φεγγάρι. Το να ρισκάρετε ίσως μοιάζει τρομακτικό αλλά τα όνειρα δείχνουν πως είστε πιθανότατα έτοιμοι να πάρετε ένα μεγάλο ρίσκο σε ένα νέο τομέα της ζωής σας. Αυτό μπορεί να προκαλεί φόβο αλλά δεν θα πάρετε αυτό που επιθυμείτε εκτός κι αν προσπαθήσετε. Αν ονειρευτείτε νερό, σημαίνει πως αγαπάτε την ζωή όταν περνά και είναι εύκολη. Σας αρέσει όταν η ημέρα είναι απλή και άνετη.

#8 Πέταγμα-Τόλμη, απελευθέρωση και θετικότητα. Ενώ πολλοί άνθρωποι εύχονται να μπορούσαν να πετάξουν, ακόμη περισσότεροι το έχουν ονειρευτεί. Το πέταγμα δείχνει πως είστε έτοιμοι να κάνετε τολμηρές επιλογές στη ζωή σας. Υπάρχει πολλή πίεση από την καθημερινότητα είτε από τις σχέσεις, είτε από τη δουλειά και αναζητάτε κάποιο είδος απελευθέρωσης. Δεν εύχεστε μόνο να μπορούσατε να φύγετε μακριά από τα προβλήματά σας αλλά θα θέλατε να περάσετε από πάνω τους. Διατηρώντας μια θετική στάση και κάνοντας ισχυρές επιλογές, θα καταφέρετε να αποκτήσετε την πολυπόθητη απελευθέρωση.

#9 Δρόμοι-Μοίρα, ταξίδια και απλότητα. Η ζωή μπορεί να είναι περίπλοκη με πολλές διεξόδους που μπορούμε ενδεχομένως να επιλέξουμε. Αν ονειρεύεστε ένα δρόμο είναι ο τρόπος του μυαλού να σας πει να απλοποιήσει τα πράγματα. Εξαλείψτε το δράμα που μπορεί γρήγορα να κυριαρχήσει στην καθημερινή ζωή. Αντί για αυτό, επικεντρωθείτε στο δικό σας συγκεκριμένο ταξίδι. Ευτυχώς, αν πιστεύετε στην μοίρα, η πορεία αυτή θα σας οδηγήσει κάπου συγκεκριμένα και υπέροχα. Μην φοβάστε τα κάνετε ονειρικά ταξίδια. Απολαύστε τη γνώση του ότι θα έχει αποτέλεσμα στο τέλος.

#10 Λάσπη -Ακινησία, ανάπτυξη και αναταραχή. Ακριβώς όπως ένα όχημα μπορεί να κολλήσει στη λάσπη, το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε ένα άτομο. Αν ονειρεύεστε λάσπη, το μυαλό σας αποκαλύπτει ότι αισθάνεστε κολλημένοι στις τρέχουσες επιλογές της ζωής σας και ότι ίσως είναι η ώρα να ελευθερωθείτε. Η λάσπη επίσης συμβολίζει την ανάπτυξη και την αναγέννηση. Όπως ένα λουλούδι μεγαλώνει στο χώμα, η λάσπη μπορεί να σας υπενθυμίζει να ξεκινήσετε από την αρχή κάθε πτυχή της ζωής σας με την οποία δεν είστε χαρούμενοι. Μπορεί να νιώθετε πως εκκρεμούν πράγματα. Αυτό το εσωτερικό συναίσθημα της αναταραχής σχετίζεται άμεσα με την εμπειρία της στασιμότητας. Πρέπει να αλλάξετε ρυθμό.

#11 Πράσινο χρώμα- Αγάπη, θεραπεία και πάθος. Αν ονειρεύεστε πράσινα πράγματα, είναι πιθανό να είστε καλά συναισθηματικά. Αγαπάτε τους γύρω σας και σαν αντάλλαγμα σας αγαπούν κι εκείνοι. Αν δεν προσεγγίζετε ήδη την κάθε ημέρα με πάθος, το υποσυνείδητο σας ενημερώνει πως πρέπει να το κάνετε. Κρατάτε μέσα σας τη δυνατότητα να είστε ένας παθιασμένος εργαζόμενος, εραστής και φίλος. Το πράσινο χρώμα υποδεικνύει επίσης πως βιώνετε ή θα βιώσετε κάποιο είδος συναισθηματικής επούλωσης. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Στο μεταξύ, οι φίλοι και η οικογένεια μπορεί να σας προσφέρουν τεράστια βοήθεια.

#12 Γυμνοί μπροστά σε κόσμο -Απόφαση, ευπάθεια και αποδοχή. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά κάποια στιγμή της ζωής τους, η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει πραγματικά ονειρευτεί ότι ήταν γυμνοί στο κοινό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το όνειρο συμβολίζει ένα καθολικό φόβο: το φόβο ότι θα κριθεί. Ενώ μπορεί να σας πάρει χρόνο να συνηθίσετε, το να επιτρέψετε στους άλλους να δουν την ευπάθειά σας, θα μειώσει τα αρνητικά και επικριτικά συναισθήματα. Ο στόχος στο τέλος της ημέρας είναι πάντα η αποδοχή του εαυτού μας. Το υποσυνείδητο θέλει να είμαστε περήφανοι για αυτό που είμαστε. Αυτό το όνειρο είναι το εγερτήριο κάλεσμα για να ξεκινήσετε να λέτε στον εαυτό σας πως τον «αγαπάτε».

Κάθε ένα από τα όνειρά μας έχει την ικανότητα να μας καθοδηγήσει κάθε μέρα.

ΠΗΓΗ

Άμα έχεις βιώσει κάποια από αυτά τα 29 σημάδια, τότε είσαι ένας γεννημένος πνευματικός θεραπευτής!

Πώς να μετατρέψετε το θυμό σε δημιουργικότητα