in

Εύκολο δυναμωτικό σνακ για παιδιά… και όχι μόνο

Το μικρό κουκουβαγιόπουλο είναι αδιάθετο τις τελευταίες μέρες. Πυρετός και μπόλικο συνάχι για να μην βαριόμαστε. Και η επίσκεψη του Μέρφυ λίγο πριν τα γενέθλια της για να πάνε κι εμένα όλες οι δουλειές μου πίσω.. πφφφ, είπαμε, για να μην βαριόμαστε 🙂

Είμαστε λοιπόν μαζί εδώ στο σπίτι και έτσι όπως τρωγόμαστε όλη μέρα.. να μην φάμε και κάτι, κυριολεκτικά; Σκέφτηκα να φτιάξω ένα πιο ιδιαίτερο σνακ, σίγουρα νόστιμο για να τη δελεάσω και συγχρόνως να είναι δυναμωτικό και υγιεινό! Θέλω να πω για τα υγιεινά σνακς πως είναι καλό να τα προτιμάμε ειδικά αν έχουμε και το χρόνο να φτιάξουμε κάτι μόνες μας.

Εννοείται θα δώσουμε στα πιτσιρίκια και σοκολάτα, κρουασανάκια κτλ, απλά αν έχουμε την ευχέρεια να φτιάξουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και συγχρόνως υγιεινό… να το προτιμάμε βρε παιδιά! (τα λέω σε σας να τα ακούω κι εγώ που βαριέμαι μερικές φορές)

Εμείς εδώ (εγώ δηλαδή) φτιάξαμε ένα τοστάκι πεντανόστιμο από τα μη συνηθισμένα. Το βρήκα και αυτό στο pinterest και το καρφίτσωσα αμέσως στο board μου με ιδέες για μαγειρικές δημιουργίες!

Πρέπει να το έχω δει μπροστά μου στα περισσότερα ξένα blogs και πραγματικά δεν συγκράτησα πηγή, θα το έχετε πετύχει κι εσείς κάπου σίγουρα αν δεν το έχετε ήδη φτιάξει. Είναι το απλό french toast με μπανάνα και φυστικοβούτυρο!

Όπως σας έχω ξαναπεί τρελαίνομαι για φυστικοβούτυρο και χαίρομαι που αρέσει και στο νήπιο και μπορώ να φτιάχνω γλυκίσματα και να τα τρώμε μαζί 🙂

Για να φτιάξουμε αυτό το δυναμωτικό σνακ χρειαζόμαστε τις εξής εύκολες οδηγίες:

Παίρνουμε 2 φέτες ψωμί του τοστ και τις αλείφουμε με φυστικοβούτυρο (μμμ, γιαμ γιαμ). Κόβουμε μία μπανάνα σε ροδέλες και τις απλώνουμε πάνω στη μία φέτα ψωμιού. Στη σειρά παρακαλώ, όχι τσαπατσούλικα (τι λέξη Θέε μου, υπάρχει σε κανένα λεξικό αλήθεια;). Αν σας αρέσει, που μάλλον σας αρέσει, ρίξτε και λίγο μέλι από πάνω για έξτρα γλύκα και δύναμη.γρήγορο δυναμωτικό σνακ

Χτυπήστε ένα αυγουλάκι σε βαθύ πιάτο και μουλιάστε το τοστάκι και από τις δύο πλευρές. Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά και ψήστε το τοστάκι. Δεν χρειάζεται δυνατή φωτιά και αν προσέχετε και το γυρίζετε γρήγορα δεν θα κολλήσει οπότε δεν χρειάζεται να βάλετε ούτε βούτυρο. Ας το κρατήσουμε όσο πιο υγιεινό γίνεται 🙂 Μόλις λιγάκι χρυσίσει, είναι έτοιμο!

σνακ τοστ μπανάνα φυστικοβούτυρο κολατσιόΤο έκοψα σε δύο τρίγωνα αλλά το νήπιο δεν ενθουσιάστηκε με το food styling και τελικά της το έκοψα μπουκίτσες. Πάλι καλά που της άρεσε και το πιάτο και δεν είχαμε φασαρίες… καταλαβαίνετε 🙂 Ευτυχώς άφησε τις γωνίες και δοκίμασα κι εγώ! Πώς ενθουσιάζομαι με τις πιο απλές γεύσεις καμιά φορά! Αυτό το τοστάκι είναι ιδανικό και για πρωινό και για απογευματινό κολατσιό!

γρήγορο εύκολο δυναμωτικο σνακ κολατσιό για παιδιάΔεν ήταν γρήγορο και εύκολο; Και όλα τα υλικά που χρειάζονται υπάρχουν ήδη μέσα στο σπίτι σας 🙂 (μόνο για το φυστικοβούτυρο δεν ξέρω, εμείς έχουμε πάντα!). Οι φωτογραφίες δεν είναι τόσο δελεαστικές (συνειδητά δεν βάζω αυτή με τις μπουκίτσες..χεχε) αλλά αν το φτιάξετε θα αρέσει στα πιτσιρίκια σας σίιιιγουρα! Και σε σας δηλαδή σίγουρα θα αρέσει και όλοι εκτιμάμε ένα νόστιμο και δυναμωτικό σνακ, έτσι δεν είναι; Είναι, είναι!

Πηγή

Ο αχάριστος άνθρωπος δεν έχει γιατρειά.

20 σκέψεις που θα αλλάξουν άμεσα την ζωή σου!