in

Η Εικονική Πραγματικότητα που μπορείς να την «αγγίξεις» GloveOne

Τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Εικονικής Πραγματικότητας έχουν γίνει άλματα! Από συσκευές που δίνουν την ψευδαίσθηση του βάθους μέχρι πρωτοτυπίες που παρακολουθούν την κίνηση των χεριών ή του σώματος για να δημιουργήσουν ένα εικονικό περιβάλλον στο οποίο κανείς μπορεί να αλληλεπιδρά, το VR είναι σίγουρα ένας τομέας που εξάπτει την φαντασία!

Κάθε φορά που μας εισάγουν σε έναν εικονικό κόσμο, ειδικά με την χρήση ενός «εικονικού σκάφανδρου», το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να αγγίξουμε τα πάντα γύρω μας! Εφ’ όσον η ψευδαίσθηση της εικόνας και του βάθους αυτής είναι επαρκής, το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας για να αλληλεπιδράσουμε με τα εικονικά αντικείμενα του εικονικού κόσμου. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα εφικτό μιας και τα χέρια μας θα αγγίξουν αέρα και η ψευδαίσθηση της ενσωμάτωσής μας σ’ αυτό τον κόσμο θα είναι λιγότερο εντυπωσιακή.

Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσαμε να «νοιώσουμε» τα αντικείμενα αυτού του ψηφιακού μας κόσμου; Πως θα ήταν αν μπορούσαμε να καταλάβουμε την αίσθηση της ψηφιακής «βροχής» να πέφτει πάνω στο χέρι μας; Το Gloveone επιτρέπει και στα 2 χέρια μας να αλληλεπιδρούν με τα ψηφιακά αντικείμενα του εικονικού κόσμου που βρισκόμαστε και προβάλλεται στα μάτια μας μέσω είτε της οθόνης μας είτε με το σκάφανδρο εικονικής πραγματικότητας.

Ας υποθέσουμε ότι μέσα στον εικονικό σας κόσμο βρίσκατε ένα μήλο. Ένα εικονικό μήλο δηλαδή. Με το GloveOne θα μπορούσατε να το αισθανθείτε ως προς την υφή και το βάρος του και θα είχατε και την δυνατότητα να το συνθλίψετε!

Αυτό που κάνει το εντυπωσιακό αυτό γάντι είναι να μεταφράζει την αίσθηση της αφής με δονήσεις. Υπάρχουν 10 ενεργοί διαβιβαστές κατανεμημένοι κατά μήκος της παλάμης και των δαχτύλων στο GloveOne. Αυτοί οι «παραγωγοί αισθήσεων» πάλλονται αυτόνομα και σε διαφορέτικές συχνότητες και εντάσεις ώστε να δημιουργούν ακριβείς αισθήσεις αφής!

Θα σας πούμε μόνο το εξής, μπορεί κανείς να αισθανθεί το δυσάρεστο συναίσθημα που προκαλεί η φωτιά στην παλάμη, αλλά γλυτώνει το έγκαυμα απ’ αυτήν.

Το GloveOne ελπίζει να χρηματοδοτηθεί μέσω της καμπάνιας του στο KickStarter.com και έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες. Με κάτι παραπάνω από 30 ημέρες να μένουν για την λήξη της καμπάνιας, πλησιάζει ήδη το 30% του στόχου του και την στιγμή αυτή έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με πάνω από 40.000$. Αν θέλετε μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε αυτό το project ώστε να δούμε να ολοκληρώνεται ένα πολύ εντυπωσιακό επίτευγμα στον χώρο του VR.

Εμείς εδώ στο CoffeeSpots σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων από μια ομάδα νέων που φαίνεται ότι έχουν το μεράκι να αλλάξουν τον τρόπο που «νοιώθουμε» τον κόσμο γύρω μας

Η Καμπάνια του GloveOne στο Kickstarter.com βρίσκεται εδώ.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΣΤ! Tι εικόνα έχεις για τον εαυτό σου, τους φίλους σου, τον σύντροφό σου;

Τεστ: Διαλέξτε την πόρτα που σας τρομάζει περισσότερο και μάθετε τι σημαίνει για την προσωπικότητά σας