in ,

Η Χωρογραφία της Δημιουργίας του πλανήτη μας.. Σπουδαίο Βιντεο

Η Γη είναι ο πλανήτης στον οποίο κατοικούν οι άνθρωποι, καθώς και εκατομμύρια άλλα είδη, και ο μοναδικός πλανήτης στον οποίο γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζωή. Είναι ο τρίτος σε απόσταση πλανήτης από τον Ήλιο, ο πέμπτος μεγαλύτερος σε μάζα από τους πλανήτες του ηλιακού συστήματός μας και ο μεγαλύτερος μεταξύ των τεσσάρων πλανητών που διαθέτουν στερεό φλοιό. Ο πλανήτης σχηματίστηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια (4,5•109) έτη, έχει δε έναν φυσικό δορυφόρο, την Σελήνη.

Ο αστρονομικός συμβολισμός της γης αποτελείται από έναν περικυκλωμένο σταυρό, αναπαριστώντας έναν μεσημβρινό και έναν παράλληλο· μία παραλλαγή, τοποθετεί τον σταυρό πάνω από τον κύκλο (Unicode: ⊕ ή ♁).

Η λέξη Γη προέρχεται από το όνομα της αρχαιοελληνικής θεάς με το όνομα Γαία

Το απόσπασμα που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από τη σειρά BBC Space-Episode 1-Star Stuff.

Το βίντεο αυτό το πρωτοείδα το 2002, η σειρά δημιουργήθηκε το 2001. Τότε μου έκανε εντύπωση οι απίστευτα νέες πληροφορίες που λάμβανα, και η κοσμοθεωρία μου για τον κόσμο άλλαζε τραγικά σε ένα νέο επίπεδο. Ο ηθοποιός Sam Neill έδωσε μια άλλη νότα στο θέμα ”παρουσίαση του διαστήματος” από τα συνηθισμένα ντοκιμαντέρ. Και τα εφέ που φαίνονται στη σειρά είναι εντυπωσιακά μπροστά στα ενδεχόμενα πραγματικής καταστροφής ή δημιουργίας που αναλύονται!

10 Απλοί τρόποι για να μην τα «θαλασσώσεις» στην ζωή σου!

Οι μετεωρίτες γέμισαν τη Γη με χρυσό!