in

Ιερη Γεωμετρια- Τα 5 πλατωνικά στερεά και η Μέρκαμπα

6975492 Τα πλατωνικά στερεά είναι γεωμετρικά σχήματα τα οποία αποτελούν τμήμα της Ιερής      Γεωμετρίας.

Ολα τα πλατωνικά στερεά βρίσκονται μέσα στο σχήμα της ιερής γεωμετρίας που ονομάζεται  “Κύβος του Μέτατρον”ο οποίος προκύπτει απο το “Λουλούδι της Ζωής”.
Ειναι σχήματα κυρτά,και όλες οι έδρες,οι ακμές,οι γωνίες τους είναι πανομοιότυπες και το καθε ένα από αυτά εγγράφεται τέλεια μέσα στο σχήμα της σφαίρας,με όλες τις ακμές τους να ακουμπούν σε αυτήν,αλλά και ταιριάζουν τέλεια το ένα μέσα στο άλλο και μπορούν να είναι τέλεια ένθετα.Ολα τους έχουν το διπλό τους πλατωνικό στερεό,οπου το ένα μπορεί να δημιουργηθεί από το άλλο.Για παράδειγμα ο κύβος και το οκτάεδρο είναι “ζευγάρι”.Εαν πάρουμε το κέντρο όλων των επιφανειών του κύβου και τα συνδέσουμε με ευθείες γραμμές,προκύπτει το οκτάεδρο και αντίστροφα.Το ίδιο μπορεί να γίνει με το δωδεκάεδρο και το εικοσάεδρο. Το τετράεδρο έχει τον εαυτό του ως ζευγάρι.
Αρχικά καταχωρήθηκαν απο τον αρχαίο έλληνα φιλόσοφο Πλάτωνα,εξ ου και το όνομα τους.Εχουν όμως περιγραφεί και απο τον Πυθαγόρα (200 χρόνια νωρίτερα) ως “τέλεια κυρτά” και επίσης υπάρχουν ενδείξεις γύρω απο αυτά σε ολόκληρο τον κόσμο για πάνω απο 1000 χρόνια πριν απο την τεκμηρίωση του Πλάτωνα.
Περισσότερα απο 100.000 είδη κρυστάλλων στον κόσμο προέρχονται απο τα πλατωνικά στερεά.
Τα 5 πλατωνικά στερεά είναι τα παρακάτω κυρτά πολύεδρα:4_3_4a

Το όνομα τους προέρχεται από τον αριθμό των πλευρών που έχει το κάθε σχήμα.

1453454

 

7001298 Το καθε ένα απο αυτά αντιστοιχεί στα εξής στοιχεία:
Γη – εξάεδρο
 Αερας – οκτάεδρο
 Φωτιά – τετράεδρο
 Νερό – εικοσάεδρο
 Σύμπαν – δωδεκάεδρο
Ολα τα παραπανω σχήματα συναντώνται στην φύση και ειδικά στον κρυσταλλικό κόσμο.Δουλεύοντας ξεχωριστά με το καθε ενα απο αυτά,πιστεύεται οτι μας βοηθάει στην σύνδεση μας με την γη και τα ανώτερα πεδία του σύμπαντος,βρίσκοντας τον κοινό σύνδεσμο ανάμεσα σε εμάς όλους,τόσο σε μοριακό επίπεδο όσο και σε πνευματικό.

Μέρκαμπα

6142709

Το Μέρκαμπα είναι είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό σύμβολο. Είναι ένας συνδυασμός  δύο τετράεδρων αστεριών,όπου το ένα δείχνει προς τα πάνω και διοχετεύει  ενέργεια απο τον ουρανό προς την γη και το άλλο δείχνει προς τα κάτω αντλώντας  ενέργεια απο την γη.Το τετράεδρο που η κορυφή του είναι ανοδική,ειναι αρσενικής  ενέργειας και περιστρέφεται δεξιόστροφα.
Το τετράεδρο που δείχνει προς τα κάτω,εχει θηλυκή ενέργεια και περιστρέφεται  αριστερόστροφα.
Το Μέρκαμπα είναι ένα φωτεινό όχημα και αυτό είναι το κλειδί για την κατανόηση  του πώς να κινηθείς απο την μία διάσταση στην άλλη.Είναι ενα όχημα Θεικού  φωτός και θεωρείται ότι χρησιμοποιείτε απο τους Αναληφθέντες Διδασκάλους. Οταν ενεργοποιείται αυτό το φωτεινό ενεργειακό σώμα,είστε μέσα σε ένα πεδίο πλήρης προστασίας,με την περιβάλλουσα ενέργεια να πηγάζει απο την Θεική αγάπη. Μέσα απο πρακτική και συγκεκριμένες τεχνικές μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει το Μέρκαμπα,το οποίο είναι ικανό να μεταφέρει την συνείδηση σας επευθείας σε υψηλότερα επίπεδα.

Τι σημαινει Μερκαμπα; (Merkaba ή Merkava ή Merkavah)
Μερ – σημαινει φως ή περιστρεφόμενα πεδία φωτός
Κα – σημαίνει Πνευμα
Μπα – σημαινει σώμα ή πραγματικότητα.
Ως εκ τούτου, Μερ-Κα-Μπα σημαινει το σωμα ή το Πνευμα της ενέργειας που περιβάλλεται απο αντι-περιστρεφόμενα πεδία φωτός ή σπείρες ενέργειας (όπως με ένα σκέλος του DNA),το οποίο μεταφέρει το Πνεύμα ή την συνειδητότητα απο την μία διάσταση στην άλλη.

Όλοι σας, έχετε μια υπερδύναμη! 5 Τρόποι να την ενεργοποιήσετε..

25 πολύ δημιουργικά γλυπτά και μνημεία που προσθέτουν χρώμα και συναίσθημα στις πιο βαρετές περιοχές των πόλεων.