in

Μελέτη Δείχνει πως η μαριχουάνα είναι 114 φορές λιγοτερο θανατηφορος από το Αλκοόλ

Ότι έχουμε υποτιμήσει τους κινδύνους που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ επισημαίνουν οι επιστήμονες σε νέα έρευνα για τις ουσίες.
Ενώ το αλκοόλ παραμένει απολύτως νόμιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κάνναβη παραμένει στην κατηγορία Β των ναρκωτικών, έχοντας αναβαθμιστεί από την κατηγορία C όπου βρισκόταν το 2009 όταν και είχε κριθεί πιο επιβλαβής.

Σε νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports οι επιστήμονες αποπειράθηκαν να ποσοστικοποιήσουν τον κίνδυνο θανάτου που σχετίζεται με τη χρήση διάφορων ουσιών.

Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι η μαριχουάνα είναι μακράν η ασφαλέστερη ουσία, ενέχοντας χαμηλό κίνδυνο θνησιμότητας για τους χρήστες και έτσι καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στη σχετική λίστα.

“Δεν είναι ασφαλές, τελεία”, σημειώνουν και για τη μαριχουάνα, αλλά οι μελέτες επισημαίνουν ότι είναι πράγματι ασφαλέστερη από την κατανάλωση αλκοόλ.

Η έρευνα υποστηρίζεται από την αστυνομία του Κολοράντο, την πρώτη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που θα νομιμοποιήσει την κάνναβη.

Πηγή: Independent

Βρέθηκε εξωγήινη υπερκατασκευή σε άστρο κοντά στον Γαλαξία μας; (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Ό,τι έκανες ή δεν έκανες, θα το βρεις σύντομα μπροστά σου