in

Νέα επιστημονική θεωρία υποστηρίζει πως το σύμπαν έχει συνείδηση και πως όλοι είμαστε μέρος ενός τεράστιου μυαλού!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ

Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν καλύψει αισθητά το μεγάλο κενό που υπάρχει ανάμεσα στον άνθρωπο και στο σύμπαν.Ωστόσο υπάρχουν ακόμα αναρίθμητα στοιχεία και δεδομένα που πρέπει να διερευνηθούν ώστε να έρθουν στο φως περισσότερα στοιχεία.

Από τις θεωρίες που αναφέρουν τη βαρύτητα ως τη δύναμη που προκαλεί τη δημιουργία των ατόμων, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν τα τούβλα με τα οποία είναι χτισμένη όλη η ύλη,η πρόοδος της επιστημονικής έρευνας φέρνει στην επιφάνεια ολοένα και περισσότερες κρυμμένες αλήθειες στον άνθρωπο που αφορούν τη φύση του και τη θέση του στη Δημιουργία.

Ο Gregory Matloff, ένας βετεράνος θεωρητικός φυσικός, έχει μιλήσει για την ιδέα της σύστασης ενός πρωτογενούς συνειδητού πεδίου το οποίο εκτείνεται σε όλη την έκταση της συμπαντικής και όχι μόνο δημιουργίας.

Αναφέρει το πεδίο αυτό ως Οντότητα η οποία έχει συνείδηση και επίγνωση της ύπαρξης της. Κατ’ επέκταση και οι άνθρωποι αποτελούν μέρος της συνειδητής αυτής οντότητας.

Η ιδέα αυτή εκ πρώτης όψεως φαίνεται ασαφής και δυσδιάκριτη.  Υποστηρίζεται όμως από πολλούς σύγχρονους επιστήμονες και ερευνητές. Πρώτοι που αναφέρθηκαν σε αυτή τη θεωρία του συνειδητού σύμπαντος ήταν ο οι αρχαίοι φιλόσοφοι Πλάτωνας και Αριστοτέλης οπότε η άποψη αυτή όπως καταλαβαίνετε δεν είναι κάτι το καινούργιο.

Πριν 3 δεκαετίες ο Βρετανός φυσικός Sir Roger Penrose εισήγαγε ένα στοιχείο κλειδί  σύμφωνα με το οποίο η συνείδηση του σύμπαντος έχει μία λογική εξήγηση καθώς μπορεί και υποστηρίζεται από τους στατιστικούς κανόνες της κβαντικής φυσικής.

Πιο πρόσφατα, το 2006, ο γερμανός φυσικός  Bernard Haisch προτείνει μέσα από μία σπουδαία έρευνα του πως τα κβαντικά πεδία είναι πολύ πιθανό να παράγουν και να μεταδίδουν συνείδηση σαν κβαντική ηλεκτρική σκούπα όπως την αποκάλεσε στο κενό του διαστήματος. Η συνείδηση αυτή μεταδίδεται μέσο της ροής της ενέργειας που διαπερνάει όλη την έκταση της δημιουργίας του σύμπαντος.

Πίσω στην έρευνα του Matloff όμως. Ο φυσικός μελέτησε και παρατήρησε τη συμπεριφορά κάποιον αστεριών και συμπέρανε πως κάποια από αυτά μετέδιδαν τεράστια ποσά ενέργειας προς μία συγκεκριμένη και μόνο κατεύθυνση. Το ερώτημα του φυσικού είναι αν αυτή η συμπεριφορά των άστρων πρόκειται για ένα τυχαίο ακούσιο γεγονός ή για μία εκούσια ηθελημένη ενέργεια?

Είναι το σύμπαν πραγματικά ένας συνειδητός οργανισμός στον οποίο ανήκουμε σαν άνθρωποι ή απλά το σύμπαν έχει ένα είδος εσωτερικής εμπειρίας αν θέλετε η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δική μας?

Φιλοσοφικά ερωτήματα που σιγά σιγά βγαίνουν από το φάσμα της μεταφυσικής και παρατηρούνται καλύτερα μέσα από το πρίσμα της κβαντικής φυσικής και των κβαντικών πεδίων.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι και τα πάντα είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας και πως όλοι μαζί αποτελούμε κάτι το ενιαίο. Δεν είναι τυχαίο πως όλες σχεδόν οι θρησκείες αναφέρουν την ολότητα και δίνουν την πνευματική υπόσταση στην ύπαρξη μίας ενιαίας ενέργειας που καλύπτει όλη τη Δημιουργία και χάρη στην οποία είναι υπαρκτή η δομή της φύσης και της πλάσης ολόκληρης.

Όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν όλα συνδέονται μεταξύ τους και η ιδέα αυτή είναι το κοσμικό θρησκευτικό συμπαντικό συναίσθημα της οικουμένης.

 

Οι 10 από τις πιο βασανίστηκες μεθόδους για την εκτέλεση ενός ανθρώπου στην ιστορία.

Τι θα πει Πιστεύω τον Θεό…?