in ,

Νεκρός κομήτης σε σχήμα νεκροκεφαλής πέρασε ξυστά από τη Γη!

Τη φωτογραφία ενός διαστημικού σώματος που πριν από λίγες ώρες πέρασε κοντά από τη Γη. Το αντικείμενο που μοιάζει με νεκροκεφαλή ή κολοκύθα του αμερικάνικου Χάλογουιν φέρει την ονομασία 2015 TB145 και πέρασε από τη Γη σε απόσταση 486.000 χιλιομέτρων, δηλαδή 1,3 φορές ποιο μακρυά από τη Σελήνη.

skull2015-TB145-16-640x350

Ο αστεροειδής κάποτε απελευθέρωνε πτητικές χημικές ουσίες και διαστημικά συντρίμμια γύρω από τον Ήλιο όταν ακόμα ήταν ενεργός κομήτης.

Η NASA παρατηρεί τον αστεροειδή από το υπέρυθρο τηλεσκόπιο Infrared Telescope Facility (IRTF) στη Μαύνα Κέα της Χαβάης. Στοιχεία από το Παρατηρητήριο Αρεσίμπο στο Πόρτο Ρίκο δείχνουν ότι πρόκειται για ένα σφαιρικό διαστημικό αντικείμενο διαμέτρου 600 μέτρων που περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του με ταχύτητα 35 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.

asteroid20151030
Ο Βισνού Ρεντί, ερευνητής από το Ινστιτούτο Πλανητικής Επιστήμης της Αριζόνα περιέγραψε το αντικείμενο ως κάτι παρόμοιο με φρέσκια άσφαλτο. Δήλωσε ότι αντανακλά ποσοστό έξι τοις εκατό της ηλιακής ακτινοβολίας που δέχεται και ότι μπορεί να μοιάζει σκοτεινό αλλά είναι φωτεινότερο από έναν κοινό κομήτη.

«Θα έλεγε κανείς ότι μασκαρεύτηκε σε νεκροκεφαλή για το Χάλογουιν» αστειεύτηκε η Κέλι Φαστ, μια επιστήμονας της NASA, περιγράφοντας τον αστεροειδή.

Οι επιστήμονες παρατηρούν την τροχιά του και στο πλαίσιο ανάπτυξης μέτρων προστασίας από διαστημικά αντικείμενα που θα μπορούσαν να συγκρουστούν με τη Γη.

Ο 2015 TB145 θα ξαναπεράσει από τη «γειτονιά» μας το Σεπτέμβριο του 2018 από απόσταση 38 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. ΠΗΓΗ

25 κυνικά αποφθέγματα από τον ευφυή Τσαρλς Μπουκόφσκι

Τι είναι αυτό που αποκαλούμε Nirvana? BINTEO