in

Οι γιατροί καθώς έκοβαν το πόδι αυτού του εννιάχρονου αγοριού και μετά από 4 μέρες δεν μπορούσαν να συγκρατούν τα δάκρυά τους για ότι γίνεται

Η σημερινή ιστορία έχει να κάνει με τον εννιάχρονο Dima Pavlenko από την Ουκρανία και την οικογένειά του! Ο Dima κάποτε τα είχε όλα. Ένα υπέροχο σπιτικό, γονείς που τον λατρεύουν και μία γλυκύτατη μικρή αδερφούλα στην οποία ο Dima είχε τεράστια αδυναμία.

διμαΜέχρι που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και ήρθε μια τραγική ημέρα στην οικογένεια του Dima. Έχοντας μετακομίσει στο σπίτι της γιαγιάς του οικογενειακώς το οποίο απείχε από το κέντρο στης εμπόλεμης ζώνης, τα παιδιά μια μέρα αποφάσισαν να παίξουν στο πίσω μέρος της αυλής του σπιτιού.

διμα2

Εκεί που όλα ήταν καλά και τα χαμόγελά τους έλαμπαν, ξαφνικά ο Dima βλέπει στον ορίζοντα μια βόμβα να πλησιάζει προς το μέρος της αδερφής του. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο προστάτης αδερφός θυσιάζοντας τη δικιά του ασφάλεια, τρέχει προς το μέρος της αδερφής του και την σπρώχνει όσο πιο μακρυά γίνεται από το σημείο κρούσης της βόμβας.

Η αδερφούλα του σώθηκε αλλά το πόδι του Dima διαμελίστηκε έντελώς. Γρήγορα το αγόρι οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Στη διαδρομή έχανε πολύ αίμα και έπεσε σε κώμα.. Η τελευταίες του λέξεις αφορούσαν την αδερφή του και την ασφάλεια της! Είναι καλά η αδερφούλα μου ρωτούσε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο ομολόγησαν πως δεν τους έχει ξανατύχει τέτοιο ηρωικό περιστατικό και έβαλαν τα δυνατά τους να σώσουν το αγόρι.Δυστυχώς το πόδι του αγοριού έπρεπε να αφαιρεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση της επιβίωσής του.

διμα3

Μετά από 4 μέρες το αγόρι συνήλθε από το κόμα. Βλέποντας το κομμένο του πόδι αντέδρασε εντελώς θαρραλέα και ώριμα. Αφού η αδερφή μου είναι καλά δε με πειράζει για το πόδι δήλωσε. Η γενναιότητα και η ωριμότητα του αγοριού συγκίνησε τόσο βαθιά τους γιατρούς που αποφάσισαν να μαζέψουν τα λεφτά που χρειάζεται ώστε να του βάλουν ένα προσθετικό πόδι.

διμα4

Έτσι και έγινε. Τα λεφτά μαζεύτηκαν και οι γιατροί παρέχοντας όλα τα έξοδα για τις φυσικοθεραπείες του έβαλαν το προσθετικό πόδι. Σήμερα ο Dima συνεχίζει να παίζει με την ίδια αγάπη και χαρά με τη μικρή του αδερφούλα.

διμα5

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ιστορία του Dima άγγιξε την καρδιά τους, τους συγκίνησε τόσο πολύ που τους έκανε να δουν τη ζωή με άλλο μάτι.

διμα6Μοιραστείτε αν σας άγγιξε και εσάς η ιστορία του μικρού ήρωα και της τεράστιας ανιδιοτελούς αγάπης που τρέφει για την αδερφή του.

Αυτή η δασκάλα συνόδευσε τους μαθητές της σε μία εκδήλωση, αυτό όμως που ακολούθησε δε το περίμενε…

Το ”τέρας” μέσα μας: Το τρομακτικό κοινωνικό πείραμα του Μίλγκραμ για τη μέτρηση του κακού και της υπακοής στην εξουσία!