in

Οι 10 Super τροφές Αντιγήρανσης που θα σε κρατήσουν για πάντα νέο!!

Στόχος της προσθήκης των 10 super τροφών στην διατροφή αντιγήρανσής σας, είναι η άμεση καταπολέμηση της φλεγμονής, η ενίσχυση των πεπτιδίων και η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το αποτέλεσμα θα είναι λαμπερή επιδερμίδα και γενικότερη καλή υγεία..

1. Ασάι, ο καρπός της ενέργειας
Συλλέγεται στην Βραζιλία και η γεύση του θυμίζει κεράσι και κακάο. Είναι το τέλειο τονωτικό φρούτο της φύσης καθώς έχει πλήθος αντιοξειδωτικών πού καταπολεμούν με τον πιό δραστικό τρόπο την πρόωρη γήρανση. Θα το βρείτε σε τσάι ή σε μορφή χυμού, σε καταστήματα υγειινών τροφών .

2. Σκόρδο, κρεμμύδι, πράσο – οικογένεια Αllium
Περιέχουν φλαβονοειδή και διεγείρουν την παραγωγή γλουταθειάνης, που βοηθάει την αποβολή τοξινών και άλλων βλαβερών ουσιών που έχουν συσσωρευθεί. Είναι σημαντικές τροφές που ενισχύουν το ανοσιοποιητικό σύστημα. Το σκόρδο αποτοξινώνει εξαιρετικά και καλύτερα είναι να τρώγεται ωμό. Αν δεν το αντέχετε, δείτε την συνταγή μας chips σκόρδου στο sautιing. Το πράσο διαθέτει τα παραπάνω συν β6, βιταμίνη c, Φολλικό οξύ, Μαγγάνιο, Σίδηρο και ίνες.

3. Κριθάρι Αναποφλοίωτο – Αρχαίο Δημητριακό
Βοηθάει την καλή λειτουργία του παχύ εντέρου και είναι σημαντική πηγή νιασίνης και βιταμίνης β. Ιδανική τροφή για γυναίκες, μπορεί να καταναλωθεί ως υποκατάστατο ρυζιού σε ριζότο.

4. Φύτρες σιταριού ή σταριού σε σκόνη ή χυμό
Συγγενεύουν με τα πράσινα λαχανικά, αλλά προσφέρουν περισσότερα ωφέλη λόγω πυκνότητας θρεπτικών στοιχείων. Για την σπιρουλίνα και την χρήση της, διαβάστε τις συμβουλές του Ροβέρτου Κάλφογλου, πιστεύω ότι θα την αναφέρει .

5. Φαγόπυρο – σπόρος που συγγενεύει με το ραβέντι
Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πολλές βιταμίνες και μέταλλα και μειώνει την χοληστερόλη. Είναι γνωστό σαν kasha και στην γεύση θυμίζει καρύδι. Είναι κάλο να συνδιάζεται με όσπρια γιατί ενισχύει την πρωτεινική αξία τους. Έχουμε μιά καλή συνταγή στο Easy Gourmet.. To φαγόπυρο αποτρέπει την παχυσαρκία. Μειώνει την υπέρταση και βοηθά την μείωση και την πρόληψη των κυρσών.

6. Όσπρια – Φακές, Φασόλια,φασόλια σόγιας, μπιζέλια, ρεβύθια
Τα όσπρια είναι μία αντιγηραντική αναγκαιότητα. Τα μουλιάζουμε αν είναι μεγάλα για κάποιες ώρες πριν το μαγείρεμα. Συνδιάζονται με κριθάρι και βρώμη και αποτελούν πλήρες πρωτεινούχο γεύμα για χορτοφάγους. Προσφέρουν ενέργεια και ευεξία και καλό είναι να τα τρώμε 2 φορές την εβδομάδα. Δεν θα πω περισσότερα, διότι όλοι ξέρετε τα πολύτιμα συστατικά των οσπρίων. Δείτε τις συνταγές μας για μεθόθους παρασκευής.

7. Πικάντικες πιπεριές – καψικίνη εν δράση
Διαλέξτε τον βαθμό καυτερότητας που αντέχετε και χρησιμοποιήστε τις chili peppers σε σάλτσες,σούπες, μακορονάδες. Φτίαξτε ελαιόλαδο με chili peppers και φυλάξτε το στο ψυγείο σας για τις σαλάτες, αντέχει 30 μέρες εντός ψυγείου. Θα μειώσει τους πονοκεφάλους και τους πόνους κοιλιάς, καίγοντας και τα λίπη σας. Χρησιμοποιήστε τες οπωσδήποτε.

8. Ξηροί καρποί και σπόροι
Φροντίστε να τους αποφλοιώνετε την στιγμή της κατανάλωσης και αν είναι συσκευασμένοι να φυλάσονται στο ψυγείο σε γυάλινο βαζάκι κλεισμένο αεροστεγώς.
Η προσεκτική λήψη ποσοτήτων ξηρών καρπών βοηθούν την καταπολέμιση της παχυσαρκίας και είναι προτείνονται και ως σνακ. Η χρήση καρπών που μοιάζουν σε σχήμα με μέρη του εγκέφαλου, όπως το καρύδι και το αμύγδαλο, θα τονώσουν την μνήμη σας και θα σας κάνουν εξυπνότερους και γρηγορότερους στην σκέψη. Έχουν πρωτείνες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικές ουσίες υγειίνες για την καρδιά.. Βάλτε τους καθημερινά και στις σαλάτες σας. Στο sautιing, θα βρείτε πολλές συνταγές με ξηρούς καρπούς και σπόρους.

9. Φύτρα
Θα τα βρείτε στα καταστήματα υγειινών τροφών ή θα τα παρασκευάσετε μόνοι σας. Έχετε μάθει πώς παρασκευάζονται στην πρώτη δημοτικού, με σπόρους οσπρίων, δημητριακών και φαγόπυρου. Αγοράστε μόνο σπόρους που προορίζονται για καλλιέργεια φύτρας, ενώ στο internet θα βρείτε οικονομικά σετ παρασκευής φύτρων. Τρώγονται χλωρά, κυρίως στις σαλάτες και συνοδεύουν καλά το tofu. Τα φύτρα είναι μιά συγκεντρωμένη πηγή των ζωντανών ενζύμων που καταστρέφονται όταν μαγειρεύουμε τις τροφές. Tα φύτρα άλφα –άλφα έχουν 4% πρωτείνη, όταν το μαρούλι έχει 1,5% και το γάλα 3,5%. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η χορήγηγή τους. Τέλος, περιέχουν συγκεντρωμένες ποσότητες φυτοχημικών που προλαμβάνουν πολλές παθήσεις του εντέρου και του αίματος.
Θα βρείτε σπόρους άλφα άλφα, τριφυλιού, ραπανακίου, φακής, σουσαμιού, σιταριού και σίκαλης. Αν αποφασίσετε να τα καλλιεργήσετε προσωπικά συλλέξτε τα μετά από 4 με 6 μέρες, προκειμένου να κερδίσετε την μέγιστη ενζυματική ποσότητα.

10. Γιαούρτι ή Ρώσικο Κεφίρ
Θα έχετε ακούσει για τον Νομπελίστα Dr Menchikof, που μέσω των ερευνών του μας υπέδειξε τα προιόντα γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση ως μυστικό μακροζωίας. Οι προβιοτικές τροφές είναι το γιαούρτι και το κεφίρ. Συντελούν στην καταπολέμηση λοιμώξεων του κόλπου, εντερικών παθήσεων, τροφικών αλλεργιών, αναπνευστικών λοιμώξεων και ανεβάζουν τα επίπεδα των αντισωμάτων. Τα προβιοτικά βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους και στην μείωση της περιφέρειας της μέσης έως και 5 χιλιοστά. Αν έχετε κοιλίτσα, θα την χάσετε σύντομα αν τρώτε καθημερινά προβιοτικά. Το κεφίρ είναι υγρό γιαούρτι με ήπια γεύση, διάσημο στην Ρωσία. Θεωρείται ελιξίριο νεότητος και παράγεται από γάλα που έχει εμποτιστεί με ζυμομύκητες και γαλακτοβακίλλες. Ρίξτε στο κεφίρ, αγνό εκχύλισμα ροδιού (σε καταστήματα υγειινών τροφών) για ακόμα καλύτερη αντιγήρανση.

ΠΗΓΗ

Σύκο: το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο με τα 11 οφέλη για την υγεία μας

Αυτό είναι το φυτό που μειώνει σάκχαρο και βάρος