in

Παγωμένο νερό εναντίων ζεστού νερού: Ένα αυτά τα δύο δε σου κάνει πολύ καλό το καλοκαίρι..

Όπως είναι ευρέως γνωστό και διαδεδομένο σύμφωνα με πολλές έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ότι καλύτερο έχει να κάνει ένας άνθρωπος το πρωί σαν σηκωθεί από το κρεβάτι του είναι να ξεκινήσει την ημέρα του πίνοντας δύο ποτήρια νερό.

Συγκεκριμένα πολλαπλά είναι τα οφέλη για την υγεία αν το νερό το οποίο θα πιει ένας άνθρωπος το πρωί είναι ζεστό!

Αναρίθμητα είναι τα καλά που σου προσφέρει το ζεστό νερό το πρωί! Τα πιο σημαντικά είναι τα εξής

1. Το να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια ζεστό νερό πριν το πρωινό είναι ιδανικό για την αποβολή των τοξινών και όλων των ουσιών που το σώμα σας δεν χρειάζεται. Με αυτό τον τρόπο, το νερό συνεισφέρει στην πρόληψη ασθενειών και ενισχύει το μεταβολισμό στην αρχή κάθε ημέρας.

2. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το σώμα δουλεύει επισκευάζοντας κύτταρα και καθαρίζοντας τον εαυτό του, επομένως το να πίνετε ένα με δύο ποτήρια ζεστό νερό με άδειο στομάχι είναι πολύ ωφέλιμο επειδή τονώνει το σώμα και αποβάλλει όλες τις άχρηστες ουσίες, μέσω των ούρων.
3. Το να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό ή περισσότερα με άδειο στομάχι συνεισφέρει στην ελαχιστοποίηση των βλαβερών επιδράσεων μερικών ουσιών όπως το οινόπνευμα, ο καπνός, η μόλυνση και το πρόχειρο φαγητό, μεταξύ άλλων.

4. Το νερό είναι σπουδαίος σύμμαχος του δέρματος και πολύ ωφέλιμο για την υγεία σας. Το να πίνετε δύο ποτήρια ζεστό νερό με άδειο στομάχι θα βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος καθώς και στην πρόληψη των πρόωρων ρυτίδων.

5. Το να πίνετε ζεστό νερό το πρωί προστατεύει και ενυδατώνει τα ζωτικά σας όργανα, χαρίζοντάς τους υγεία και διατηρώντας τη σωστή λειτουργία τους.

6. Το να πίνετε δύο με τρία ποτήρια νερό με άδειο στομάχι είναι ιδανικό για την απώλεια βάρους. Πέρα από την αποβολή των τοξινών από το σώμα, το νερό βοηθάει στην καύση του λίπους και των θερμίδων, επομένως μειώνει το αίσθημα της πείνας κι έτσι αποφεύγεται η αύξηση βάρους λόγω υπερφαγίας.

7. Το να πίνετε ζεστό νερό το πρωί συνεισφέρει στη διατήρηση της συνολικής υγείας, επειδή σας βοηθάει να διατηρήσετε υγιές το λεμφικό σύστημα, διευκολύνει την εντερική διέλευση, συνεισφέρει στον έλεγχο της κορτιζόλης και αποτελεί άμυνα εναντίον των λοιμώξεων.

8. Το να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με άδειο στομάχι αποτελεί έναν καλό τρόπο να ξεκινήσετε την ημέρα με ενέργεια, διώχνοντας τη νύστα και την κόπωση που συνήθως αισθανόμαστε το πρωί.

9. Το να πίνετε νερό πριν το πρωινό είναι ιδανικό για την καταπολέμηση και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας επειδή διεγείρει την κινητικότητα των εντέρων.

10. Αν έχετε προβλήματα όπως η γαστρίτιδα, το νερό μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας στην αντιμετώπισή τους. Πίνετε τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό με άδειο στομάχι και αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το επίπεδο οξύτητας στο στομάχι σας και τους πόνους που μπορεί να σας προκαλέσει η γαστρίτιδα.

Παράλληλα αν συνδυάσεις ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί τα καλά πολλαπλασιάζονται! Αυτό γίνεται γιατί :

Το λεμονόνερο παρέχει αρκετούς ηλεκτρολύτες και ενυδατώνει το σώμα σας. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Το λεμονόνερο είναι σπουδαίο για τις αρθρώσεις σας. Ελαττώνει τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών.

Το ζεστό νερό με λεμόνι βοηθάει στην πέψη. Τα λεμόνια είναι γεμάτα με κιτρικό οξύ το οποίο αλληλεπιδρά με τα ένζυμα και τα οξέα που διεγείρουν την έκκριση των γαστρικών υγρών και την πέψη των τροφίμων.

Τονώνει το συκώτι να παράγει περισσότερα ένζυμα από οποιαδήποτε άλλη τροφή ή ποτό.

Το λεμονόνερο καθαρίζει το συκώτι σας. Ο χυμός λεμονιού συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από το ήπαρ.
Τα λεμόνια έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και ως εκ τούτου το λεμονόνερο βοηθά στη θεραπεία των αναπνευστικών λοιμώξεων, τον πονόλαιμο και στην αμυγδαλίτιδα.

Το ζεστό νερό λεμόνι ρυθμίζει την κινητικότητα του εντέρου.

Το λεμονόνερο ρυθμίζει τον μεταβολισμό. Τα λεμόνια είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά – αποτρέπουν ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην ενίσχυση της ανοσίας.

Παρέχει φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε κάλιο. Η έλλειψη καλίου προκαλεί κατάθλιψη και άγχος. Ένα υγιές νευρικό σύστημα απαιτεί αρκετό κάλιο για να στείλει τα βιώσιμα σήματα στην καρδιά.

Το λεμονόνερο καθαρίζει το αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες.

Βοηθάει στη θεραπεία της υπέρτασης. Ένα ολόκληρο λεμόνι την ημέρα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση κατά 10%.

Το λεμονόνερο δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα. Ακόμα και όταν καταναλωθεί αμέσως πριν από τα γεύματα, εξακολουθεί να βοηθά το σώμα σας να διατηρήσει υψηλότερες τιμές pH, κάνοντας το σώμα σας ανθεκτικό στις ασθένειες.

Βελτιώνει την χροιά του δέρματος. Τα λεμόνια είναι φορτωμένα με βιταμίνη C, η οποία αναζωογονεί το σώμα σας και ως εκ τούτου βελτιώνει την χροιά του δέρματος σας. Πίνετε νερό με λεμόνι κάθε πρωί για να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματός σας.

Το λεμονόνερο αραιώνει την σταδιακή συσσώρευση ουρικού οξέος που προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις και ουρική αρθρίτιδα.

Είναι σπουδαίο για τις έγκυες γυναίκες. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Είναι ένα μετασχηματιστής και βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμά τις ιώσεις και τα κρυολογήματα.

Επιπλέον, η βιταμίνη C διεγείρει το σχηματισμό του οστικού ιστού στα μωρά. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο διεγείρει επίσης το σχηματισμό του νευρικού συστήματος του μωρού.

Ανακουφίζει από την καούρα. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό.

Το λεμονόνερο διαλύει τις πέτρες στη χολή, τις πέτρες στα νεφρά, τις πέτρες στο πάγκρεας, και τις καταθέσεις ασβεστίου.

Σας βοηθά να χάσετε βάρος, φυσικά. Η πηκτίνη στα λεμόνια μειώνει την επιθυμία. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αλκαλική δίαιτα βελτιώνει τη διαδικασία καύσης του λίπους.

Ανακουφίζει από τον πονόδοντο και την ουλίτιδα.

Το λεμονόνερο προλαμβάνει τον καρκίνο, καθώς τα λεμόνια είναι πολύ αλκαλικά. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον.

Τώρα όσον αφορά το καλοκαίρι, οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ο καιρός είναι καυτός και η θερμοκρασία χτυπάει 40ρια προτιμούν να σβήνουν τη δίψα τους πίνοντας παγωμένο νερό!

Είναι αυτό μία καλή λύση για να ξεδιψάσεις? Είναι ωφέλιμο για την υγεία το παγωμένο νερό?

Σίγουρα δε σου κακό όσο άλλα πράγματα προφανώς αλλά παρόλα αυτά είναι έξυπνο ακόμα και το καλοκαίρι να προτιμούμε το χλιαρό νερό! Αυτό γιατί ενώ το παγωμένο νερό θα σε ξεδιψάσει αρχικά, στη συνέχεια

1.Το σώμα θα χρειαστεί πολύ ενέργεια μέχρι να ζεστάνει το νερό που μόλις κατανάλωσες ώστε να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του οργανισμού

2.To παγωμένο νερό σφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία κάτι που καθιστά την κυκλοφορία του αίματος πιο δύσκολή! Δεν είναι λίγα τα εμφράγματα που έχουν παρατηρηθεί στις μεγαλύτερες ηλικίες μετά από απότομη κατανάλωση παγωμένου νερού

3.Το παγωμένο νερό σκληραίνει τα λιπαρά από τις τροφές που τρως κάτι που καθιστά την πέψη πιο δύσκολη!

4.Και φυσικά το παγωμένο νερό ευνοεί τις λοιμώξεις του λαιμού, του αναπνευστικού γιαυτό και αποφεύγεται κυρίως το χειμώνα!

Επομένως τώρα που ανοίγει ο καιρός, προτιμήστε το χλιαρό νερό γιατί είναι καλύτερο για εσας και τη δίψα σας!

Δείτε πως άλλαξε το χρώμα από τα μάτια αυτής τη Γυναίκας μετά από αυτή τη συγκεκριμένη Δίαιτα !!

Όλα όσα δεν γνωρίζεις για τη ζάχαρη