in

Πετάξτε Τώρα Όλα τα Αντικολλητικά Σκεύη σας! Είναι μεγάλο το ποσοστό Αύξησης του Καρκίνου εξαιτίας τους Λόγω Τοξικότητας!

Αν και το 70% των Σκευών που Πωλούνται σήμερα είναι Αντι-κολλητικά,

Θα πρέπει να πάψουμε να εμπιστευόμαστε τις Τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σ’αυτού του είδους κατσαρόλες και τηγάνια!

Το ΤΕΦΛΟΝ είναι η κοινή ονομασία  του  πολυτετραφθοροαιθυλένιου (PTFE), η οποία ορίζεται ως μια συνθετική ρητίνη με ένα υψηλό σημείο τήξης.  Το Τεφλόν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και είναι άκαυστο.

Ωστόσο το τεφλόν μετατρέπεται σε τοξικό σε υψηλές θερμοκρασίες!

Εκλύει τοξικές ουσίες όταν θερμαίνεται και στην πραγματικότητα εάν φτάσει τους 500 βαθμούς κελσίου , οι αναθυμιάσεις μπορούν να σκοτώσουν πουλιά και να προκαλέσουν στον άνθρωπο συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.

Το PFOA  είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αντικολλητικών σκευών και είναι καρκινογόνος ουσία.

Πρόσφατη έρευνα έχει διαπιστώσει ότι ακόμη και μικρές ποσότητες του PFOA είναι επιβλαβείς,  μπορούν  να  περάσουν  μέσω του πλακούντα σε παιδιά, και συσσωρεύονται στο σώμα.

Στην πραγματικότητα, η DuPont, η αρχική εταιρεία που πατεντάρισε τα τεφλόν , κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας,  έχει μηνυθεί για την χρήση  αυτής της τοξικής χημικής ουσίας.

Ξέρω ότι είναι πολύ απογοητευτικό να κολλάει το φαγητό στο τηγάνι αλλά περισσότερο απογοητευτικό είναι να πηγαίνεις για χημειοθεραπεία από μια ασθένεια όπως ο καρκίνος.

Υπάρχουν  εναλλακτικές λύσεις σε μαγειρικά σκεύη που είναι ασφαλή και αυτά είναι το πυρέξ, το Ανοξείδωτο Ατσάλι(Stainless Steel), το μαντέμι και τα κεραμικά σκεύη.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να αποφύγετε  τα τεφλόν, ειδικά όταν ξέρετε ότι πρόκειται να σας προκαλέσουν  προβλήματα υγείας. Επιλέξτε τις εναλλακτικές!

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το σκίτσο που δείχνει τι εμφανίζουν αυτά που συνήθως τρώτε, στο πρόσωπό σας!

Τα ισχυρότερα θεραπευτικά βότανα που χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι και οι Έλληνες!