in

Ποια είναι τα οφέλη του διαλογισμού για την υγεία σας?

Συνιστάται να αφιερώνετε τουλάχιστον 10-15 λεπτά την ημέρα σε αυτή την απίστευτα ισχυρή τεχνική και τα πλεονεκτήματά της, τα οποία μπορεί να γίνουν αισθητά μετά την πρώτη φορά.

Τι είναι διαλογισμός
Ο διαλογισμός είναι μια κατάσταση κατά την οποία επιτυγχάνεται ένα βαθύ επίπεδο χαλάρωσης και ηρεμίας και είναι μέρος της γιόγκα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές διαλογισμού και αν είστε αρχάριος, θα ήταν αρκετό απλά να καθίσετε σε ένα ήσυχο και ευχάριστο περιβάλλον, να χαλαρώσετε, να κλείσετε τα μάτια σας και να συγκεντρωθείτε στην βαθιά αναπνοή.
Η ιστορία του διαλογισμού είναι μεγάλη, καθώς πιστεύεται ότι έχει ασκηθεί από χιλιάδες ανθρώπους εδώ και χρόνια. Eχει χρησιμοποιηθεί από τους φιλοσόφους που προσπάθησαν να φθάσουν σε ένα επίπεδο συνειδητότητας, για την καλύτερη κατανόηση της ζωής, αλλά και ως μέσο χαλάρωσης των απλών ανθρώπων.
Ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία στην οποία εσείς οι ίδιοι αποκλείεστε από το περιβάλλον και όλη η προσοχή σας στρέφεται στην επίτευξη της ειρήνης του μυαλού και της ισορροπίας. Σε αυτή την κατάσταση, οι εξωτερικοί παράγοντες δεν σας επηρεάζουν και σταδιακά αυξάνετε τον έλεγχο της σκέψης σας. Πλεονέκτημα του διαλογισμού είναι ότι δεν απαιτεί εξοπλισμό. Μπορεί να γίνει σε εξωτερικούς χώρους ή στο δωμάτιό σας και δεν παίρνει πάρα πολύ χρόνο.
Ο διαλογισμός είναι πολύ χρήσιμος όταν το μυαλό σας είναι υπερφορτωμένο με πληροφορίες ή αισθάνεστε ένταση. Συνολικά, τα οφέλη για την υγεία του διαλογισμού είναι η χαλάρωση, η ανακούφιση από το στρες, τη βελτίωση της συγκέντρωσης και η βελτιωμένη συνολική εικόνα της υγείας.

Ωφέλειες του διαλογισμού στην υγεία

Ανακουφίζει από το στρες
Οι καθημερινές, ταχύτατες και πολλές υποχρεώσεις που σωματικά και διανοητικά μας απασχολούν, επιβάλλουν το άγχος ως ένα αναπόφευκτο παράγοντα που επηρεάζει τη γενική υγεία μας. Πολλά ανεπιθύμητα αποτελέσματα συμβαίνουν, όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση, ακόμα και η καρδιακή προσβολή.

Για να αποφύγετε όλα αυτά, αφιερωθείτε στο διαλογισμό, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε το άγχος και να το νικήσετε. Ακόμη και με λίγα λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα, αυτό μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα σας. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τις έγνοιες σας για λίγο και αυτό θα σας γεμίσει με ενέργεια και κίνητρο ακόμη και σε περιόδους κατά τις οποίες το σώμα σας έχει εντελώς εξαντληθεί.

Σας βοηθά να μείνετε συγκεντρωμένοι
Αν και γνωρίζουμε τους στόχους μας πολύ καλά, υπάρχουν στιγμές στις οποίες αντιμετωπίζουμε αμέτρητα εμπόδια και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση. Ακριβώς εδώ οι τεχνικές του διαλογισμού μπορεί να είναι τεράστια βοήθεια. Οχι μόνο χαλαρώνουν το μυαλό και το σώμα σας, αλλά είναι και ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποκατασταθεί η εστίαση και η κατανόηση της απάντησης στην ερώτηση αν είστε στο σωστό δρόμο για να επιτύχετε τους στόχους σας ή όχι.

Διατηρεί το κίνητρό σας
Στην επιδίωξη της ευτυχίας, είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζετε καθημερινά όλα τα είδη των προβλημάτων. Σίγουρα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνετε καταθλιπτικοί και να αποθαρρύνεστε, αλλά μερικές φορές απλά δεν μπορείτε να πάτε ενάντια σε αυτά τα καταστροφικά συναισθήματα.

Σε αυτές τις στιγμές, ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να ασχοληθείτε με τα προβλήματά σας και θα γίνετε πολύ πιο σίγουροι για την επίλυσή τους. Με τον κατάλληλο διαλογισμό, θα μπορέσετε τελικά να αποσπάσετε το μυαλό σας μακριά από όλες τις ανησυχίες. Συζητήστε με τον εαυτό σας, τροφοδοτήστε τον με θετική σκέψη και αυξήστε την αυτοεκτίμησή σας.

Ανακουφίζει από τον πόνο
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο διαλογισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια τεχνική για την ανακούφιση από τον πόνο σε όλο τον κόσμο. Οι ασθενείς σε φάση ανάρρωσης ενθαρρύνονται από τους γιατρούς τους να ασκούν το διαλογισμό, ως έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση του πόνου που προκαλείται από ορισμένες ασθένειες. Αποδεικτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του, είναι το γεγονός ότι επιτρέπει στους ασθενείς να χαλαρώσουν και να διώχνουν μακριά τις σκέψεις τους από ό,τι αισθάνονται, ακόμη και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Σας βοηθά να συνδέεστε με τους εαυτούς σας
Σε αυτόν τον ταραχώδη τρόπο ζωής, η πολυάσχολη καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για τους εαυτούς μας. Ο διαλογισμός είναι ένας εύκολος τρόπος για να συνδεθείτε με την εσωτερική προσωπικότητά σας. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τον εαυτό σας ως σύνολο, να αναφέρετε τι και πόσα έχετε επιτύχει από ό,τι έχετε φανταστεί και αν είστε στο σωστό δρόμο.
Με τόσα πολλά οφέλη που ο διαλογισμός φέρνει, μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα να χάσετε αν απλά προσπαθήσετε. Είναι απλό να τον εκτελέσετε και όσο πιο πολύ ασκείστε, τόσο πιο βαθιά θα μπείτε στην τρομερή δύναμή του.
ΠΗΓΗ

Όσοι αγαπήθηκαν πολύ κάποτε θα ξαναβρεθούν

Με αυτόν τον τρόπο επιλέγει ένας άνδρας την γυναίκα που θα παντρευτεί