in

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να τι κρύβουν στην πραγματικότητα οι χρωματιστές γραμμές της οδοντόκρεμας?

Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια φήμη που αφορά την έγχρωμη λωρίδας που υπάρχει στο κάτω μέρος του σωληναρίου οδοντόκρεμας.

Η φήμη, που ξεκίνησε από την Αμερική, λέει ότι οι χρωματισμοί αυτής της λωρίδας σημαίνουν:

tube colors

Πράσινο: Φυτική
Μπλε: Φυτική με προσθήκη φαρμακευτικής ουσίας
Κόκκινο: Φυτική με προσθήκη χημικής σύνθεσης
Μαύρο: Μόνο χημική σύνθεση
Προσοχή λοιπόν στις οδοντόκρεμες που αγοράζετε!

Βέβαια δεν υπάρχει τίποτα και κανένας που να αποδεικνύει τον παραπάνω ισχυρισμό.

Είναι όμως αποδεδειγμένο το εξής: Οι σημάνσεις αυτές ονομάζονται “eye marks” και διαβάζονται από έναν αισθητήρα κατά τη διαδικασία παραγωγής, προκειμένου να εντοπίζονται και να μπαίνουν τα σωληνάρια στη σωστή θέση και σειρά. Άρα η χρωματιστή λωρίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος των σωληναρίων είναι απλά μια χρωματιστή λωρίδα και δεν περιέχει επιπλέον πληροφορίες για το προϊόν, καθώς αυτές υπάρχουν γραμμένες στο πίσω μέρος της οδοντόκρεμας. via

Άρα ο πάτος της οδοντόκρεμας σας δεν κρύβει τίποτε!Μάλιστα αν κάποιος έχει πολλές οδοντόκρεμες σπίτι του, μπορεί να προσέξει ότι η ίδια ακριβώς οδοντόκρεμα, μπορεί να έχει κόκκινο ή μαύρο σήμα ή μπλε, στο σωληνάριο της. Επειδή, τα σήματα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη σύνθεση (αλίμονο αν είχαν, μυαλό θέλει; Ποιά εταιρεία θα μάρκαρε μια οδοντόπαστα με χρώμα που κραυγάζει ότι είναι “μόνο χημική σύνθεση”;), αλλά με τον τρόπο διακίνησης. Τα χρώματα αφορούν μόνο τον αυτοματοποιημένο τρόπο αποθήκευσης και διακίνησης.

Το χρώμα εκεί μπαίνει για να διαβάζεται από scanner στις αποθήκες, ώστε να τοποθετούνται ομοειδείς γραμμές παραγωγής στο ίδιο κιβώτιο. Αφορά μόνο τα logistics. Η σύνθεση αναγράφεται αναλυτικά σε κάθε σωληνάριο και φυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει “μόνο φυτική οδοντόκρεμα”. via

Παρόλα αυτά είναι καλό να αποφεύγετε τη χρήση οδοντόκρεμας με πολύ φθόριο γιατί σύμφωνα με έρευνες το φθόριο δεν είναι και ότι καλύτερο τόσο για το σώμα και την υγεία όσο και για τους πιο ανοιχτόμυαλους, μπορεί να μπλοκάρει πολλές πνευματικές ικανότητες – ιδιότητες της ψυχής και της συνειδήσεως!

Αν δεις κάποιον με σκουλαρίκι σε αυτό το σημείο, δες τι μπορεί να σημαίνει!

Πως να εκπαιδεύσετε τις 5 αισθήσεις σας!