in ,

Πως να κάνετε τον καφέ σας δυναμίτη? Το μυστικό είναι στο ΒΟΥΤΥΡΟ!

Βάλτε βούτυρο στον καφέ, όπως συνιστούν οι διάσημοι welness experts των Η.Π.Α
Δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε το πρωί και θέλετε κάτι που να σας τονώνει και ταυτόχρονα να σας βοηθάει στο αδυνάτισμα; Η νέα μόδα για καφέ που σας ξυπνάει και σας βοηθάει να χάσετε βάρος είναι το… βούτυρο.Σύμφωνα λοιπόν με τον Dave Asprey αν βάλετε έως και 80 γραμμάρια βουτύρου στον καφέ σας θα δείτε πως θα κρατήσετε τα επίπεδα της ενέργειά σας για 6 ώρες τουλάχιστον, θα βελτιώσετε την γνωστική σας ικανότητα και θα βοηθήσετε την περιφέρειά σας να χάσει πόντους!

O Dave Asprey υποστηρίζει ότι ανακάλυψε τις ιδιότητες του βουτύρου στο Θιβέτ ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το βούτυρο έχει υψηλά κορεσμένα λίπη, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να αυξήσει την χοληστερόλη στο αίμα και κατά συνέπεια να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με μελέτη του 2010 που έγινε σε νοσοκομείο της Καλιφόρνιας δεν υπάρχει δεν υπάρχει καμία διαφορά στον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων σε ανθρώπους που καταναλώνουν μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών.

Οπως εξηγεί ο Ντέιβ Ασπρει, εμπνευστής αυτής της νέας μόδας στον καφέ, η κανονική καφεΐνη δίνει ένα πρώτο ξύπνημα ωστόσο δεν κρατάει πολύ. Αντίθετα οι κόκκοι καφέ, χαμηλοί σε τοξίνες, σε συνδυασμό με λάδι MCT (ένα μείγμα από λάδι καρύδας και φοινικέλαιο) έχουν υγιή λίπη και σας κρατούν για ώρες. Ταυτόχρονα τα έλαια MCT αφομοιώνονται ταχύτερα από ό,τι άλλες λιπαρές ουσίες, έτσι ώστε να αυξάνουν την ενέργεια και να προάγουν την απώλεια βάρους.

Οταν ανακατεύετε καφέ με χαμηλές τοξίνες, βούτυρο και λάδι MCT παίρνετε τις ουσίες που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να ξυπνήσει μαζί με αρκετά ιχνοστοιχεία, αφήνοντας απ’ έξω τα αρνητικά του καφέ.
Ο Ασπρει επιμένει στο ανάλατο οικολογικό βούτυρο, επειδή «υπάρχουν πολλά φλεγμονώδη συστατικά στο κανονικό βούτυρο»

Η πρακτική του βούτυρου στον καφέ, δεν είναι καινούργια. Για γενιές, οι Θιβετιανοί βάζουν στο τσάι τους βούτυρο από το γάλα των Γιάκ. Στην πραγματικότητα, από εκεί ήρθε και η ιδέα του Ασπρει, όταν έβαλε βούτυρο στο τσάι του κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Θιβέτ πριν από τρία χρόνια.
Οσο για τη γεύση, ο ίδιος επισημαίνει ότι είναι «ο πιο κρεμώδης latte που δοκίμασα ποτέ»

Τροφές βοηθοί για τις εξετάσεις

Συνταγή: Γάλα καρύδας με κουρκουμά και τζίντζερ για καλύτερη πέψη και ξεκούραστο ύπνο