in ,

Πόσο μικροί είμαστε… Μια ματιά στο διάστημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 2003 το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble πήρε εικόνες από το διάστημα που θεωρήθηκαν ιστορικές, δείχνοντάς μας τη θέση μας μέσα στο διαστημικό χωροχρόνο.Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble άλλαξε για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε το σύμπαν

Το ΧΑΜΠΛ είναι ένα κατοπτρικό τηλεσκόπιο σε τροχιά περίπου 500 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. Απαλλαγμένο από τους ενοχλητικούς κυματισμούς της ατμόσφαιρας στέλνει εξαιρετικά καθαρές εικόνες ουρανίων σωμάτων.
Το κύριο Κάτοπτρό του έχει διάμετρο πάνω από 2 μέτρα. Στον εξοπλισμό του τηλεσκοπίου περιλαμβάνεται μία ολόκληρη σειρά ψηφιακών φωτοανιχνευτών από το υπέρυθρο έως το υπεριώδες φως.
Τέθηκε σε τροχιά από Διαστημικό Λεωφορείο τον Απρίλιο του ’90 και επισκευάστηκε σε τροχιά το Νοέμβριο του ’93.

Την πιο μακρινή ματιά στο σύμπαν που έχει ρίξει ποτέ ο άνθρωπος μας χάρισε το «Χαμπλ» της NASA, καθώς οι αστρονόμοι δημιούργησαν μια νέα συνθετική φωτογραφία συνενώνοντας περισσότερες από 2.000 εικόνες που, επί μια δεκαετία, είχε τραβήξει το διαστημικό τηλεσκόπιο.

Δείτε το Βίντεο που ακολουθεί και αναθεωρήστε το μέγεθος του πλανήτη! Σκεφτείτε το πόσο μικροί είμαστε σε σχέση με το αχανές σύμπαν και τους γαλαξίες που εμπεριέχει!

 

 

Εμπιστεύσου τον Ανώτερο Αγγελικό σου Εαυτό

Ένα άρθρο για την αφύπνιση..