in

Τα μπλε μάτια προέρχονται από έναν μοναδικό Πρόγονο πριν από χιλιάδες χρόνια

Γενετιστές ανακάλυψαν ότι το ποσοστό μεγαλύτερο του 99,5% των ατόμων με μπλε μάτια που συμμετείχαν σε έρευνα έχουν την ίδια μικρή αλλοίωση στο καθοριστικό για το χρώμα της ίριδας γονίδιο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η αλλοίωση προήλθε από ένα και μόνο άτομο, που όπως φαίνεται είναι ο πρόγονος όλων των ανθρώπων με γαλάζια μάτια στον πλανήτη!

Σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή Χανς Εϊμπεργκ και των συναδέλφων του από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, δεν είναι σαφές πότε ακριβώς προέκυψε η γενετική αλλοίωση, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό να έγινε πριν από περίπου 10.000 χρόνια, όταν άρχισε η ταχύτατη εξάπλωση των πληθυσμών στην Ευρώπη.

«Η ρίζα της αλλοίωσης που ευθύνεται για τη δημιουργία των μπλε ματιών είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Μαύρης Θάλασσας.

Εκεί έφθασε μεγάλο μεταναστευτικό κύμα αγροτών τη Νεολιθική Εποχή» σημειώνουν οι ερευνητές σε άρθρο τους στην επιθεώρηση «Human Genetics».

Το «αναμενόμενο» χρώμα ματιών είναι το καστανό, λόγω της μελανίνης.

Ωστόσο στον ευρωπαϊκό Βορρά η αλλοίωση στο γονίδιο OCA2 εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης στην ίριδα των ματιών, με αποτέλεσμα να γεννιούνται άνθρωποι με μπλε μάτια

Τὸ ἑλληνικὸ σύστημα ἐνεργειακῶν κέντρων: τὰ Μέρη τῆς Ψυχῆς

Αυτό είναι το πιο φρικιαστικό μέρος στο ορατό σύμπαν μας..Τι συνέβη εκεί πέρα???