in

Τα όνειρα μας, εκπαιδεύοντας τον εαυτό μας για θαύματα

Τα όνειρα είναι όνειρα δεν γίνεται να τα χωρίσουμε σε κατηγορίες μπορούμε όμως να τα κατατάξουμε ως προς την διαύγεια-αληθοφάνεια τους.

1.Απληροφόρητα: Τα όνειρα που δεν θυμόμαστε τίποτα.

2.Αμυδρά: Τα όνειρα που αφήνουν ασαφή και πολύ αμυδρές εικόνες που ξεχνιούνται γρήγορα.

3.Ήμι-γνωρίζων: Τα όνειρα που θυμάσαι και σου αφήνουν κάποιες εικόνες.

4.Ήμι-διαυγή: Τα έντονα όνειρα που μπορείς να αλλάζεις και την ροή τους, έστω λίγο.

5.Διαυγή: Η ζωντάνια του ονείρου σε στιγματίζει και τα αλλάζεις όπως θες αν και μπορείς.

6.Ύπερ-διαυγή: H αληθοφάνεια του ονείρου με του κόσμου είναι ολόιδιες,μπορείς να ζήσεις μια πραγματικότητα όπως στην ταινία matrix. Μπορείς να ζήσεις ότι περιπέτεια θες και σου μένει εμπειρία και γνώση σαν να τα έζησες. Μπορείς να φας ότι γεύματα θες, να ζήσεις και εξασκηθείς σε ότι θες, όπως ακριβώς στο matrix. Μπορείς να θεραπεύσεις πράγματα στον εαυτό σου σωματικώς και ψυχικός, μπορείς να μιλήσεις με το υποσυνείδητο σου και να ανακαλύψεις κρυφές πτυχές του εαυτού σου.

7.θεώ-διαυγή: Το όνειρο είναι πιο αληθινό από την πραγματικότητα, ακόμα και οι αισθήσεις σου,αφή, γεύση, όραση,ακοή. Η εμπειρία σε στιγματίζει για πάντα και κατανοείς βιωματικά την ψευτιά του κόσμου αυτού και με τον καιρό τις μυστικές λειτουργίες του, και μπορείς να βιώσεις ότι εμπειρία θες σε σημείο που η ζωντάνια του να σε φτάσει στην έκσταση. Μπορείς να εξασκήσεις τον εαυτό σου στο σημείο που να μπορείς να κάνεις ακόμη και θαύματα στον κανονικό κόσμο,γιατί βασική κβαντική ύλη ονειρόκοσμου και πραγματικότητας είναι ίδια! απλά διαφέρουν ως προς την πυκνότητα. Να περπατάς στη θάλασσα, να πετάς κτλ. Θεωρία και επεξήγηση,τι και πως στο δεύτερο μέρος. Λέγεται θεώ-διαυγή γιατί στον ονειρόκοσμο εσύ είσαι ο θεός, είσαι σαν θεός κάνεις ότι θες σαν θεός και κατανοείς την πλαστότητα του κόσμου αυτού, και τότε μπορείς να κατανοήσεις και την παραβολή του Πλάτωνα με την σπηλιά. Πόσο ξένος είσαι εδώ, και τι μπορείς να κάνεις εδώ!

Τα 5.διαυγή όνειρα λέγονται στα αγγλικά Lucid dreams, υπάρχει αρκετή βιβλιογραφία για τα lucid dreams στα αγγλικά δεν είναι κάποιο μυστικό, για λόγους συντομίας δεν θα λέω διαυγή όνειρα ή Lucid dremas αλλά LD. Τα όνειρα LD και ύπερ-LD είναι όταν ξυπνάς μέσα στο όνειρο σου, όταν κάνεις τον μισό εγκέφαλο να κοιμάται και ο άλλος να είναι τελείως ξύπνιος. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με το να αλλάξουμε το μοτίβο του εγκεφάλου μας. Οι ενώσεις των εγκεφαλικών νευρώνων είναι ενωμένες με διαφορετικό τρόπο στον φιλόλογο στον μηχανολόγο στον ζωγράφο στον στρατιώτη κτλ έτσι όπως έχουμε επαγγέλματα διαφορετικά έτσι έχουμε και διαφορετικά μοτίβα-συνδεσμολογίες εγκεφάλων, τα οποία αλλάζουν βάση της κοσμοθεωρίας μας και της νοητική μας δράσης .Έτσι και αυτός που θέλει να το καταφέρνει τόσο αληθινά όνειρα πρέπει να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο μοτίβο των νευρώνων του. Για αυτό το σκοπό υπάρχουν διάφορες απλές ασκήσεις και βασικοί κανόνες, οι οποίοι είναι προς το τέλος της ανάρτησης. Ο εγκέφαλος διαμορφώνεται και αλλάζει πολύ εύκολα σε όλες τις ηλικίες δεν παίζει ρόλο η ηλικία στην κατάκτηση τέτοιων ονείρων.

Σε γενικές γραμμές όταν βλέπουμε ένα όνειρο και εμείς θέλουμε να δούμε την συνέχεια αλλά τελικά ξυπνήσαμε, οφείλετε στο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του εγκεφάλου τελικά ξύπνησε εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε με ασκήσεις και τεχνοτροπίες ένα μοτίβο νευρώνων που να το παθαίνουμε αυτό να μην ξυπνάμε στο ξύπνιο μας αλλά στο όνειρο μας!Για αρχή απαιτείτε μια καλή θεωρία και μια γενίκευση ώστε να έχουμε λίγο πιο διευρυμένο νου γύρω από τα όνειρα.

2

Σε ένα βράδυ βλέπουμε περίπου 4 με 6 όνειρα όταν είμαστε σε φάση REM οπότε έχουμε 4-6 φάσεις REM όσα είναι τα REM τόσα είναι και τα όνειρα. REM σημαίνει rapid eye movement γιατί όταν βλέπουμε όνειρα ο οργανισμός πάει και κλείνει τις εντολές στα νεύρα για να μην κουνιόμαστε εκτός από τα μάτια που τρεμοπαίζουν όταν βλέπουμε όνειρο,αλλιώς θα κάναμε στο τις κινήσεις που κάνουμε και στον ύπνο μας όταν βλέπουμε όνειρα. Κάποιες φορές μπορεί να κινηθούμε στον ύπνο ακούσια αυτό επειδή ο οργανισμός δεν έκλεισε τελείως τα νεύρα που δίνουν εντολές στα νεύρα της κίνησης. ΝRΕΜ σημαίνει non rapid eye movement δηλαδή τα μάτι δεν κινούνται είναι ακίνητα και δεν βλέπουμε όνειρα, απλά ανανεώνεται-αναδομείται το σώμα μας. Πριν μπούμε σε φάση REM ο οργανισμός κάνει μια τεράστια βουτιά θα λέγαμε, δηλαδή αρχίζει και επιβραδύνει τις εγκεφαλικές συχνότητες πριν μπει σε REM και όταν τελειώσει το όνειρο ξανά ανεβάζει τις συχνότητες-παλμούς εγκέφαλος μέχρι να ξαναμπεί σε κατάσταση REM. Κάθε επόμενο REM(τότε βλέπουμε όνειρα) έχει μεγαλύτερη διάρκεια από το προηγούμενο REM, π,χ, το πρώτο όνειρο(REM-κατάσταση) το όνειρο διαρκεί 1-3 λεπτά το επόμενο 5-10 και το τελευταίο έχει διάρκεια περίπου 40-60 λεπτά. Οπότε σε 8 ώρες ύπνου έχουμε δει-βιώσει 100 λεπτά όνειρα χωρισμένα σε 5 κομμάτια-REM όπου κάθε επόμενο REM έχει μεγαλύτερη διάρκεια από το προηγούμενο. Τα πιο έντονα όνειρα τα βλέπουμε τις 2-3 τελευταίες ώρες πριν ξυπνήσουμε. Βέβαια ανάλογα την ηλικία απαιτείτε και η ανάλογη ώρα ύπνου.

3

Για τα όνειρα υπάρχουν δεκάδες θεωρίες που όλες έχουν δικαίωμα αποδοχής και δόση λογικής, κανείς δεν έχει όμως απόλυτο δίκιο γιατί είναι τόσο πολύπλευρο το θέμα που ακόμα δεν έχει δοθεί πλήρης επεξήγηση για την ύπαρξη και λειτουργία των ονείρων,δεν έχουν ανακαλυφθεί οι απαντήσεις ακόμα και το λόγο που η φύση μας προίκισε με την δυνατότητα να βλέπουμε όνειρα.Μερικές καλές θεωρίες:

1) είναι ότι τα όνειρα είναι ασυνάρτητα σκουπίδια που ο εγκέφαλος πρέπει να τα ανασυγκροτήσει για να κρατήσει σε καλά επίπεδα την μνήμη του.

2)Ότι τα όνειρα είναι απαραίτητα για να βλέπουμε την κατάσταση του εσωτερικού μας κόσμου.

3)Για να εκφράζει το ζώο μέσα μας τις ασυνείδητες ορμές του, που θα απαγορεύαμε στον εαυτό μας να κάνουμε, επειδή δεν θα ήταν αποδεκτές.

Ενώ έχουμε καλές θεωρίες δεν έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ ώστε να καταλάβουμε γιατί στα όνειρα βλέπουμε ασαφής εικόνες,αλλόκοτα σκηνικά,μια μίξη ντελίριου και ανίας, αν αυτά τα βλέπαμε στο ξύπνιο μας δεν θα διαφέραμε από έναν σχιζοφρενή! Όσο για τους σχιζοφρενείς θα τολμούσα να πω πως οι σχιζοφρενείς δεν είναι τρελοί απλά είναι ταυτόχρονα σε δύο πραγματικότητες, οι περισσότεροι σχιζοφρενής έχουν ένα κοινό,κακοποιημένα παιδικά χρόνια ή απόρριψη από τους θεούς τους δηλαδή τους γονείς τους. Έτσι σχίζονται τα φρένα της λογικής και ζούνε άλλες πραγματικότητες οι οποίες είναι ψεύτικες στην πραγματικότητα, τα ενδογενή παραισθησιογόνα που παράγουν(ΌΛΟΙ οι άνθρωποι) οι σχιζοφρενής έχουν μια διαφορετική χημεία στο μυαλό τους,σκέψεις εμμονές θαμμένες ανασφάλειες ή φοβίες κτλ παίρνουν σάρκα και οστά για αυτούς. Μερικά βιβλία αναφέρονται στην παρακάτω εικόνα πάνω δεξιά, μπορούν να αναζητηθούν στο www.amazon.com

4 (1)f

Οι εφιάλτες και ο χειρισμός των LD και των ύπερ-LD ονείρων

Τα όνειρα είναι σαν τα καράβια δεν έχουν φρένο πρέπει εσύ να κρατάς τον έλεγχο γιατί αλλιώς θα συνεχίσουν αλλά δεν θα είσαι εσύ ο σκηνοθέτης. Όταν δεις ότι χάνεις τον έλεγχο του ονείρου μένε προσηλωμένος στις αισθήσεις όχι σε αυτά που βλέπεις, οι αισθήσεις όπως η αφή, οσμή ακοή σε κρατούν στο όνειρο σαν σκηνοθέτη. Αν τρέχεις, τρέχε αλλά εστιάσου στα βήματα σου στο θόρυβο που κάνουν. Στις εικόνες που βλέπεις μέσα στο όνειρο θα εστιάζεσαι ΜΟΝΟ όταν βλέπεις ότι το όνειρο χάνεται σβήνεται τελειώνει, θα ξυπνήσεις, είναι η ώρα να ξυπνήσεις, τότε εστιάζεσαι στις εικόνες και όχι στις αισθήσεις.

*Στα όνειρα αυτά εσύ ελέγχεις την ροή και την εξέλιξη του ονείρου, όταν χάνεις τον έλεγχο του ονείρου εστιάσου στις αισθήσεις όπως αφή, ή βλέπε τον εαυτό σου στους καθρέπτες έτσι ξανά παίρνεις τον έλεγχο.

*Οι εφιάλτες είναι προειδοποιήσεις, το υποσυνείδητο προσπαθεί να σου πει κάτι, συνήθως είναι η υλοποίηση κάποιου θαμμένου φόβου που έχεις ή έθαψες ή δεν αντιμετωπίζεις. Η μπορεί να είναι κάποια ανασφάλεια για εσένα τον εαυτό σου το μέλλον σου ή τα παιδιά σου όταν βλέπεις ότι πέφτεις ή χάνεσαι σε ένα κενό. Ο εφιάλτης είναι συνήθως μια παραβολική κατάσταση του εσωτερικού σου κόσμου ή της κατάστασης που διατρέχεις είτε το γνωρίζεις είτε όχι. Η αρρώστια όπως και η χρήση ναρκωτικών ουσιών μπορούν να προκαλέσουν εφιάλτη. Όμως να ξέρεις είναι ένα απλό όνειρο και τίποτα άλλο, και πως αν μπορέσεις να αλλάξεις την ροή του σε καλό όνειρο τότε μπορείς να προκαλέσεις ένα LD όνειρο.

*Στα ύπερ-LD όνειρα, οι άνθρωποι που συναντάς και βλέπεις είναι πτυχές του εαυτού σου, αν εσύ π,χ, για πλάκα βρίζεις τους περαστικούς, τους δείρεις και άλλα διάφορα κακά πράγματα, είναι σαν να το κάνεις στον εαυτό σου, παρ όλο που αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι διαφορετικοί γιατί παίζουν ρόλους δεν παύει να σημαίνει ότι δεν είναι δικές σου πτυχές του εαυτού σου. Όταν εσύ τους κακομεταχειριστείς αυτοί θα το πάρουν σαν εντολή να σου φερθούν και αυτοί έτσι στο μέλλον και να εξελιχθεί ένας άσχημος εφιάλτης, βέβαια εάν επιμένεις θα νικήσεις όσο έχεις τον ελέγχο του ονείρου, εσύ είσαι ο θεός εκεί μέσα. Όμως είναι άσκοπο να σπαταλήσεις έτσι την σπάνια εμπειρία του ύπερ-LD ονείρου σου. Ενώ μπορείς να μιλήσεις και ζητήσεις από τους ανθρώπους να σε οδηγήσουν σε κάποιο σοφό και να μιλήσεις που αυτός ο σοφός είναι πάλι ο εαυτό σου ο οποίος έχει θαμμένες γνώσεις που συνειδητά δεν ξέρεις η να σου πει τις κουβέντες που χρειάζεσαι. Ή τέλος πάντων να ζητήσεις να ζήσεις μια εμπειρία μια περιπέτεια.

Γιατί κάποιος να θέλει να δεί ή να επιδιώξει LD και ύπερ-LD όνειρα;

Βάση κάποιας μεγάλης μελέτης που είχα διάβασει μόνο το 30% των ανθρώπων έχουν δει ένα LD όνειρο, το οποίο είναι ένα τρομερά αληθινό όνειρο που σαν εμπειρία θα το συζητάς για μέρες. Το ύπερ-LD είναι τόσο αληθινό που δεν διαφέρει από την πραγματικότητα. Είτε είσαι σπίτι είτε στη δουλεία το ίδιο αληθινές είναι αυτές οι καταστάσεις, έτσι είναι και αυτά τα όνειρα, τα οποία δεν επιτυγχάνονται χωρίς συνεχές έντονη προσωπική προσπάθεια.Για ποίο λόγο κάποιος να τα επιδιώξει;

1)Για διασκέδαση να ζήσει εμπειρίες π,χ, γιατί πας σε ένα λούνα παρκ; ή κατάδυση,

2)Για να δυναμώσει ο χαρακτήρας,να αποκτήσεις εμπειρίες που θα σε κάνουν δυνατό και έτοιμο για καταστάσεις αυτής της σκληρής ζωής όπως το να αντιμετωπίσεις ξυλοδαρμό και να μάθεις να αμύνεσαι καλύτερα, να αντιμετωπίσεις ένα χωρισμό, πόνο ψυχολογικό, έξωση, πόλεμο, μέχρι και επιβίωση σε ζούγκλα,σε μετά πυρηνική εποχή ακόμη και από ζόμπι ότι θες εσύ, και σεξ ή επικίνδυνα σπορ που δεν θα τόλμαγες να κάνεις. Στην ταινία Inception αυτό έδειχνα υπέρ-LD όνειρα, άσχετα αν παρουσιάστηκε σαν ταινία φαντασίας.

3)Εάν θες νέες ιδέες ή αχαλίνωτη φαντασία να δεις και να πάρεις για πράγματα που θες να σχεδιάσεις, κατασκευάσεις ή να συνθέσεις μουσική. Σε κατάσταση ονείρου οι πνευματικές ικανότητες οξύνονται σε τρομακτικό βαθμό θα έλεγα. Δεν σας έχει τύχει να δείτε στον ύπνο σας απίστευτα μέρη η να έχετε ακούσει μελωδίες που να λες έτσι και αυτά μπορούσα να τα μεταφέρω εδώ, αλλά κρίμα είναι ένα όνειρο. Είναι όνειρο, αλλά αν σου γίνει βίωμα απομνημονεύεται και μπορείς να το μεταφέρεις. Αυτό έκανε και στην ουσία ο Nicola Tesla.

4)Να ξανά βιώσεις καταστάσεις ευτυχισμένες ή να ξαναδείς όνειρα που είχες δει.

5)Ένας τρόπος ξεκούρασης και διαφυγής, μπορεί η ρουτίνα να σε βασανίζει, ή η μοναξιά της φυλακής να σε τρώει ψυχολογικά σαν σαράκι.

6)Μπορείς να μιλήσεις με το υποσυνείδητό σου, π,χ, να σου εμφανιστεί σαν φιλόσοφος, και να ανακαλύψεις κρυφές πτυχές σου.

7)Μπορείς να βιώνεις όνειρα συγκεκριμένα καθοδηγούμενος από ψυχολόγο και να επιλύσεις ψυχολογικά προβλήματα, να αντιμετωπίσεις ψυχολογικά τραύματα, προβλήματα, φοβίες και να τα ξεπεράσεις.

8)Να βελτιωθείς στο αντικείμενο σου, στο επάγγελμα σου βιώνοντας καταστάσεις και πράγματα έτσι όπως εσύ θα ορίζεις, με αποτέλεσμα να ξυπνάς πιο έμπειρος. Είτε είναι πολεμικές τέχνες είτε ζωγραφική είτε μαθηματικά είτε στο να χειρίζεσαι όπλα που δεν έχεις πιάσει καν. Ότι θες. Δεν υπάρχουν οι δεκάδες περιορισμοί του χονδροειδεί φυσικού κόσμου στον κόσμο των ονείρων.

9)Να αποκτήσεις θάρρος στη συμπεριφορά σου, πολλές φορές η ζωή τα δίνει όλα τόσο απλόχερα που το μόνο που ζητάει είναι θάρρος, ίσως και λίγο θράσος να διεκδικήσεις, το να ζήσεις επανειλημμένες φορές δύσκολες κοινωνικές συναναστροφές για εσένα σε εξομοίωση θα μπορούσε να φανεί μεγάλη βοήθεια. Αν αυτό το έκανε η μάζα θα γέμιζε η κοινωνία με δυναμικούς ανθρώπους που να δρουν και να συνεισφέρουν πολύτιμο έργο και για αυτούς και για την κοινωνία.

10)Να ζήσεις φουτουριστικά μέρη, να ζήσεις την φαντασία σου!

Στην ουσία, ο υποσυνείδητος νους έχει συλλέξει κάθε πληροφορία για τα πάντα από ταινίες από εμπειρίες από βιβλία που μονάχα μόνο ξεφύλλισες, συλλέγει όλες τις πληροφορίες και η συνείδηση δημιουργεί τον ανάλογο ονειρόκοσμο που θες και βιώνεις μια εναλλακτική πραγματικότητα. Εσύ μπορεί να έχεις δει ταινίες πως χειρίζονται όπλα. η πολεμούν, όμως το υποσυνείδητο δεν τα ξεχνάει ούτε λεπτομέρεια δεν ξεχνάει, και αν εστιαστείς στο να μάθεις κάτι συγκεκριμένο το υποσυνείδητο μαζεύει τις πληροφορίες και τις δίνει με διάφορες μορφές μαθημάτων σε κατάσταση ύπερ-LD όνειρου, όπου έχεις τον έλεγχο. Κάτι παρόμοιο όπως στη ταινία Matrix 1 με την διαφορά ότι αυτοί είχαν ανάλογη τεχνολογία.

7

Αϋπνίες, και πως διαπιστώνουμε αν κοιμόμαστε ή όχι.

Μην κάθεσαι στο κρεβάτι να κοιμηθείς εάν είδη προσπαθείς να κοιμηθείς εδώ και 30-40 λεπτά, για κάποιο λόγο έχεις ένταση μέσα σου και ο εγκέφαλος δεν χαμηλώνει τους παλμούς του. Σήκω και κάνε δουλειές να εκτονωθεί αυτή η ενέργεια και μετά από 40-50 λεπτά ξανά δοκίμασε να ξαπλώσεις να κοιμηθείς. Αν πάλι επιμένεις να θες να κοιμηθείς υπάρχουν δύο τεχνικές η μία είναι να μετράς αργά και αντίστροφα ανά δύο δευτερόλεπτα. Η άλλη τεχνική είναι να οραματιστείς και να κρατάς σταθερά ένα απαλό γαλάζιο στο μυαλό σου νοητικός ή ένα χρώμα που σε γαληνεύει, κράτα το και βλέπε το όσο πιο πολύ μπορείς.

Αφού κάποιος τα καταφέρει να βλέπει τόσο ζωντανά όνειρα ενδέχεται να μπερδεύει τις πραγματικότητες, ή να δει LD ή ύπερ-LD μέσα σε ένα άλλο όνειρο LD, και να νομίζει πως έχει ξυπνήσει και να κάνει μπάνιο να τρώει πρωινό και να ετοιμάζεται να πάει στη δουλεία και όλο αυτό να είναι ένα όνειρο, μετά να ξυπνήσει και τελικά να μην έχει ξυπνήσει και να το ξανά πάθει.

Υπάρχουν στιγμές που δημιουργούνται όνειρα μέσα σε άλλα όνειρα που πολλές φορές εμείς δεν το θυμόμαστε καν, όταν όμως βλέπουμε τόσο ζωντανά όνειρα όχι μόνο θα το θυμόμαστε αλλά και θα το ζούμε. Αλλά θα υπάρχουν και στιγμές που θα είσαι ξύπνιος και θα νομίζεις ότι κοιμάσαι, θα μπερδεύεσαι. Για αυτό υπάρχουν κάποια τεστ π,χ, κλείσε μύτη και στόμα δες μπορείς να αναπνεύσεις; στα όνειρα και αναπνέεις και ΔΕΝ σκάς αν δεν πάρεις αέρα. Ο άλλος τρόπος είναι να δεις αν μπορείς να πετάξεις. via

Κορυφαίος ψυχίατρος του κόσμου αποκαλύπτει 22 κανόνες που θα αλλάξουν την ζωή σας ολοκληρωτικά

«Γεννηθήκαμε άρχοντες. Φοβερή γη και ευθύνη»: Γράμμα του Νίκου Καζαντζάκη προς όλους τους Έλληνες