in

Τα 10 SOS για μια ευτυχισμένη ζωή

Έχω ερωτηθεί πολλές φορές από πολλούς φίλους και γνωστούς: Τι μπορώ να κάνω για να έχω μια ευτυχισμένη ζωή; Η αλήθεια είναι πως όλοι μας θέλουμε να απολαμβάνουμε μια ευτυχισμένη ζωή. Θέλουμε να περνάμε ποιοτικό χρόνο δίπλα σε αυτούς που αγαπάμε αλλά και να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους εαυτούς μας. Συνήθως δεν το καταφέρνουμε αφού η έλλειψη οργάνωσης, η ταχύτητα της καθημερινότητας, η δύναμη της θέλησης που δεν μετουσιώνεται σε αλλαγή της ζωής μας αλλά και η προσκόλληση της σκέψης μας σε παρελθοντικές εποχές και όχι στο παρόν μας φράζουν το δρόμο προς την ευτυχία.

Με τα δέκα απλά σημεία που θα αναφέρω παρακάτω δημιουργούνται οι κατάλληλες προθέσεις για να σας κάνουν να σκεφτείτε πιο θετικά την ζωή σας αλλά και να σας βοηθήσουν να οργανώσετε την κάθε μέρα σας.

  • Εκφράστε την αγάπη σας. Πείτε στους φίλους σας και την οικογένειά σας πόσο πολύ τους αγαπάτε, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Χαρίστε τους το πιο όμορφο χαμόγελό σας.
  • Νιώστε καλά με αυτά που έχετε. Αποτιμήστε θετικά κάθε ένα από τα πράγματα που έχετε, χωρίς να παθαίνετε εμμονή για το τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε περισσότερα. Δείξτε πρώτα υπομονή και μετά επιμονή για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε. Δείτε την ζωή σας ως δώρο και γίνετε ευτυχισμένοι.
  • Θυμηθείτε πως για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μια λύση.
  • Αφιερώστε περισσότερο χρόνο σε ότι σας προκαλεί ευχαρίστηση. Το να ζείτε βιαστικά δε θα σας βοηθήσει να είστε συνεπείς στο ραντεβού με την ίδια σας την ζωή. Κάντε μια λίστα με όλες τις ώρες που περνάτε στην δουλειά σας, με την οικογένεια σας, τους φίλους σας και το χρόνο που περνάτε με τον εαυτό σας. Στη συνέχεια αξιοποιείστε τα αποτελέσματα της λίστας και φροντίστε να εξισορροπήσετε, με πιο ανθρώπινα κριτήρια, τον χρόνο σας μεταξύ αυτών των δραστηριοτήτων.
  • Σταματήστε αμέσως να ρίχνετε το φταίξιμο στον εαυτό σας ή στους άλλους. Για κάθε λάθος που γίνεται δεν ωφελεί να μοιράζουμε ευθύνες. Φροντίστε να συνεργαστείτε με τους γύρω σας και να βρείτε λύση. Όλοι μας κάνουμε λάθη. Είναι και αυτός ένας τρόπος να μαθαίνουμε.
  • Μην γεμίζετε τις αποσκευές της ζωής σας με περιττά πράγματα. Πικρία, θυμό, απογοήτευση, φθόνο, υλικά αντικείμενα που δεν σας χρειάζονται. Εάν κατά τη διάρκεια της ζωής σας πληγωθείτε από κάποιο πρόσωπο μην το κουβαλάτε στο παρόν και το μέλλον σας. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να νιώθετε πληγωμένοι στο τώρα και στο αύριο.
  • Βρείτε την ομορφιά της ζωής μέσα στα πράγματα που κάνετε. Δώστε ότι καλύτερο υπάρχει μέσα σας σε κάθε ένα από τα πράγματα που κάνετε. Αγαπά αυτό που κάνεις για να γεμίσει η ζωή σου με αγάπη.
  • Θυμηθείτε πως ο διπλανός σας (ο όποιος διπλανός σας) έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με εσάς.
  • Σεβαστείτε τα δικαιώματα των άλλων. Είναι ο βασικότερος τρόπος να κάνετε πράξη το »αγαπάτε αλλήλους».
    Αναπτύξτε τις αρετές σας. Κάθε ανθρώπινο ον φέρει μέσα του πολλές αρετές.
  • Ενθαρρύνετε την εσωτερική σας δύναμη, την εσωτερική σας ειρήνη, την υπομονή σας, τη χαρά, την ευγένεια, την ταπεινότητα, την ευγνωμοσύνη και τόσα μα τόσα άλλα που κάνουν τον καθένα μας ξεχωριστό.
    Υπάρχουν πόρτες που ανοίγουν μόνο μια φορά στη ζωή μας.
  • Επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που προκύπτουν στην ζωή σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η κάθε στιγμή στην ζωή μας μπορεί να κρύβει μια ευκαιρία για εμάς. Το σημαντικό είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να ακολουθούμε το ένστικτό μας.
    Πηγή:tokleidi.com

Πρέπει να ζούμε σαν να πρόκειται να πεθάνουμε αύριο
και να μελετάμε σαν να πρόκειται να ζήσουμε για πάντα.
Μαχάτμα Γκάντι

Το ταχύτερο ψυχολογικό τεστ! Τι βλέπετε σε αυτή την φωτογραφία ; Δείτε την απάντηση!

Tι πρέπει να κάνουμε όταν οι άλλοι μας μειώνουν;