in

Τι ακριβώς είναι η αστρική προβολή? Πρόκειται για μύθο ή για κάτι που μπορεί να υφίσταται?

Τι είναι άραγε η αστρική προβολή; Δημιούργημα της φαντασίας, παιχνίδι του εγκεφάλου ή μία εναλλακτική προσέγγιση της πραγματικότητας;

Ένα ερώτημα που απασχολεί όχι μόνο εκείνους που έχουν αστρική προβολή (εκούσια ή ακούσια), αλλά και όλους τους άλλους που προσπαθούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει με τη συνείδηση και το νου. Ο πλέον κατάλληλος οργανισμός για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είναι η Διεθνής Ακαδημία Συνείδησης *.

Το pyles.tv και η Όλγα Τάντου, επικοινώνησαν με το Διευθυντή του Τμήματος στη Νέα Υόρκη (που θεωρείται ένα από τα πιο οργανωμένα και πολλά υποσχόμενο τμήμα του οργανισμού), David Lindsay, ο οποίος μας απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα που σχετίζονται με το παράξενο φαινόμενο της αστρικής προβολής.

Τι είναι η αστρική προβολή?

David Lindsay : Η αστρική προβολή, είναι μία “εξωσωματική εμπειρία”. Με όσο γίνεται πιο ακριβή τρόπο θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι ενοούμε εξωσωματική εμπειρία. Είναι η κατάσταση κατά την οποία το μη φυσικό μας σώμα, η “συνείδηση”, η “ψυχή” κατά άλλους, αποχωρίζεται από το υλικό σώμα μας.

Έτσι, πολλοί άνθρωποι στην ψυχολογία θεωρούν για παράδειγμα ότι συνδέεται με την ψευδαίσθηση στην οποία βρίσκονται άνθρωποι, που όταν ήταν παιδιά μπορεί να είχαν ένα τραύμα, και πιστεύουν ότι αποχωρίστηκαν από το φυσικό σώμα γιατί ήταν πολύ οδυνηρό για αυτούς να βρίσκονται σε συνθήκες όπως είναι η βία με τους γονείς τους, ή κάτι τέτοιο.

Αλλά αυτό που μπορούμε να δούμε μέσω πειραμάτων, με τα άτομα που είχαν εξωσωματικές εμπειρίες, είναι ότι πρόκειται για κάτι που συμβαίνει σε ένα μη φυσικό σώμα που έχουμε, και μοιάζει να είναι αυτό το σώμα που χρησιμοποιούμε αφού επέλθει ο βιολογικός θάνατος.

Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο προφανή ευρήματα που μπορούμε να έχουμε μέσω των πειραμάτων με τα άτομα που είχαν εξωσωματικές εμπειρίες.

Με λίγα λόγια, είναι ο αποχωρισμός της συνείδησης του ατόμου από το φυσικό σώμα χρησιμοποιώντας ένα άλλο σώμα που διαθέτει.
Ποιοί είναι οι βασικοί τύποι εξωσωματικών εμπειριών ?

David Lindsay: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες εξωσωματικών εμπειριών. Οι πιο συνηθισμένες μέχρι τώρα είναι αυτές που δίνουν μία αίσθηση ταξιδιού ή χαλάρωσης, όπου μπορεί να πετάμε πάνω από ένα τοπίο, τον ωκεανό ή κάτι τέτοιο. Αλλά υπάρχουν και άλλα είδη.

Μερικές φορές μπορούμε να έχουμε εξωσωματικές εμπειρίες που είναι αποτέλεσμα εκπαίδευσης και πηγαίνοντας σε μία αίθουσα να βρούμε πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν με πολύ πρακτικό τρόπο στη ζωή μας. Και υπάρχουν επιπλέον και πολλές άλλες.

Για παράδειγμα, στον οργανισμό υπάρχουν περιπτώσεις όπου βοηθάμε κάποιον ώστε να συναντηθεί με κάποιον συγγενή του που δεν είναι πια στη ζωή. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να τους προκαλέσει σύγχιση για το τι θα πρέπει να κάνουν, αφού βρίσκονται σε μία κατάσταση που δεν κατανοούν ολοκληρωτικά το τι γίνεται. Ορισμένες φορές λοιπόν με την παροχή πληροφοριών από την πλευρά μας, τους βοηθάμε να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Αποτελεί δηλαδή ενός είδους εργασία που σχετίζεται με το να βοηθάμε κάποιον.
Μας προσφέρει κάτι η “αστρική προβολή” ?

David Lindsay: Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η αστρική προβολή, είναι ο αναπτυγμένος τρόπος αντίληψης της ζωής μας. Δεν την βλέπουμε πλέον απλώς σαν ένα υλικό κόσμο, απλώς ένα υλικό σώμα, και ούτω καθεξής. Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από ένα φυσικό σώμα. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, αν αναλογιστεί κανείς τον υλιστικό κόσμο που έχουμε στη σημερινή εποχή.

Επίσης, μας βοηθάει να εξετάζουμε με διαφορετική προοπτική τα προσωπικά μας προβλήματα. Δεν είναι σπάνιο το γεγονός να αναλογιζόμαστε τι κάνουμε στη ζωή μας και τα προβλήματα που έχουμε. Όταν, όμως βλέπουμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από ένα φυσικό σώμα και αυτή η ζωή είναι κάτι προσωρινό, τότε αρχίζουμε να έχουμε περισσότερη ισορροπία, αισιοδοξία, και να αποκτούμε γνώση για όλους τους παράγοντες.

Και υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι μερικές φορές μας βοηθάει να αποκτούμε μεγαλύτερη αυτογνωσία. Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να κατάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή από την Ελλάδα ή κάποιο άλλο πολιτισμό, και να είναι εγκλωβισμένος στο περιβάλλον του, αλλά μέσω των εξωσωματικών εμπειριών αρχίζει να βλέπει τον εαυτό του σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και αποκτά εικόνες από διαφορετικούς πολιτισμούς, και διαφορετικές ηπείρους. Μάλιστα μπορεί μέσω μιας εμπειρίας να συνειδητοποιήσει ότι είχε και μία προηγούμενη ζωή.

Άρα, ένα από τα πράγματα που μπορούμε να δούμε μέσω των εξωσωματικών εμπειριών είναι η απόδειξη της ύπαρξης της προηγούμενης ζωής μας. Σε ένα διαφορετικό πολιτισμό, μια άλλη χώρα, πολλές διαφορετικές πιθανότητες. Και επιπρόσθετα, μας βοηθάει στην αυτογνωσία μας, με το να βλέπουμε τον εαυτό μας σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο που σας περιέγραψα.

“Η αστρική προβολή αποδεικνύει την ύπαρξη της ψυχής”

David Lindsay: Όταν αρχίσουμε να έχουμε εξωσωματικές εμπειρίες συνειδητά, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι έχουμε ψυχή, ένα πνεύμα αν θέλετε – συνήθως χρησιμοποιούμε την λέξη συνείδηση, γιατί είναι πιο αντικειμενική -.

Αλλά όντως πιστεύουμε ότι έχουμε αυτή την ύπαρξη που επιβιώνει μετά το φυσικό θάνατο, και έχουμε μία διαφορετική ζωή στο μέλλον, αφού φύγει αυτή η ζωή. Μπορούμε να το δούμε πολύ ξεκάθαρα ως αποτέλεσμα των συγκεκριμένων εμπειριών.
Μπορεί να συμβεί στον καθένα η αστρική προβολή ?

David Lindsay: Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Η πρώτη – η οποία είναι και η πιο συνήθης κατηγορία- είναι η αυθόρμητη εξωσωματική εμπειρία, αυτή που συμβαίνει φυσικά, στον καθένα από εμάς χωρίς καμμία δική μας συμμετοχή.

Ο δεύτερος τύπος είναι η υπό πίεση εξωσωματική εμπειρία. Σε αυτό τον τύπο ανήκουν οι περιπτώσεις που κάποιος βρίσκεται σε αναισθησία σε ένα χειρουργείο ή είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή κάποιου είδους κατάσταση κοντά στο θάνατο, οπότε και είχαν ως αποτέλεσμα τις εμπειρίες κοντά στο θάνατο. Και το άτομο τις αποκτά λόγω αυτών των συνθηκών.

Η τρίτη κατηγορία είναι αυτή όπου το άτομο εθελοντικά έχει εξωσωματική εμπειρία.

Και οι τρεις αυτοί τύποι είναι πιθανοί. Η βασική ιδέα είναι να αναπτύξει κάποιος την ικανότητα για να το κάνει. Αλλά γνωρίζουμε και πολλούς ανθρώπους που τις είχαν αυθόρμητα, χωρίς να έχουν προσπαθήσει να κάνουν οτιδήποτε.

Κι αν δεν μπορώ να επιστρέψω πίσω στο σώμα μου ?

David Lindsay : Κυκλοφορούν κάποιοι μύθοι σχετικά με την μη ικανότητα του ατόμου να επανέλθει στο φυσικό σώμα, ότι θα «κολλήσει» εκεί για πάντα. Ή ότι μία αρνητική πνευματική οντότητα θα αποκτήσει τον έλεγχο του φυσικού σώματος.

Αλλά δεν πιστεύουμε ότι αυτά είναι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν. Και γνωρίζω τουλάχιστον πως στον οργανισμό μας έχουμε επτακόσιους με οκτακόσιους εθελοντές και διδάσκοντες που έχουν τακτικά αυτές τις εμπειρίες και μέχρι τώρα δεν είχανε τέτοιου είδους προβλήματα. Επομένως, θεωρούμε ότι είναι απόλυτα ασφαλείς.
Μπορούν δυο άνθρωποι να συναντηθούν έξω από το σώμα τους ?

David Lindsay: Έχουμε διαπιστώσει ότι αν πολλές φορές κάποια άτομα νομίζουν ότι μοιράστηκαν το ίδιο όνειρο, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είχαν μια κοινή εξωσωματική εμπειρία. Μοιάζει να είναι πιο κατανοητό, από το να είδαν το ίδιο ακριβώς όνειρο!

Γιατί αυτοί οι δύο άνθρωποι πηγαίνουν σε ένα περιβάλλον, ένα πραγματικό μέρος, που δεν ανήκει στον υλικό κόσμο όπου βρισκόμαστε τώρα, αλλά και πάλι είναι ένα μέρος που υπάρχει.

Και μπορούν να πάνε εκεί, να έχουν μία συζήτηση, να παρατηρήσουν ορισμένα πράγματα, και να επιστρέψουν και οι δύο ξεχωριστά στα φυσικά τους σώματα, και να θυμούνται και οι δύο την εμπειρία.

Βεβαίως και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σαν αυτή που αναφέρονται μέσα σε βιβλία, όπως και είναι πολλοί οι άνθρωποι που είχαν αυτές τις εμπειρίες. Και εγώ ο ίδιος είχα μερικές φορές. Σίγουρα πρόκειται για κάτι που μπορεί να συμβεί και αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο επιβεβαίωσης ότι πρόκειται για ένα πραγματικό φαινόμενο. Αν το ζούμε δύο μαζί, δεν μπορεί να είναι στην φαντασία μας!

Πόσο συχνά μπορούμε να κάνουμε αστρική προβολή ?

David Lindsay : Η συχνότητα εξαρτάται από το άτομο. Δε γνωρίζουμε άλλους παράγοντες εκτός από τους ψυχολογικούς, που θα εμπόδιζαν το άτομο να έχει συχνά εξωσωματικές εμπειρίες. Υπάρχει μία υπόθεση, σύμφωνα με την οποία, καθώς αναπτυσσόμαστε, φτάνουμε στο σημείο της συνεχούς αναισθησίας.

Με την έννοια ότι πηγαίνουμε στο κρεβάτι το βράδυ και παρκάρουμε το σώμα μας στο κρεβάτι σαν να “παρκάρουμε” το αυτοκίνητό μας στο γκαράζ, και έπειτα έχουμε προβολές καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, ολόκληρη τη νύχτα κάνουμε πράγματα, πετάμε γύρω, αποκτούμε εμπειρίες, και έπειτα το πρωί επιστρέφουμε, μπαίνουμε στο σώμα μας, και συνεχίζουμε την υπόλοιπη μέρα μας.
Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι πιθανό, και γνωρίζουμε ανθρώπους οι οποίοι το κάνουν αυτό για δύο, τρεις, τέσσερις ώρες κάθε βράδυ. Άρα, είναι πιθανό. Δεν είναι συνηθισμένο, αλλά πιθανό. Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν αυτή την εμπειρία μία φορά την εβδομάδα ή στις δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με μία από τις θεωρίες, συμβαίνει σε όλους κάθε βράδυ, απλώς δεν το αναγνωρίζουν.

Μπορούμε να δούμε ότι πολλές φορές όταν πηγαίνουμε στο κρεβάτι το βράδυ, το μη φυσικό σώμα για το οποίο κάναμε λόγο, αποχωρίζεται ελάχιστα από το φυσικό σώμα, ίσως για δέκα, είκοσι, τριάντα εκατοστά, και αιωρείται πάνω από το φυσικό σώμα. Μένει εκεί για το βράδυ, και συντελεί στο να διατηρούμε ενέργεια και να είμαστε αναζωογονημένοι για την επόμενη μέρα.
Πώς μαθαίνει κανείς να κάνει αστρική προβολή ?

David Lindsay : Εμείς δίνουμε μαθήματα. Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο που κάνουν μαθήματα. Πιστεύω ότι εμείς είμαστε από τους πιο αναπτυγμένους λόγω του περιεχομένου που παρέχουμε.

Έχουμε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη διδασκαλία των ανθρώπων στο πώς να το κάνουν, τι να προσδοκούν να έχουν όταν είναι έξω από το σώμα τους, ποιες είναι οι επιπτώσεις στη συνέχεια όσον αφορά στην πραγματικότητα.

Αλλά το βασικό που κάνουμε σε αυτά τα μαθήματα είναι να παρέχουμε πολλές θεωρίες έτσι ώστε να καταλαβαίνουν ξεκάθαρα τι περιλαμβάνει, για το μη φυσικό σώμα, τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν, όλα τα στάδια της συνείδησης, τις τεχνικές με τις οποίες λειτουργούν τα ψυχικά φαινόμενα, τη διαφορετική κοινότητα την οποία έχουμε όταν βρισκόμαστε σε μία προβολή.

Και έπειτα έχουμε μαθήματα όπου μέσω πειραμάτων οι μαθητές ξαπλώνουν και για περισσότερο από μιάμιση ώρα προσπαθούν κυριολεκτικά να έχουν αυτές τις εμπειρίες.

Επομένως, πρόκειται απόλυτα για κάτι που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διδασκαλίας, αρκεί όσοι ενδιαφέρονται να είναι προσεχτικοί στην επιλογή των εκπαιδευτών τους και να μην εμπιστεύονται “τυφλά” όποιον υποστηρίζει ότι κατέχει την τεχνική της αστρικής προβολής.

* Η Διεθνής Ακαδημία Συνείδησης ιδρύθηκε το 2000 και η έδρα της είναι στην Πορτογαλία. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό και εκπαιδευτικό οργανισμό αφιερωμένο στη μελέτη της συνείδησης και στην ανάπτυξη των ανθρωπίνων δυνατοτήτων του νου στο έπακρο. Πώς το επιτυγχάνουν αυτό; Μέσω της ορθολογικής μελέτης και της καλλιέργειας των ψυχικών και ενεργειακών ικανοτήτων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις εξωσωματικές εμπειρίες. Στα δέκα χρόνια που ακολούθησαν από την ίδρυση του οργανισμού, έχει ήδη επεκταθεί σε τέσσερις ηπείρους, σε δεκαπέντε συνολικά χώρες, ενώ στα κέντρα της απασχολούνται επαγγελματίες ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κλινικοί ερευνητές, γιατροί, φυσικοθεραπευτές, και πολλοί άλλοι.
Το διαβάσαμε από thesecretrealtruth

ΠΡΟΣΟΧΗ:Tο πρόσωπό μας, επηρεάζει το πόσο ευφυείς φαινόμαστε!

Η ανδροφάγος «πριγκίπισσα Κατζάρ» και το πρόβλημα με τα ψευδή ιστορικά memes