in ,

Τι θα γίνει αν η Γη σταματήσει να γυρίζει; (βίντεο)

Η Γη περιστρέφεται με ταχύτητα 1.670 χλμ/ώρα. Τι θα συνέβαινε αν η Γη σταματούσε να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και τον Ήλιο; Σύμφωνα με τους ειδικούς ο πλανήτης θα εισερχόταν σε μια κυριολεκτικά εφιαλτική εποχή με μια σειρά από ακραία και καταστροφικά φαινόμενα.

Το μαγνητικό πεδίο της Γης θα εξαφανιστεί αφήνοντας τον πλανήτη και τη ζωή στην επιφάνεια του εκτεθειμένη στη βλαβερή ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία.
Ο πλανήτης θα αποκτήσει τέλειο σφαιρικό σχήμα γεγονός που θα οδηγήσει τους ωκεανούς να ανακατανείμουν τα νερά τους με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές.

Τρομεροί άνεμοι παρόμοιοι με εκείνους που δημιουργούνται μετά από πυρηνικές εκρήξεις θα σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι τόσο μεγάλη που θα ξεκινήσουν αμέσως πυρκαγιές σε όλο τον πλανήτη.

Το σώμα θα εκτοξευτεί με μια απίστευτη ταχύτητα 465 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, αν είστε κοντά στον Ισημερινό.

Οι άνθρωποι στα αεροπλάνα μπορεί αρχικά να επιβιώσουν, μόνο για τα πρώτα δευτερόλεπτα, για να σκοτωθούν στη συνέχεια από γιγαντιαίες καταιγίδες που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά το σημείο διακοπής της περιστροφής.

Το ήμισυ της Γης θα είναι συνεχώς εκτεθειμένο στον ήλιο με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας που θα σκοτώσει κάθε ζωή στην επιφάνεια. Το άλλο μισό της Γης θα παγώσει.

Η ζωή στη Γη δεν θα ανακάμψει από αυτό. Ποτέ.

Το έπος του Γιλγαμές

Η πρώτη (τηλεπαθητική) επικοινωνία ανθρώπινων εγκεφάλων, μέσω internet!