in

Το κλειδί για επιτυχία στη ζωή βρίσκεται στη δύναμη της θέλησης σας!

Η δύναμη της θέλησης είναι η ικανότητά μας να θέτουμε σε δράση ένα όραμα που έχουμε. Ενεργοποιεί τα συναισθήματα και το μυαλό μας, δίνοντάς μας δύναμη για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Δείτε πώς μπορείτε να την ενισχύσετε.

Το «κλειδί» για περισσότερες επιτυχίες στη ζωή, είναι η δύναμη της θέλησης. Είτε σχεδιάζετε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, είτε προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα, θα πρέπει να έχετε τη δύναμη θέλησης. Σημαντικά στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες πέτυχαν στη δουλειά τους, επειδή είχαν θέληση να φτάσουν στην κορυφή και να μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην πραγματικότητα, η δύναμη της θέλησης είναι η ικανότητά μας να θέτουμε σε δράση ένα όραμα που έχουμε. Ενεργοποιεί τα συναισθήματα και το μυαλό μας, δίνοντάς μας δύναμη για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, είτε πρόκειται για μια δίαιτα, για τη διακοπή του καπνίσματος, για να κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές, να αλλάξουμε τον κόσμο, να γράψουμε ένα τραγούδι, κλπ… Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δύναμη της θέλησης είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να επιτύχουμε.

Συνήθως, περιλαμβάνονται τρία βήματα στην εφαρμογή της δύναμη της θέλησης: (1) Θέτουμε στόχο, (2) Σχεδιασμός μιας πορείας δράσης και (3) Εκτέλεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν να επιτύχουν τους στόχους τους, επειδή έχουν πρόβλημα με το νούμερο 3. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αφιερώσετε χρόνο για τα νούμερα 1 και 2 και να βεβαιωθείτε ότι η εκτέλεση του στόχου σας πηγαίνει καλά και ότι θα ακολουθηθεί από συγκεκριμένες δράσεις.

H ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο του Stanford, Kelly McGonigal, συνιστά τα ακόλουθα μέτρα για να αυξήσουμε τη δύναμη της θέλησής μας…

Κοιμηθείτε τουλάχιστον 6 ώρες το βράδυ: Μόνο μια νύχτα στέρησης ύπνου (λιγότερες από πέντε ή έξι ώρες ύπνου), μπορεί να οδηγήσει σε ήπια δυσλειτουργία του προμετωπιαίου φλοιού, σύμφωνα με έρευνες. Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει να μιλήσουμε απότομα σε κάποιον, να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά την οδήγηση, η να φάμε οτιδήποτε βρεθεί μπροστά μας.

Ακολουθήστε τεχνικές αργής αναπνοής: Όσοι κάνουν προσευχή ή διαλογισμό για 15 λεπτά την ημέρα, προσθέτουν γκρίζα ύλη –που συνδέεται με την εγκεφαλική λειτουργία- στον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. Άλλες μελέτες έχουν βρει ότι όσοι πιστεύουν και προσεύχονται στον Θεό, έχουν υψηλότερα επίπεδα θέλησης και αυτοελέγχου.

Κάντε κάτι… προκλητικό: Υιοθετήστε μια νέα συνήθεια, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας με το αντίθετο χέρι ή η αλλαγή στη στάση σας κάθε 30 λεπτά. Και τα δύο αυτά έχουν επικυρωθεί ως ωφέλιμα, από την έρευνα. Μπορείτε επίσης να μάθετε κάτι καινούργιο, όπως rollerblading, zumba, ή χορό.

Ασκηθείτε καθημερινά σε εξωτερικό χώρο: Μια ανασκόπηση το 2010, 10 μελετών, έδειξε ότι η επίδραση της άσκησης στη βελτίωση της διάθεσης και τη μείωση του άγχους, προερχόταν από 5λεπτες μόλις προπονήσεις. Το να κάνετε γυμναστική σε εξωτερικό χώρο, έχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για τη δύναμη της θέλησής, όπως έχουν δείξει ορισμένες μελέτες, ίσως επειδή κοντά στη φύση μειώνεται το στρες, περισσότερο απ’ ό,τι σε εσωτερικούς χώρους.

Βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας τρέφεται σωστά: Η πείνα σίγουρα μειώνει τον αυτοέλεγχο, οπότε το να τρώτε κανονικά γεύματα είναι σημαντικό. Αν έχετε κάποια σημαντική δουλειά, φάτε ένα μικρό σνακ με υδατάνθρακες, όπως ένα μήλο ή λίγα κουλούρια, για να παρέχετε στον εγκέφαλο γλυκόζη, η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας.

πηγή

Ο γριφος των 100 ευρω? Ποια είναι η σωστή απάντηση?

Νομίζετε πως αυτός είναι ένας χαμαιλέοντας.. Για προσέξετε καλύτερα μήπως απατάστε?