in

Το Τελεσίγραφο του Χόκινγκ στην ανθρωπότητα: Ζήστε στο Διάστημα ή θα πεθάνετε

Ο πολυβραβευμένος κορυφαίος Φυσικός είχε προειδοποιήσει πως ο άνθρωπος πρέπει να κατοικήσει στο Διάστημα εντός των επόμενων 1.000 ετών

Οι «προφητείες» του πολυβραβευμένου Βρετανού Φυσικού Στίβεν Χόκινγκ προκαλούσαν πάντα αίσθηση και παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Ο Φυσικός επιστήμονας που βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και επικοινωνούσε μέσω υπολογιστή όσο ήταν στην ζωή προειδοποιεί με αυτό το μήνυμα την ανθρωπότητα ότι το τέλος στον πλανήτη Γη πλησιάζει.

Σύμφωνα με μια παρέμβασή του στην επιβλητική Όπερα του Σίδνεϊ ο άνθρωπος εντός των επόμενων 1.000 ετών θα πρέπει ήδη να κατοικεί στο Διάστημα, διαφορετικά κινδυνεύει με θάνατο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας», είχε τονίσει ο Χόκινγκ, προειδοποιώντας: «Δεν πιστεύω ότι θα επιζήσουμε 1.000 ακόμα χρόνια χωρίς να βρούμε καταφύγιο εκτός του εύθραυστου πλανήτη μας».

universe2

Ο 73χρονος Φυσικός είχε μιλήσει στην κατάμεστη αίθουσα της Όπερας από το γραφείο του στο Κέμπριτζ μέσω ολογράμματος κατά τη διάρκεια μίας από τις δύο προγραμματισμένες παρεμβάσεις του.

Όπως αναφέρει ο Independent στο τέλος της ομιλίας του, ο Χόκινγκ ενθάρρυνε το κοινό να «κοιτάζει τα αστέρια και όχι χαμηλά στα πόδια του».

Κάλεσε, μάλιστα, τους δεκάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν για να τον ακούσουν να αναζητήσουν την σημασία όσων βλέπουν και να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που κάνει το Σύμπαν να υπάρχει.

«Να είστε περίεργοι και όσο και η ζωή μοιάζει δύσκολη, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείτε να κάνετε και να πετύχετε. Σημασία έχει να μην τα παρατήσετε», τόνισε ο Χόκινγκ από το αναπηρικό καροτσάκι του, στο οποίο βρίσκεται καθηλωμένος από νεαρή ηλικία εξαιτίας της αμυοτροφικής πλάγιας σκλήρυνσης, ασθένεια που έχει πλήξει τους κινητικούς νευρώνες του.

Εξάλλου, ο ίδιος έχει πει αρκετές φορές ότι παρά τις δυσκολίες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει, το καροτσάκι δεν είχε περιορίσει τη ζωή του.

Την ίδια ώρα, προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενδέχεται να συναντήσει η ανθρωπότητα στο μέλλον, ως αποτέλεσμα της αύξησης της τεχνητής νοημοσύνης και τους κινδύνους από την βαρβαρότητα και την ανθρώπινη επιθετικότητα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, άλλωστε, είχε δηλώσει πως πρέπει να δημιουργηθούν αποικίες στο Διάστημα ως «ασφάλεια ζωής» για το ανθρώπινο είδος, καθώς όπως είχε τονίσει ίσως αποτελέσει τον μοναδικό τρόπο να εξακολουθήσει να υπάρχει ο άνθρωπος.

Εντούτοις, ο σπουδαίος επιστήμονας δεν περιορίστηκε στα θαύματα του σύμπαντος, αλλά απέδειξε για μία ακόμα την αίσθηση χιούμορ που διαθέτει.

Όταν, λοιπόν, μία γυναίκα από το κοινό του είχε θέσει ερώτημα για την αποχώρηση του… Ζέιν Μαλίκ από το συγκρότημα «One Direction», ο Χόκινγκ είχε απαντήσει αναλόγως.

«Ποιες οι κοσμολογικές επιπτώσεις από την αποχώρηση του Ζέιν από τους One Direction που ράγισε την καρδιά εκατομμυρίων κοριτσιών σε ολόκληρο τον κόσμο;», ρώτησε η νεαρή για να λάβει την απάντηση ότι ίσως αποδειχθεί η ύπαρξη παράλληλου σύμπαντος.

«Σε ένα από αυτά ο Ζέιν είναι ακόμα μέλος του συγκροτήματος και στο δεύτερο έχει παντρευτεί με την κοπέλα που έθεσε το ερώτημα», είπε ο Χόκινγκ ενθουσιάζοντας το κοινό.

Στο τέλος της ομιλίας του, μάλιστα, έκανε αναφορά στην ταινία «Star Trek» και με την ατάκα «beam me up Scotty» εξαφανίστηκε από την οθόνη…

Τρομακτική η πραγματικότητα της σύγχρονης μοντέρνας κοινωνίας μέσα από 11 σατιρικές εικόνες

Άμι Κάντι: Η γλώσσα του σώματός σου καθορίζει ποιος είσαι