in , ,

Φούσκωμα στην κοιλιά : εξαφανίστε το με χυμό από τζίντζερ και λεμόνι!

Λίγα πράγματα μπορεί να είναι πιο ενοχλητικά από μια πρησμένη κοιλιά. Όταν γνωρίζετε ότι η κανονική σας κοιλιά είναι πιο επίπεδη, μπορεί να το βρίσκετε ενοχλητικό να πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα συνεχές φούσκωμα. Αλλά εκτός από το ότι κάνει την κοιλιά σας να φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ότι είναι, το φούσκωμα μπορεί επίσης να προκαλέσει έντονη δυσφορία. Αν το πρήξιμό σας προκαλείται εξαιτίας της διατροφής σας και όχι από άλλα προβλήματα υγείας, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το ξεφορτωθείτε μια και καλή. Ένα απλό σφηνάκι από τζίντζερ και λεμόνι καθημερινά μπορεί να αντιστρέψει τα αρνητικά συμπτώματα του φουσκώματος.

Τα οφέλη του τζίντζερ
Το φρέσκο τζίντζερ είναι το απόλυτο μέσο θεραπείας κατά του φουσκώματος της κοιλιακής χώρας. Έχει εδώ και αιώνες αναγνωριστεί ως μια δραστική βοήθεια για την πέψη και ως ένας σημαντικός αντιφλεγμονώδης φορέας. Μπορεί να ανακουφίσει από πολλά πεπτικά και γαστρεντερικά προβλήματα, όπως ναυτία, έμετος και το γνωστό φούσκωμα της κοιλιάς. Το καταφέρνει, μειώνοντας τα αέρια που παράγονται από το εντερικό μας σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για το φούσκωμα. Όταν ο οργανισμός σας δεν είναι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα εργαλεία για να μεταβολίζει σωστά τις τροφές, μπορεί να απελευθερώσει περισσότερα αέρια σε μια προσπάθεια να τις διασπάσει. Αυτά τα αέρια συσσωρεύονται κυρίως στο στομάχι σας, προκαλώντας πρήξιμο. Όμως το τζίντζερ είναι εδώ για να εμποδίσει τη δημιουργία των αερίων και να απομακρύνει αυτά που έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Το τζίντζερ επίσης μειώνει την χρόνια φλεγμονή. Αν και η οξεία φλεγμονή είναι απαραίτητη για την επαναφορά της υγείας στον οργανισμό σας, οι χρόνιες αποδεικνύονται εξαιρετικά επιβλαβείς. Μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνια αρθρίτιδα, ρευματισμούς, ακόμα και δερματικά προβλήματα. Οι φλεγμονές μπορούν επίσης να διαταράξουν την ομαλή πεπτική λειτουργία του οργανισμού σας, κάτι που δημιουργεί εκείνο το άβολο φούσκωμα. Η τακτική κατανάλωση τζίντζερ καταστέλλει τα συμπτώματα της φλεγμονής και βοηθά τις διεργασίες του οργανισμού σας να επανέλθουν στο φυσιολογικό.

Γιατί να καταναλώνετε συχνά λεμόνι
Αν και το τζίντζερ είναι εξαιρετικά ευεργετικό από μόνο του, η δράση του γίνεται ισχυρότερη με την προσθήκη χυμού λεμονιού. Τα λεμόνια αποτελούν την καλύτερη πηγή βιταμίνης C, απαραίτητη για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Και ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να καταπολεμήσει παθογόνους οργανισμούς, οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα έβλαπταν το πεπτικό σας σύστημα. Οι επιβλαβείς αυτοί μικροοργανισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε υπερπληθυσμό των κακών βακτηρίων στο γαστρεντερικό σας σύστημα, κάτι που δυσκολεύει την ικανότητα του οργανισμού σας μεταβολίζει φυσιολογικά τις τροφές.

Και όταν η τροφή μεταβολίζεται κατά ένα μόνο μέρος, δημιουργεί αέρια, που μπορεί να φουσκώσουν την κοιλιακή σας χώρα. Τα λεμόνια επίσης περιέχουν πηκτίνη που βελτιώνει την πέψη. Προσθέτοντας μια δόση από χυμό λεμονιού στο σφηνάκι τζίντζερ μπορεί να το νοστιμίσει και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του.

Συνταγή
Η συνταγή για το σφηνάκι τζίντζερ- λεμόνι είναι εξαιρετικά εύκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Μπορεί να φτιάξετε αρκετή ποσότητα για να έχετε κάθε μέρα, κάτι που θα σας βοηθήσει να γλυτώσετε ακόμα περισσότερο χρόνο και προσπάθεια.

Υλικά

Ένα μικρό κομμάτι ξεφλουδισμένης φρέσκιας πιπερόριζας (τζίντζερ)

Χυμός λεμόνι

Παρασκευή

Αποχυμώστε την πιπερόριζα και αναμίξτε τον χυμό αυτό με μισό χυμό λεμόνι. Πιείτε το με μια ρουφηξιά, επειδή δεν είναι και πολύ γευστικό το σφηνάκι. Προτιμήστε να το πίνετε καθημερινά με άδειο στομάχι, για να δείτε γρηγορότερα αποτελέσματα.

Προσοχή

Κάποια άτομα είναι πολύ ευαίσθητα στο τζίντζερ, οπότε ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ποσότητες. Αν παρατηρήσετε ότι νιώθετε δυσφορία μετά την κατανάλωση του χυμού, την επόμενη φορά προσθέστε λιγότερο τζίντζερ. Αν δεν παρατηρήσετε βελτίωση στο πρήξιμό σας, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο. Η ανοχή στο τζίντζερ είναι μοναδική για τον καθένα, οπότε βρείτε μια ισορροπία που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

πηγή

 

Bob Marley: Κάποιοι άνθρωποι απολαμβάνουν τη βροχή κι άλλοι απλά βρέχονται

Είκοσι πράγματα που ίσως να μη γνωρίζετε για τη βαρύτητα