in

Όπως από ψηλά, έτσι και στα χαμηλά: Επιστήμονες ανακάλυψαν πως το ανθρώπινο μυαλό φιλοξενεί σύμπαν πολλαπλών διαστάσεων!

Εκπληκτικά ευρήματα έφερε στην επιφάνεια μία νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Aberdeen σύμφωνα με την οποία το ανθρώπινο μυαλό είναι σπίτι γεωμετρικών σχημάτων και κατασκευών τα οποία ξεπερνούν το φάσμα των τριών διαστάσεων αυτού του κόσμου και αγγίζουν μέχρι και τις 11 διαστάσεις.

Χρησιμοποιώντας αλγεβρική τοπολογία και άλλες μαθηματικές μεθόδους οι ερευνητές κατάφεραν να προσομοιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου με τη βοήθεια υπερ υπολογιστών μέσα από τους οποίους έκαναν τις μετρήσεις! Ο σκοπός της έρευνας αυτής ήταν να αποκωδικοποιήσουν τη διαδικασία της σκέψης καθώς και το πως μπορεί να παράγεται η συνείδηση ο ανθρώπινος νους!

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πραγματικά μαγικός. Αποτελείται από 86 δισεκατομμύρια νευρώνες, πολλαπλές συνδέσεις κάθε πιθανού συνδυασμού ανάμεσα στα κύτταρα,  δημιουργώντας έτσι ένα κυτταρικό δίκτυο πληροφοριών το οποίο με κάποιο τρόπο μας καθιστά δυνατούς να σκεφτόμαστε και να παράγουμε συνείδηση. Αυτόν τον μαγικό τρόπο προσπάθησαν να ερευνήσουν οι επιστήμονες μέσα από το πείραμα.

Σύμφωνα με την έρευνα “Blue Brain Project” όπως ονομάστηκε, οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι με τα ευρήματα των πειραμάτων τα οποία όπως αναφέρουν είναι από άλλον κόσμο και δεν ανήκουν στην φυσική πραγματικότητα.. Ανακάλυψαν λοιπόν πως κάθε φορά που εισήγαγαν ερεθίσματα σκέψης στον προσωμειωτή του ανθρώπινου νου τότε παράγονταν πάνω από 10 εκατομμύρια σχήματα και γεωμετρικά μοτίβα που μπορούν να παρατηρηθούν πέρα από το φάσμα των τριών διαστάσεων.

Όσο περισσότεροι ήταν οι νευρώνες που συνδέονταν μεταξύ τους κατά τη διαδικασία της σκέψης, τόσες περισσότερες ήταν οι διαστάσεις που προστίθενται στο σχηματισμένο αντικείμενο.Μέχρι και 11 διαστάσεις μπόρεσαν να παρατηρηθούν μέσα από το πείραμα!

Έπειτα οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν εγκεφαλικό ιστό ώστε να επιβεβαιώσουν  τα αποτελέσματα της εξομοίωσης! Τα αποτελέσματα ήταν εξίσου εκπληκτικά καθώς επαληθεύτηκε το γεγονός ότι η διαδικασία της σκέψης είναι μία αυστηρά οργανωμένη και πολύπλοκη διαδικασία η οποία ξεπερνά τη φυσική υπόσταση των τριών διαστάσεων! Οι νευρώνες μεταφέρουν τα μηνύματα με τέτοια ταχύτητα και με τόσο πολύπλοκο αλλά συγχρόνως απόλυτα οργανωμένο τρόπο που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η μεταξύ τους επικοινωνία μοιάζει με ένα πολύπλοκο γεωμετρικό και πολύ-διαστασιακό κάστρο στην άμμο, το οποίο δημιουργείται και χάνεται μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Ο εγκέφαλος, η πιο σύνθετη ζωντανή κατασκευή στο σύµπαν, είναι ένας ιστός
που υπολογίζεται ότι αποτελείται από 100 περίπου δισεκατοµµύρια νευρικά
κύτταρα ή νευρώνες, όσα περίπου τα άστρα του γαλαξία µας.. Η διαδικασία της σκέψης του εγκεφάλου είναι μία πράξη που ξεπερνά την τρισδιάστατη αρχή του κόσμου που στον οποίον ζούμε..

Όπως το σύμπαν είναι πολυδιάστατο, έτσι κατ εικόνα και καθ ομοίωση το μυαλό μας ίσως να φιλοξενεί ένα πολυδιάστατα ξεχωριστό και παράλληλα υπαρκτό σύμπαν για τον καθένα από εμάς..

Υπάρχουν πολλαπλές πραγματικότητες πέρα από μία σύμφωνα με την κβαντική φυσική?

Οι πρωινές συνήθειες που θα αλλάξουν την καθημερινότητα σας